Benvägen 37

Bjurhovda

Benvägen 37

Bjurhovda

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Utgångspris:
995 000 kr

Rymlig 4:a med två badrum samt stor uteplats i soligt söderläge.

Välkomna till Benvägen 37 och denna rymliga 4:a om 86,5 kvm. Denna lägenhet erbjuder ett kök med rostfria vitvaror och plats för matgrupp för 6-8 personer, tre sovrum samt ett vardagsrum/sovrum med utgång till stor uteplats i soligt söderläge med äppelträd, hallonbuskar, jordgubbsplantor, röda vinbär och planteringslådor. Bra läge i området med närhet till parkering, nybyggda lekparker(Guldkullens lekpark och Fornforskarens lekpark), grönområden, skatepark samt motionsspår med utegym. Skola, förskola, fritidsgård, matvarubutik samt allmänna kommunikationer på gångavstånd samt Hälla shoppingcenter på 5 minuters avstånd med bil. KONTAKTA MÄKLAREN FÖR VISNING!

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
4 rok
Boarea
86.5 kvm
Våning
1 av 3
Avgift
6 578 kr/mån
Säljarens sommarbild
Lekpark i området
Lekpark i området
Lekpark i området
Allmän pool i området

Fakta

 • Rumsbeskrivning
  Hall
  Entré i hall med plats för avhängning. Laminat på golv och ljusa ytskikt.
  Sovrum
  Laminat på golv och tapetserade väggar.
  Vardagsrum/Sovrum
  Laminat och tapetserade väggar. Utgång till stor balkong.
  Arbetsrum
  Laminet på golv, ljusa ytskikt samt garderob med skjutdörrar.
  Sovrum
  Laminat på golv, tapetserade väggar samt platsbyggd koja med loftsäng.
  Sovrum
  Laminat på golv och tapetserade väggar.
  Badrum
  Utrustat med dusch, duschvägg i glas, tvättställ, badrumsskåp, wc och handdukstork.
  Badrum
  Utrustat med badkar, wc, tvättställ, badrumsskåp samt tvättmaskin och torktumlare.
  Kök med matplats
  Utrustat med induktionshäll, spisfläkt, fullhöjds kyl, fullhöjds frys, varmluftsugn och diskmaskin. Mörka köksluckor och mosaik ovan arbetsbänk. Plats för matgrupp.
 • Byggnad
  Byggnadsår
  1968
  Energideklarerades
  2019-03-25
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  E
  Energiprestanda
  127 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  HSB BRF Anund i Västerås
  Allmänt om föreningen
  Föreningens fastigheter byggdes åren 1968-1970. Ombyggnad skedde under åren 1994-1997. På fastigheten finns 9 bostadshus med adresserna Benvägen 1-41 och Knotavägen 12-42. Antal lägenheter: 378 st samt 2 lokaler. Ekonomisk och administrativ förvaltare är HSB Mälardalen.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel-TV via ComHem, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Telenor, eget abonnemang krävs.
  Parkering
  Ett parkeringstillstånd finns till varje lägenhet, 300 kr/år, debiteras på månadsavgiften månaden efter tillträde. Vill man ha två st eller om man redan har elstolpe så kostar det 500 kr/år för extra tillstånd. Parkering med el, 40 st, kostar ca 250 kr/mån, finns eventuellt lediga. Garage, 66 st, kostar ca 500 kr/mån, lång kö. Besöksparkeringarna är numera betalparkeringar (Q-park).
  Renoveringar
  1997 Stamrenovering. 2012 Renovering loftgångar. 2016 Viss hissrenovering. 2016 Nya radiatorer, värmeväxlare, styrutrustning till ventilationen.
  Ekonomi
  Enligt uppgift från föreningen 2019-06-10 finns inga större renoveringar eller ombyggnationer planerade för 2020. Endast löpande underhåll. Man följer den fastställda underhållsplanen. Enligt uppgift från föreningen 2019-06-10 finns inga planer eller beslut på höjning av avgiften. Man höjde månadsavgiften med 1% i årsskiftet 18/19.
  Överlåtelseavgift
  1 183 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  475 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Ja, exempelvis 50/50.
  Övriga utrymmen/byggnader
  Förråd i markplan i anslutning till entrédörren till lägenheten. Tvättstuga. Samlingslokal finns att hyra, kostar mellan 300-600 kr beroende på aktivitet. Möjlighet att hyra hobbyrum, varierande priser beroende på storlek. Cykelkällare.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  86.5 kvm
  Avgift
  6 578 kr/mån
  Andel av årsavgift
  0,31115%
  Reparationsfond
  2 418 kr
  Total driftskostnad
  400 kr/mån
  El: 300 kr/mån
  Försäkring: 100 kr/mån
  Beräknat antal pers
  2
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!