Steget före

Bangatan 39C

Nordanby
Steget före

Bangatan 39C

Nordanby

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
1 650 000 kr

Fräsch 3:a med balkong i sydvästligt läge på populära Nordanby.

Varmt välkomna till denna renoverade 3:a om 74,5 kvm bekvämt belägen på andra våningen. En mycket ljus och fräsch lägenhet med renoverat kök, renoverad toalett samt utgång till balkong med utsikt över grönskande innergård i sydvästligt-läge. Ljusa och nymålade ytskikt utan skruvhål då samtliga tavlorna sitter med självhäftande tavelkrokar. Här bor den lilla familjen i ett bra och lugnt område med cykelavstånd till Mälardalens högskola, Finnslättern & Stenby. Välskött och stabil förening där många större renoveringar redan är genomförda och marken är friköpt. Förutom värme vatten och kabel-tv ingår även internet i avgiften. Här förbereds en försäljning, kontakta mäklaren för mer information.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
3 rok
Boarea
74.5 kvm
Driftskostnad
5 580 kr/år
Våning
2 av 3
Avgift
3 723 kr/mån Inkl. Värme, vatten, kabel-TV samt Internet.

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1961
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklarerades
  2018-04-18
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  E
  Energiprestanda
  122 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  HSB BRF Kungsängsliljan i Västerås
  Allmänt om föreningen
  Totalt finns 320 st lägenheter med adresserna Bangatan 21-55 samt 67 st lokaler med hyresrätt. Ekonomisk och administrativ förvaltare är HSB Mälardalarna. Överlåtelseavgift och ev. pantsättningsavgift betalas av köpare. Bastu ligger mittemot ingången vid 41 B. Ett solarium finns att tillgå i källarlokalen mittemot Bangatan 33A. Bordtennisrum finns i källargången mittemot Bangatan 29 B. För den som bor i föreningen är man välkommen att ”gratis” låna lokalen i stora vinkeln. Här finns plats för cirka 40 personer, ett litet kök med kylskåp och spis finns att tillgå. Dessutom finns köksutrustning och porslin för ca 20-25 personer att låna. Fyra hobbyrum finns att låna under kortare perioder. Gymmet ligger i källarlokalen mittemot Bangatan 47 A. Källsortering i Miljöbodar. Bangatan 21, 39 och 49. För mer information. Se föreningens hemsida: http://www.kungsangsliljan.se
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel-TV via Tele2. Här ingår grundutbudet i månadsavgiften. Internet via Tele2, ingår i månadsavgiften.
  Parkering
  Varmgarage (20 st), 500 kr/mån. Lång kö. Kallgarage (79 st), 400 kr/mån. Lång kö. P-platser med elstolpe (214 st), 200 kr/mån. Lediga platser finns. Till samtliga bilplatser råder separata kösystem. Besöksparkeringar vid Bangatan 21, 33 och 41-47 (fri parkering i 3 tim med p-skiva för besökare. Därefter 6 kr/tim. Max-taxa 80 kr/dygn).
  Renoveringar
  1995 – ombyggnation (stambyte, installation mekanisk frånluft, utbyggnad balkonger, entrédörrar) 1998 – fönsterbyte, nya radiatorer 2002 - målning trapphus 2003 - renovering tvättstugor, hängrännor och stuprör 2005 – takarbete 2008 - byte av samtliga elledningar 2011 - installation av nytt låssystem 2018/2019 - Relining 2021 - Nya elbilsladdplatser, ny lekpark samt nya tvättmaskiner i tvättstugorna. Inga planerade renoveringar enligt samtal med föreningen 2021-09-07.
  Ekonomi
  Inga avgiftshöjningar planerade enligt samtal med föreningen 2021-09-07.
  Överlåtelseavgift
  1 190 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  476 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter inte delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  Inkl. Värme, vatten, kabel-TV samt Internet.
  Övriga utrymmen/byggnader
  Gemensamhetslokal, gym, solarium, tvättstugor.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  74.5 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  3 723 kr/mån Inkl. Värme, vatten, kabel-TV samt Internet.
  Andel i föreningen
  0,34757%
  Andel av årsavgift
  0,34757%
  Reparationsfond
  1 754 kr
  Total driftskostnad
  465 kr/mån
  El: 290 kr/mån
  Försäkring: 175 kr/mån
  Beräknat antal pers
  2
 • Närområde
  Allmänt om området
  Lugnt område med närhet till livsmedelsbutiker, förskola, skola, Bellevue samt Rocklunda området.
  Kommunikation
  Buss 5 tar er till Tunbytorp-Centralen-Hälla
  Närservice
  Ica Kvantum, Coop Stenby samt Lidl.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.