Såld

Blomstergatan 10

Gideonsberg
Såld

Blomstergatan 10

Gideonsberg

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
1 095 000 kr

Rymlig 2:a på tionde våningen med inglasad balkong.

VÅNING 10 av 10! Nu finns tillfälle att köpa en rymlig 2 rum och kök om 58 kvm med separat matrum högst upp på Blomstergatan 10 med hiss. Här finns möjlighet att sätta er egen stil i bästa läget med vidsträckt utsikt! Det rymliga vardagsrummet i vinkel leder ut till den inglasade balkongen i söderläge. Både tvättstuga och lägenhetsförråd återfinns i markplan, samt ett större förråd på vindsplanet. Förutom värme, vatten och tv ingår även bredband i avgiften! Här bor ni i en lågt belånad förening med närhet till Rocklunda, Mälardalens högskola, matbutik, kommunikationer samt med cykelavstånd till centrala Västerås med dess fulla utbud. Varmt välkomna på visning, anmälan på mäklarens hemsida krävs!

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
2 rok
Boarea
58 kvm
Driftskostnad
4 800 kr/år
Våning
10 av 10
Hiss
Ja
Avgift
3 874 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-tv samt bredband.
Tillträde
Enl. ök.

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1955
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklarerades
  2019-10-13
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  F
  Energiprestanda
  181 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  Riksbyggens BRF Västeråshus nr 15
  Allmänt om föreningen
  Antal lägenheter: 245 st belägna på adresserna Blomstergatan 2-10. Antal lokaler: 7 st. Föreningen bildades 1954. Ekonomisk och administrativ förvaltare är Riksbyggen.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel-TV via Com Hem, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Com Hem (50 Mbit), ingår i månadsavgiften. IP-telefoni via Com Hem, den boende betalar för abonnemangs- och samtalskostnaden.
  Parkering
  Parkering utan el, ca 40 st, kostar ca 88 kr/mån, ca 3-5 månaders kö. Parkering med el, ca 86 st, kostar 188 kr/mån, ca 3-5 månaders kö. Garage, ca 45 st, kostar ca 386 kr/mån, ca 5 års kö. Termogarage, ca 36 st, kostar ca 290 kr/mån, ca 5 års kö. Husvagnsplats, 7 st, kostar ca 88 kr/mån, ingen ledig men heller ingen kö. Samtliga parkeringar har samma kösystem. Fria parkeringar finns området.
  Renoveringar
  1997 stambyte och badrumsrenovering. 2004 utbyte av fönster, lägenhetsdörrar och entrépartier. 2006 ombyggnad av tryckstegringslokal till tvättstuga (Blomsterg 6). 2007 ombyggnad av transformatorstation till föreningslokal (Blomsterg 4). 2009 friköp av föreningens tre tomträtter, installation av LAN-nät av Tele2. 2010 ombyggnad av samtliga balkonger. 2012 ombyggnad av uteplatser. 2014 installation av Com hem uttag. 2016 sophantering via molocker, brandtätning av samtliga lägenheter, förbättring av garage och p-platser. 2017 ombyggnation av dagvattenledningar, ombyggnation och renovering av ny föreningslokal, Blomstergatan 10 - nytt tagsystem. 2019 all belysning har bytts ut till led. 2020 Installation av solceller på taken. Föreningen har planerat byta element samt relina liggande stammarna då tidigare stående stammarna och badrummen renoverades 1997. Detta kommer medföra en hyreshöjning på 3%.
  Ekonomi
  Föreningen har höjt månadsavgiften med 3% från årsskiftet 2019/2020.
  Övrigt
  Som medlem i en bostadsrättsförening har du både rättigheter och skyldigheter. Skyldigheterna handlar om att vårda och sköta om. Rättigheterna handlar om att själv få göra vissa förändringar i lägenheten. Ansvarsfördelningen mellan dig och föreningen är reglerade i stadgarna och Bostadsrättslagen. I stadgarna anges hur föreningens verksamhet ska vara organiserad, vilken beslutsordning som ska gälla och vilka krav som ställs på dig som medlem. Ta del av stadgarna innan du blir medlem. Som medlem åtar du dig att följa stadgarna.
  Överlåtelseavgift
  1 183 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  473 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  inkl. värme, vatten, kabel-tv samt bredband.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  58 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  3 874 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-tv samt bredband.
  Andel i föreningen
  0,4505%
  Andel av årsavgift
  0,45069%
  Total driftskostnad
  400 kr/mån
  El: 300 kr/mån
  Försäkring: 100 kr/mån
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Driftskostnad enligt schablon.
 • Balkong
  Inglasad balkong.
 • Övrigt
  Väggen mellan kök och matrum går att ta bort.
 • Närområde
  Allmänt om området
  På Gideonsberg bor du i populära kvarter med närhet till allt man kan önska. Ica Ettan ligger endast ett stenkast bort och grönområdet Mårtens Hage bjuder på trevliga promenadstråk. Här finns även skolor, förskolor och bra kommunikationer. Västerås city, Mälardalens högskola och Rocklunda finns inom cykelavstånd.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.