Bangatan 51

Nordanby

Bangatan 51

Nordanby

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
1 395 000 kr

55+ boende i populärt område

Välkomna till detta 55+ boende! Trevlig 3a på 5:e våningen med stor härlig inglasad balkong. I boendet finner du ett fullt utrustat kök med separat matplats, ett vardagsrum med utgång till balkongen, en hall med förvaring, ett badrum med gott om förvaringsytor samt dusch. Utöver detta finns även 2 sovrum varav ett med utgång till balkongen. Föreningen Nordanby strävar efter ett tryggt boende utan avgiftshöjningar. Till lägenheten hör även 2 förråd i källarplan och parkering kan hyras för 100 kr/månad. BRF Nordanby ligger fördelaktigt på utkanten av Bangatan vilket leder till att Stenby köpcenter med apotek, Coop, systembolaget samt aktivitetscenter finns nära till hands.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
3 rok
Boarea
87 kvm
Driftskostnad
4 800 kr/år
Våning
5 av 12
Hiss
Ja
Avgift
6 169 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten samt kabel-TV.

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1990
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  E
  Energiprestanda
  115 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  HSB BRF Nordanby
  Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheten Kungsängsliljan 5 i Västerås och byggdes 1990. På fastigheten finns 1 bostadshus med 1 trapphus och adress Bangatan 51. Föreningens 37 bostäder är fördelat enligt följande: 26 lgh 2 Rok 61-61,5 kvm samt 11 lgh 3 ROK 87 kvm. Inom föreningen finns 2 lokaler med hyresrätt, 13 garage och 13 P-platser. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. Bostadsrättstilläggsförsäkring ingår. Den administrativa skötseln skötts av HSB Mälardalarna och tekniska förvaltningen samt städningen har skötts av HSB Förvaltning i Mälardalarna. Föreningen har ComHem som distributör av TV.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel-TV ingår i avgiften. Bredband via tele 2, eget abonnemang krävs
  Parkering
  13 garage, kort kö. 350kr/mån kallgarage med motorvärmare 13 Motorvärmare P-platser 100 kr/månad, finns plats
  Renoveringar
  Tvättstugan har moderniserats. Ventilationen utbytt. Undercentralen moderniserats. Led belysning i huset. Allt har renoverats utan avgiftshöjningar. Hissen ska ev repareras eller bytas.
  Ekonomi
  Ingen planerad avgiftsförändring (enligt samtal med föreningen 2022-01-14) Ingen avgiftshöjning på ca 20 år.
  Gemensamhets­utrymmen
  Gemensam tvättstuga i källarplan. Samlingssal för ca 30-40 personer. Utegård/Trädgård med pergola
  Överlåtelseavgift
  1 208 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  483 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter inte delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  I avgiften ingår värme, vatten samt kabel-TV.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  87 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  6 169 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten samt kabel-TV.
  Andel i föreningen
  3,32054%
  Andel av årsavgift
  3,32052%
  Total driftskostnad
  400 kr/mån
  El: 300 kr/mån
  Försäkring: 100 kr/mån
 • Närområde
  Allmänt om området
  Lugnt område med närhet till livsmedelsbutiker, förskola, skola, Bellevue samt Rocklunda området.
  Kommunikation
  Buss 5 tar er till Tunbytorp-Centralen-Hälla
  Närservice
  Ica Kvantum, Coop Stenby samt Lidl.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.