Bandverksgatan 177
Bandverksgatan 177

Renoverat radhus i hörnläge med friköpt tomt

Välkomna till Bandverksgatan 177. Här har ni ett boende i fint skick med hörnläge. Renoverat fint kök där vitt möts med mörka detaljer och en extra bred induktionshäll för matlagning åt hela familjen. Helkaklat badrum med golvvärme och takfönster på ovanvåningen ihop med klädkammare och sovrum. Den friköpta tomten på 273 kvm med stor altan och gräsmatta tillåter större sociala evenemang för vänner och familj. Ytskikten i samtliga sovrum och sällskapsrum är nyligen renoverade och ger ett välkomnande intryck. Här finns plats för hela familjen med sina fyra nyrenoverade sovrum på ovanvåningen, varav det stora sovrummet även har en nymålad balkong i soligt sydväst läge. Huset är anslutet till stadsnätet, Kabel-TV via ComHem ingår i samfälligheten och garage finns i länga med fjärröppnare. I området finns flera förskolor, närhet till grönområden och lekplatser. Det växande Erikslund Shopping Center är nära till hands och även ICA Bäckby, Bäckbyskolan och Kronans apotek inom gångavstånd. För att ta sig till Västerås andra delar så ligger E18 endast ett par minuter bort med bil. Anmäl ert intresse idag!

Ansvarig Mäklare

Fredrik Björkell
 • Utgångspris:
  2 395 000 kr
 • Typ:
  Radhus
 • Boarea:
  132 kvm
 • Tomtarea:
  273 kvm
 • Rum:
  5

Ansvarig Mäklare

Fredrik Björkell

Intresserad av bostaden?

Dela objekt

Bilder

Planritning

Fakta & Dokument

 • Beskrivning
  Hall - Laminatgolv samt tapetserade väggar och förvaring. Kök - Laminatgolv, ljusa ytskikt, ljust kakel längs köksvägg, vita köksluckor, extra bred induktionshäll, köksfläkt, kombiugn med micro, utdragbar kran, integrerad diskmaskin, kyl samt frys. Tvättstuga - Våtrumsmatta på golv, målade ytskikt, arbetsyta, diskho, torktumlare samt tvättmaskin. Toalett - Våtrumsmatta, tapet, toalett, samt tvättställ. Vardagsrum - Laminatgolv, ljusa ytskikt samt utgång till altan. Hall ovanvåning - Plastmatta på golv, tapetserade väggar samt klädkammare. Badrum - Klinker på golv, kakel på väggar, golvvärme, högskåp med förvaring, duschväggar, toalett, tvättställ med förvaring samt spegel. Sovrum 1 - Laminatgolv, målade väggar samt förvaring. Sovrum 2 - Laminatgolv, tapetserade väggar samt förvaring. Sovrum 3 - Laminatgolv samt målade väggar Sovrum 4 - Plastmatta på golv, målade väggar, garderob med skjutdörrar samt utgång till balkong.
 • Fakta
  Tillträde
  Enligt överenskommelse
  Fastighetsbeteckning
  VÄSTERÅS SPIKVERKET 208
  Objektstyp
  Radhus
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress
  Bandverksgatan 177
  Postnummer
  724 79
  Postort
  Västerås
  Område
  Bäckby
  Boarea
  132 kvm
  Boarea enligt
  Lantmäteriet
  Tomtareal/mark
  273 kvm
  Tomtareal enligt
  Lantmäteriet
  Total areal
  273 kvm
  Antal rum
  5
  Antal sovrum
  4
  Taxering
  Taxeringsår: 2019
  Taxeringsvärdet är: Fastställt
  Värderingsår: 1974
  Taxeringsvärde byggnad: 1 257 000 kr
  Taxeringsvärde totalt: 1 698 000 kr
  Standardpoäng
  30
  Byggår
  1974
  Grund
  Krypgrund
  Tak
  Papp
  Fasad
  Tegel samt träpanel
  Fönster
  3-glasfönster samt 2-glasfönster
  Utvändiga plåtarbeten
  Plåt
  Stomme
  Trä
  Vatten
  Kommunalt vatten året om
  Avlopp
  Kommunalt avlopp
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk frånluft
  Radon
  Ja
  Radonkommentar
  30 Bq/m³ (Becquerel per kubikmeter), mätning gjordes 2009.
  Utförda renoveringar
  Hall - 2019 Sovrum - 2018-2019 Vardagsrum - 2015 Badrum - 2014 Kök - 2013 Altan - 2013 Papptak - 1994 Fönsterbyte har skett i delar av huset.
 • Inteckningar
  2st inteckningar på totalt 1 165 000 kr
 • Kostnader
  Elkostnad
  5 767 kr/år
  Hushållsel
  4 816 kr/år
  Samfällighet
  24 000 kr/år
  Hemförsäkring
  4 791 kr/år
  Summa driftskostnader
  39 374 kr/år
  Fastighetsskatt
  8 049 kr/år
  Personer i hushållet
  4
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning

  Västerås Spikverket Ga:1

  Planer och bestämmelser

  Stadsplan (Beslutsdatum: 19730201)

 • Allmänt

  Information

  Föreliggande objektbeskrivning är upprättad i enlighet med information från ägaren och Lantmäteriets fastighetsinfo. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter i enlighet med köparens undersökningsplikt. Areauppgiften är hämtad från Lantmäteriets fastighetsinfo. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen

  Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt

  Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.

  Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.

  Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.

  Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t o m kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

  Anlitande av besiktningsman

  Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s k besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är det därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar m m varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.

  Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske för köpet, d v s innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.

  Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring. I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, s k köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet. Om säljarens förtigande innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det finns dock även andra situationer där säljaren är skyldig att upplysa om förhållanden som han har vetskap om och som köparen borde ha upptäckt men förbisett. Det är främst fråga om situationer där omständigheterna är sådana att säljaren måste förstå att köparen är i villfarelse avseende ett förhållande och där han vidare inser att förhållandet kan vara avgörande för köparens köpbeslut. Säljaren får med andra ord inte medvetet utnyttja köparens okunskap om ett visst förhållande.

  Säljaren kan vidare sägas ha en upplysningsskyldighet i så motto att han kan bli skadeståndsskyldig om hanter faktiskt känt till eller borde ha känt till felet men inte upplyst köparen om detta. Detta följer av köparens rätt till skadestånd på grund av säljarens försummelse. Det är således i säljarens eget intresse att han upplyser köparen om de fel eller symptom som han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Säljarens utfästelser

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser.

  Avtalsfrihet friskrivning

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

  Säljaransvarsförsäkring

  Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparens rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

Karta

VÄSTERÅS SPIKVERKET 208

Bandverksgatan 177

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!