Apalbyvägen 19

Blåsbo

Apalbyvägen 19

Blåsbo

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
1 250 000 kr

Trendig etta på vindsplan med unik karaktär och utsikt över Blåsbo IP!

-- Kontakta mäklaren för visning -- Letar du efter ett charmigt och modernt boende med en touch av industriell design? Då har vi den perfekta ettan för dig! Välkommen till denna fantastiska 38 kvm stora bostad med synliga takstolar i taket som ger karaktär till bostaden. Här är några höjdpunkter: Trendig inredning: Bostaden är smakfullt inredd med moderna detaljer och eleganta färgval som ger en varm och inbjudande atmosfär. Sovalkov: Skapa ditt eget fridfulla utrymme i den mysiga sovalkoven där du kan koppla av och njuta av lugnet. Stort badrum: Badrummet är rymligt och erbjuder både dusch och ett avkopplande badkar. Dessutom finns en praktisk tvättmaskin, vilket gör tvätten enkel och bekväm. Högt läge med utsikt: Lägenheten är belägen högt upp och ger en fantastisk utsikt över Blåsbo IP. Fullt utrustat kök: Köket är modernt och fullt utrustat med alla bekvämligheter du behöver för att laga goda måltider. Ljus och luftig: Stora fönster släpper in rikligt med naturligt ljus och ger en öppen och luftig känsla. Denna unika etta är perfekt för dig som söker något utöver det vanliga. Med sin karaktäristiska design, höga läge och fantastiska utsikt är den svårslagen. Här kan du bo bekvämt och samtidigt njuta av den trendiga atmosfären. För mer information och visning, kontakta oss idag. Missa inte chansen att äga denna fantastiska etta med enastående karaktär och läge!

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
1 rok
Boarea
38 kvm
Driftskostnad
7 200 kr/år
Våning
3 av 3
Avgift
2 967 kr/mån I avgiften ingår uppvärmning & vatten.
Planlösning

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1939
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Självdrag
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  E
  Energiprestanda
  121 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  BRF Blåsbo 1
  Allmänt om föreningen
  Bostadsrättsföreningen Blåsbo 1 i Västerås upplåter 6 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen registrerades år 2011 och fastigheten är bebyggd år 1939. Den totala ytan är 1410 kvm där 336 kvm utgör lägenhetsyta.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Bredband via stadsnät (eget abonnemang krävs).
  Parkering
  Föreningen har parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna mot en avgift på 263 kr. Tanken är att varje bostadsrätt får tillgång till en parkering om så önskas. Önskas fler parkeringsplatser stäms detta av med föreningen i mån av plats. Nära fastigheten ligger Blåsbo parkering som erbjuder gratis parkering, perfekt för gäster eller en extra parkeringsplats.
  Renoveringar
  Utförda: 2010-2011: En omfattande renovering av fastigheten genomfördes med nya stammar, ny el, nya fönster, nytt tak m.m. Föreningen har upprättat en underhållsplan som följs löpande. Inom snar framtid kommer avloppsrensning, inspektion av balkonger och eventuella dräneringsarbeten att ske.
  Ekonomi
  Inga planerade avgiftsförändringar just nu.
  Gemensamhets­utrymmen
  Tvättstuga samt förråd för förvaring av gräsklippare och dylikt.
  Överlåtelseavgift
  1 313 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter inte delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  I avgiften ingår uppvärmning & vatten.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  38 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  2 967 kr/mån I avgiften ingår uppvärmning & vatten.
  Andel i föreningen
  12%
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  515 851 kr
  Total driftskostnad
  600 kr/mån
  El: 500 kr/mån
  Försäkring: 100 kr/mån
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.