Såld

Älvkullevägen 14A

Älvkullen
Såld

Älvkullevägen 14A

Älvkullen

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
2 995 000 kr

Fräsch hörnläges 4:a i markplan med egen uteplats.

Varmt välkomna till Älvkullen och denna fräscha hörnläges 4:a om 100 kvm med genomgående parkettgolv och ljusa ytskikt. Bostaden nyproducerades år 2015 och erbjuder bland annat öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, två helkaklade badrum i moderna kulörer och tre rymliga sovrum. In genom entrén möts ni av en rymlig hall med klinker och golvvärme samt gott om förvaring genom en rymlig klädkammare. Från vardagsrummet når ni ut till uteplatsen med trall och ny markis i soligt läge, här kan ni spendera många soliga eftermiddagar med familjen eller i goda vänners lag. Till bostaden hör ett isolerat förråd, egen bilplats med el samt uteplatsen i sydvästligt läge. Här bor ni med närhet till skolor/förskolor, Västerås golfklubb, Erikslunds shoppingcenter samt centrala Västerås fulla utbud. En försäljning planeras sätta igång första kvartalet 2022, kontakta mäklaren för mer information eller gör en intresseanmälan på vår hemsida.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
4 rok
Boarea
100 kvm
Driftskostnad
20 958 kr/år
Våning
1 av 2
Avgift
4 830 kr/mån I månadsavgiften ingår Bredband 100/100, kabel-TV grundutbud, bostadsrättstillägg, kallvatten samt 1st P-plats.
Tillträde
April el enl ök.

Fakta

 • Rumsbeskrivning
  Entré
  Parkettgolv, ljusa ytskikt, hatthylla, garderob samt ingång till klädkammare.
  Kök
  Parkettgolv, ljusa ytskikt,
  Vardagsrum
  Parkettgolv, ljusa ytskikt,
  Sovrum 1
  Parkettgolv, ljusa ytskikt samt två garderober och ett linneskåp.
  Badrum Lilla
  Klinkergolv, mörkt kaklade väggar, spegelskåp, tvättställ med kommod, wc, dusch med duschväggar i glas samt spotlights med dimmer.
  Badrum Stora
  Klinkergolv, mörkt kaklade väggar, tvättmaskin, torktumlare, handdukstork, spegelskåp, tvättställ med kommod, wc, dusch med duschväggar i glas samt spotlights med dimmer.
  Sovrum 2
  Parkettgolv, ljusa ytskikt.
  Sovrum 3
  Parkettgolv, ljusa ytskikt, fönster i två väderstreck samt en garderob och ett linneskåp.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  2015
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk
  Energideklaration
  Ej utförd
  Övrigt
  Tillval gjort av säljaren: Vägg mellan inne och uteförråd (uteförråd isolerat). Spottar i båda badrummen med dimljuseffekt. Handdukstork i stora badrummet. Uteplats - trall samt ny markis köpt juni 2021.
 • Förening
  Namn
  MARK BRF Älvkullen 1
  Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheten Golfbanan 38-48 i Västerås kommun. Antal lägenheter: 22st. Ekonomisk och administrativ förvaltare är MARK.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  TV via Telia, grundutbud ingår i avgiften. Bredband 100/100mbit via Telia ingår i avgiften.
  Parkering
  Parkering med el, 1st ingår till vardera lägenhet. Besöksparkeringar finns.
  Ekonomi
  Enligt information från föreningen 2021-10-22 så finns det inga större underhåll planerade. Enligt information från föreningen 2021-10-22 så finns det inga planer på att förändra månadsavgiften.
  Övrigt
  Förbrukning av el mäts för respektive lägenhet och debiteras av föreningen efter förbrukning. GEMENSAMMA UTRYMMEN: Cykelställ med tak. Lekplats. Miljöhus. Förråd finns. Bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften. Accepteras juridisk person som medlem i brf: ja. Ägarandelar vid föräldra-, släkt – och barnägande: kontakta föreningen. Som medlem i en bostadsrättsförening har du både rättigheter och skyldigheter. Skyldigheterna handlar om att vårda och sköta om. Rättigheterna handlar om att själv få göra vissa förändringar i lägenheten. Ansvarsfördelningen mellan dig och föreningen är reglerade i stadgarna och Bostadsrättslagen. I stadgarna anges hur föreningens verksamhet ska vara organiserad, vilken beslutsordning som ska gälla och vilka krav som ställs på dig som medlem. Ta del av stadgarna innan du blir medlem. Som medlem åtar du dig att följa stadgarna.
  Överlåtelseavgift
  1 190 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  476 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  I månadsavgiften ingår Bredband 100/100, kabel-TV grundutbud, bostadsrättstillägg, kallvatten samt 1st P-plats.
  Övriga utrymmen/byggnader
  Isolerat förråd tillhör lägenheten.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  100 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  4 830 kr/mån I månadsavgiften ingår Bredband 100/100, kabel-TV grundutbud, bostadsrättstillägg, kallvatten samt 1st P-plats.
  Andel i föreningen
  0,050607%
  Total driftskostnad
  1 747 kr/mån
  El: 1 637 kr/mån
  Elförbrukning: 3478 kWh
  Försäkring: 110 kr/mån
  Beräknat antal pers
  4
  Kommentar
  I angiven elkostnad ingår uppvärmning av bostad samt vatten.
 • Uteplats & parkering
  Uteplats i sydvästligt läge med trall samt ny markis. Sol från kl 11 till solnedgång.
  Parkering
  Parkering med el ingår framför bostaden.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.