Bessemergatan 37

Bäckby

Bessemergatan 37

Bäckby

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Utgångspris:
2 695 000 kr

Topprenoverat kedjehus med friköpt hörnlägestomt!

Välkomna till Bessemergatan 37. Friköpt insynsskyddad tomt och totalrenoverat boende som karaktäriseras av genomgående ljusa ytskikt samt fina golv . Ta möjligheten att förvärva ett boende där det bara är att flytta in och bo. 114 kvadratmeter optimerat med fyra sovrum och stora sällskapsytor med ljusa ytor och väl upplyst med flera spotlights i innertaket. På tomten finns en stor altan samt gräsmatta och förråd med goda förvaringsmöjligheter. Garage i länge finns i samfälligheten. Fiberansluten fastighet. I samfällighetsavgiften ingår VA, renhållning, vägavgift, snöröjning samt underhåll av gemensamma ytor. Barnvänligt område som erbjuder lekparker, förskola, skola, pizzerior samt expanderande Erikslund Shoppingcenter är endast ca 3 km bort. Vi ses på visningen!

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

Bostadstyp
1-familjs friliggande villa
Rum
5 rok
Sovrum
4
Boarea
114 kvm
Fastighetsbeteckning
Dragverket 127
Tomtarea
357 kvm
Planritning

Fakta

 • Rumsbeskrivning
  Hall
  Laminatgolv samt ljusa ytskikt.
  Tvättstuga
  Klinker på golv, kakel på väggarna, tvättmaskin, förvaring samt arbetsbänk.
  Toalett
  Klinker på golv, kakel på väggarna, dusch, handdukstork, tvättställ, toalett samt spegelskåp.
  Badrum
  Klinker på golv, kakel på väggarna, dusch, handdukstork, tvättställ, toalett samt spegelskåp.
  Vardagsrum
  Laminatgolv samt ljusa ytskikt.
  Matplats
  Laminatgolv, spotlight i tak samt ljusa ytskikt.
  Kök
  Laminatgolv, vita köksskåp, laminatskiva, kakel på väggar, induktionshäll,, micro, ugn, fläkt, kyl, frys, diskho samt god förvaring.
  Sovrum 1
  Laminatgolv, förvaring samt ljusa ytskikt
  Sovrum 2
  Laminatgolv samt ljusa ytskikt
  Sovrum 3
  Laminatgolv samt ljusa ytskikt
  Sovrum 4
  Laminatgolv samt ljusa ytskikt
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1-plansvilla
  Byggnadsår
  1973
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Betongplatta
  Fönster
  2-glas
  Tak
  Papp
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk (endast frånluft)
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Energideklarerades
  2013-04-17
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  None
  Energiprestanda
  325 kWh/m² och år
  Fastighetsbeteckning
  Dragverket 127
  Övrigt
  Badrum är gjorda 2010 av föregående ägare. Resterande invändigt är renoverat under 2015. Radon 326 bq/m3
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Bessemergatan 37
  Postnummer
  72474
  Ort
  Västerås
  Område
  Bäckby
  Kommun
  Västerås
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  53 936 kr/år
  Uppvärmning: 18 000 kr/år
  El: 7 000 kr/år
  Väg, samf.: 24 936 kr/år
  Försäkring: 4 000 kr/år
  Beräknat antal pers
  5
  Taxeringsvärde
  1 437 000 kr
  Summa pantbrev
  1 605 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  357 kvm
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Västerås Dragverket GA:1, Gemensamhetsanläggning: Västerås Dragverket GA:2 Avtalsservitut Snöupplag Last: Avtalsservitut: Snöupplag,Elskåp,Belysningsstolpar, D201600105295:1.1 Last: Ledningsrätt Fjärrvärme, 1980K-2015/97.1
  Planbestämmelser
  Stadsplan Tomtindelning
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Dokument & Länkar

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!