Såld

Bergmästarvägen 3

Hälleborg
Såld

Bergmästarvägen 3

Hälleborg

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Utgångspris:
3 195 000 kr

Enplansvilla med drömgarage på friköpt tomt stenkastet från Erikslund!

Varmt välkomna till Bergmästarvägen 3 och denna välplanerade enplansvilla om 4 rok fördelat på 123 kvm. Huset står på en friköpt och lättskött tomt om 696 kvm i ett lugnt och trevligt område med gemensam lekplats. Här har ni en uteplats på framsidan av huset i soligt söderläge med markis samt en inglasad altan på baksidan i västerläge. Genomgående ljusa ytskikt och fina golv med gott om ljusinsläpp. Huset har nyligen genomgått en uppfräschning med ljusa ytskikt, slipat parkettgolv i vardagsrummet, totalt renoverad groventré/tvättstuga samt ny marksten mellan hus och garage. På uppfarten finns bra med plats för parkering samt ett stort garage om ca 70 kvm som utan tvekan är drömmen för den bil/mc intresserade med plats för alla verktyg, lyft samt med gångavstånd till Biltema! Bo med promenadavstånd till Västerås populäraste köpcenter, Erikslund, där ni har allt ni kan tänkas behöva. Snabb access till motorväg E18 för er som pendlar samt närhet till flertalet förskolor och skolor. Huset har nivå 2 besiktats av Anticimex AB, ta gärna del av protokollet längre ner i annonsen. Varmt välkomna på privat visning, anmälan krävs!

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Fakta

Bostadstyp
1-familjs friliggande villa
Rum
4 rok
Sovrum
3
Boarea
123 kvm
Fastighetsbeteckning
Bergmästaren 2
Driftskostnad
47 200 kr/år
Tomtarea
696 kvm
Tillträde
Oktober/November
Förbesiktad
Ja
Säljarförsäkring
Ja

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1-plansvilla
  Byggnadsår
  1986
  Fasad
  Tegel och träpanel
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Betongplatta
  Fönster
  3-glas
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Elpanna med vattenburen värme samt luftluftvärmepump.
  Ventilation
  Mekanisk från- och tilluft (FT)
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Bergmästaren 2
  Övrigt
  Köket nytt 2006 Lilla badrummet renoverades 2007 Utbyggnad av garage samt altan 2011 Stora badrummet renoverades 2013 Byte av fönster samt dörrar 2013 Utbyggnad av terrass 2016 Parkettgolv slipades 2020 Grovkök totalrenoverat 2020 Tvättmaskin 2014 Cylinda Samtliga vitvaror i kök 2006 Electrolux förutom fläkt som är av märket Forturum. Värmepanna Nibe 410 P Fighter 2006 Luftvärmepump med AC - Mitsubishi Electronic 2013 Lokalt larm med 3 st övervakningskameror.
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Bergmästarvägen 3
  Postnummer
  72478
  Ort
  Västerås
  Område
  Hälleborg
  Kommun
  Västerås
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  47 200 kr/år
  Uppvärmning: 32 000 kr/år
  VA: 4 500 kr/år
  Renhållning: 2 900 kr/år
  Väg, samf.: 3 000 kr/år
  Försäkring: 4 800 kr/år
  Kommentar
  I samfällighetsavgiften ingår snöröjning, sandning samt underhåll av lekplats.
  Taxeringsvärde
  2 068 000 kr
  Summa pantbrev
  2 139 600 kr
 • Tomt
  Typ av tomt
  Friköpt
  Tomtyta
  696 kvm
  Uteplats
  Inglasad altan
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Västerås Hälleborg GA:1 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Elledningar och/eller belysning, Grönområden, Övrigt
  Planbestämmelser
  Stadsplan
 • Närområde
  Allmänt om området
  Närhet till skog och motionsspår, gemensam lekplats.
  Kommunikation
  5 min promenad till buss nr 3.
  Närservice
  Erikslund på 5 minuters promenad.
  Parkering
  Uppfart med plats för fyra bilar.
 • Allmänt
  Information

  Föreliggande objektbeskrivning är upprättad i enlighet med information från ägaren och Lantmäteriets fastighetsinfo. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter i enlighet med köparens undersökningsplikt. Areauppgiften är hämtad från Lantmäteriets fastighetsinfo. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

  Pris

  I Mälarfast bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälarfast tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen

  Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig.

  Köparens undersökningsplikt

  Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.

  Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvud taget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.

  Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t o m kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

  Anlitande av besiktningsman

  Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s k besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är det därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar m m varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.

  Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske för köpet, d v s innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.

  Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, s k köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet. Om säljarens förtigande innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det finns dock även andra situationer där säljaren är skyldig att upplysa om förhållanden som han har vetskap om och som köparen borde ha upptäckt men förbisett. Det är främst fråga om situationer där omständigheterna är sådana att säljaren måste förstå att köparen är i villfarelse avseende ett förhållande och där han vidare inser att förhållandet kan vara avgörande för köparens köpbeslut. Säljaren får med andra ord inte medvetet utnyttja köparens okunskap om ett visst förhållande.

  Avtalsfrihet friskrivning

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!