Budgivning pågår

Benvägen 38

Bjurhovda
Budgivning pågår

Benvägen 38

Bjurhovda

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
395 000 kr
Budgivning pågår
Kontakta mäklaren för info

Till Salu: Charmig 1:a med ca 40 kvm på Bjurhovda - Ljus och Praktisk

Letar du efter ditt första hem eller en bekväm och praktisk bostad på Bjurhovda? Då har vi den perfekta lägenheten för dig! Välkommen till denna fina 1:a om ca 40 kvm med låg månadshyra. När du kliver in genom dörren möts du av ett mysigt kök med gott om plats för ett matbord där du kan njuta av dina måltider. Här finns gott om förvaring och alla nödvändiga apparater för att göra matlagningen till en lek. Från köket tar du dig till det badrummet med dusch, WC och handfat. Allt du behöver för din dagliga hygien och avkoppling. Vardagsrummet är rymligt och ljust tack vare flera stora fönster som släpper in mycket naturligt ljus. Här finns gott om plats för din favoritsoffa, TV och andra möbler. Missa inte chansen att äga denna fina 1:a i Bjurhovda. Anmäl er till visning och upplev detta hem själv. Välkommen hem!

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
1 rok
Boarea
39.9 kvm
Driftskostnad
4 800 kr/år
Våning
3 av 3
Avgift
2 904 kr/mån inkl. värme, vatten, tv, bostadsrättstillägg och bredband.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Planritning

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1969
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  E
  Energiprestanda
  148 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  BRF Midgård i Västerås
  Allmänt om föreningen
  Ekonomisk och administrativ förvaltare är MBF.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Tv via Telenor, grundutbud ingår i avgiften. Bredband via Telenor ingår i avgiften.
  Parkering
  Parkering med el kostar ca 250 kr/mån, separat kö. Boendeparkering, P-tillstånd som kostar 600 kr per år. Gästparkeringar finns inom området och är avgiftsbelagda.
  Renoveringar
  2012 Nytt värmesystem 2014 Fönsterbyte 2014 Lägenhetsdörrar BV 38 och 44 2014 OVK godkänd 2016 Relining avloppssystem 2019 Nya elledningar i lägenheter som är föreningens 2022 Nytt låssystem
  Ekonomi
  Inga fler höjningar beslutade.
  Gemensamhets­utrymmen
  Tvättstuga finns i källaren, Benvägen 44 Barnvagnsrum finns i Benvägen 44 samt alla gamla soprum. Cykelrum Benvägen 44, 38 och 60. Övernattningsrum finns i källaren BV 54 till en kostnad av 200 kr/dygn för medlemmar.
  Övrigt
  Renovering av lägenhet målning, tapetsering samt byta golv få utföras, övrig renovering måste tillstånd sökas hos styrelsen samt teckna avtal med föreningen om renovering ansvaret för en sådan renovering ligger på den boende om något händer, samt vid försäljning går ansvaret över till köparen. Föreningen hyr container två gånger per år där medlemmarna får kasta skräp.
  Överlåtelseavgift
  1 432 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  573 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  inkl. värme, vatten, tv, bostadsrättstillägg och bredband.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  39.9 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  2 904 kr/mån inkl. värme, vatten, tv, bostadsrättstillägg och bredband.
  Andel i föreningen
  0,47345%
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  162 244 kr
  Total driftskostnad
  400 kr/mån
  El: 300 kr/mån
  Försäkring: 100 kr/mån
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack, vi tar kontakt med er inom kort!