Aspvretsgatan 1E

Gideonsberg

Aspvretsgatan 1E

Gideonsberg

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Utgångspris:
875 000 kr

Etta med möjlighet till tvåa i suveränt skick!

Kontakta mäklaren för visning. Välkomna till Aspvretsgatan 1E. Detta är en etta men som man med enkla medel kan dela till en tvåa. Stort modernt kök som tillåter ett större sällskap njuta av en måltid eller spelkväll med diverse brädspel. Helkaklat badrum med tvättmaskin och vikbara duschväggar samt ett vardagsrum för filmkväll eller en lugn stund på balkongen i sydvästligt läge. Aspvretsgatan ligger fördelaktigt på utkanten av Gideonsberg med närmaste läge till centrala Västerås och även E18 som ger snabb access till övriga Västerås smultronställen. Mälardalens Högskola är endast en nerförsbacke söderut och Matöppet ligger ett stenkast åt väster.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
1 rok
Boarea
39.5 kvm
Våning
1 av 3
Avgift
2 948 kr/mån

Fakta

 • Rumsbeskrivning
  Allmänt
  Denna bostad marknadsför som en tvåa då det är den ursprungliga planlösningen. Då en vägg har monterats ner är det regelrätt en etta.
  Kök med matplats
  Laminatgolv, målade ytskikt, diskmaskin, kyl/frys, spis/ugn, gråa köksluckor, mörk bänkskiva samt köksfläkt.
  Badrum
  Klinker på golv, kakel på väggar, tvättmaskin, väggmonterad WC, vikbara duschväggar, tvättställ med förvaring samt spegelskåp
  Vardagsrum
  Parkettgolv, tapetserade väggar samt stora garderober till förvaring. Utgång till balkongen.
 • Byggnad
  Byggnadsår
  1946
  Energideklarerades
  2019-02-17
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  E
  Energiprestanda
  139 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  BRF Smörblomman
  Allmänt om föreningen
  BRF Smörblomman består av 34 lägenheter och bildades 1988. De har 11 parkeringsplatser och 10 kallgarage. 300 kr/mån för garage 100 kr/mån för elstolpe 75 kr/mån utan stolpe. I dagsläget är det 3 st i kö till garaget och 2 st till vanliga parkeringen. Accepterar juridisk person: JA Accepterar 90/10 ägande: JA Accepterar andra andrahandsuthyrning: JA, upp till ett år i taget. Vinds och källarförråd ingår i lägenheten.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Oäkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Stadsnät och ComHem finns tillgängligt med eget abonnemang.
  Renoveringar
  1988 - Stambyte. 2010 - Gemensamt gym i föreningen. 2018 - Säkerhetsdörrar Föreningen planerar att lägga om taket under 2020.
  Ekonomi
  Inga planerade ändringar enligt samtal med föreningen (2020-03-10)
  Övrigt
  Tvättstuga Bastu/Relax Snickerirum Gym Mötesrum (för ca 15 personer) Cykelförråd Grillplats med basutrustning. Samtliga utrymmen kan användas via bokning med förening och kostar ingenting. Grillplatsen är dock utanför bokning och kan användas när det behagas.
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger inte marken
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  39.5 kvm
  Avgift
  2 948 kr/mån Kabel-TV, Uppvärmning och Vatten ingår
  Andel i föreningen
  2,19319%
  Total driftskostnad
  250 kr/mån
  El: 250 kr/mån
  Beräknat antal pers
  2
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!