Budgivning pågår
VISNING 3/6

Blomstergatan 9

Gideonsberg
Budgivning pågår
VISNING 3/6

Blomstergatan 9

Gideonsberg

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din visningsanmälan!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
495 000 kr
Budgivning pågår
Kontakta mäklaren för info

Charmig etta med potential!

Letar du efter ett spännande projekt att göra till ditt eget? Då har vi det perfekta erbjudandet för dig! Denna mysiga etta på 30,5 kvadratmeter ligger bara en trappa upp och erbjuder en fantastisk möjlighet att skapa ditt drömboende från grunden. Trots behovet av renoveringar, är denna bostad ett verkligt fynd med sin charmiga sovalkov, praktiska kokvrå och ett badrum komplett med dusch och möjlighet för att installera en tvättmaskin. Belägen i en stabil förening, erbjuder denna bostad en trygg och säker miljö för din framtida investering. Med lite kreativitet och arbetsinsats kan du förvandla denna pärla till din egen personliga oas. Missa inte chansen att göra denna etta till ditt drömboende! Kontakta oss för att boka en visning och låt fantasin flöda när du ser potentialen som denna bostad har att erbjuda.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
1 rok
Boarea
30.5 kvm
Driftskostnad
4 800 kr/år
Våning
1 av 3
Avgift
2 487 kr/mån Värme, Vatten, Kabel-TV ingår i avgiften.

Visningar

Måndag 3/6 kl 18:00 - 18:30
Anmälan krävs!
Visningsanmälan

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Planritning

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1954
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  F
  Energiprestanda
  162 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  MARK BRF Siggesborg
  Allmänt om föreningen
  Vindsförråd följer med lgh. Tvättstuga och cykelrum finns i källaren. Välutrustat gym och bastu finns att nyttja för föreningens medlemmar. Dessa delas med två andra föreningar på området. För mer information: http://vasterashus15.se/faciliteter/gym/ http://vasterashus15.se/faciliteter/bastu/ Stort vindsförråd samt ett matkällarförråd. Tvättstuga i källaren med två tvättstugor, torkrum samt torktumlare och mangelrum. Fint och modernt gym finns att tillgå i grannföreningen (västeråshus 11 för 850:- /år per lägenhet!
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Bredband via Stadsnätet och kabel-Tv via Tele2.
  Parkering
  PARKERING: Parkering utan el, 130 st, kostar 158 kr/mån, lång kö Parkering med el, 61 st, kostar 315 kr/mån, lång kö Garage, 72 st, kostar ca 358-500 kr/mån, lång kö. MC-plats i garage, 20 st, kostar ca 145 kr/månad, finns ca 2 platser Gästparkeringar finns via Easy Park, kostar för närvarande 4 kr/timme (max 40 kr/dygn). Gratis parkeringar finns även längs hela Siggesborgsgatan.
  Renoveringar
  1987-1991 - Omläggning av tak 1989-1990 - Rörstambyte 1995-1996 - Nya Balkonger 2001-2003 - Byte av radiatorer 2003-2005 - Elstambyte 2005 - Bredband/stadsnät 2007-2008 - 7 st nya tvättstugor 2012-2013 - Nya spollådor i badrum 2012-2014 - Byte av takfotsplåtar, vindskivor samt målning 2016 - Byte av låssystem 2017 - Installation solceller 2019-2020 - Målning av fönsterbleck och bursspråk Dränerar runt alla hus, pågår löpande under 2022/2024.
  Ekonomi
  Inga planerade höjningar för 2024 i dagsläget. Samtal med förening: 2024-05-27
  Gemensamhets­utrymmen
  Mindre tvättstugor finns i källaren på varje hus. Sedan finns tre större tvättstugor på området. Bastu och relax finns vid Siggesborgsgatan 5. Motionsrum (endast för BRF Siggesborg). En årsavgift om 250 kr/år tas ut för att få nyttja motionsrum/bastu och relax samt en depositionsavgift om 500 kr. Motionsrum och bastu belägen på Gideonsbergsgatan 23 (delas med två andra föreningar), kostar 900 kr/år. Vävstuga på Siggesborgsgatan 7, finns att tillgå vid bokning. Cykelförråd finns i samtliga hus. Två grillplatser finns inom föreningen.
  Överlåtelseavgift
  1 208 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  483 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  Värme, Vatten, Kabel-TV ingår i avgiften.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  30.5 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  2 487 kr/mån Värme, Vatten, Kabel-TV ingår i avgiften.
  Andel i föreningen
  0,1758%
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  85 646 kr
  Total driftskostnad
  400 kr/mån
  El: 300 kr/mån
  Försäkring: 100 kr/mån
 • Närområde
  Allmänt om området
  På Gideonsberg bor du i populära kvarter med närhet till allt man kan önska. Ica Ettan ligger endast ett stenkast bort och grönområdet Mårtens Hage bjuder på trevliga promenadstråk. Här finns även skolor, förskolor och bra kommunikationer. Västerås city, Mälardalens Universitet och Rocklunda finns inom cykelavstånd.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack, vi tar kontakt med er inom kort!