Blomstergatan 12
Blomstergatan 12

Ljus hörnläges tvåa med balkong

Bekvämt belägen en halvtrappa upp finner ni denna hörnlägenhet om två rum och kök. Ljusa ytskikt, renoverat kök med diskmaskin, nymålat sovrum med förvaring samt vardagsrum med utgång till stor balkong i sydvästligt läge. På området finns en stor gemensam tvättstuga, lekplatser, grillplatser, samlingslokal, bastu, solarium samt träningslokal. Bo bekvämt med grönområden, livsmedelsaffär och allmänna kommunikationer inom gångavstånd. Högskolan på ca 5 minuters cykelavstånd. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig Mäklare

Michel Pettersson
 • Utgångspris:
  995 000 kr
 • Typ:
  Lägenhet
 • Boarea:
  55 kvm
 • Hiss:
  Nej
 • Rum:
  2
 • Våning:
  1
 • Avgift: 3 867 kr/månad

  Inklusive värme, vatten och kabel-TV

Ansvarig Mäklare

Michel Pettersson

Intresserad av bostaden?

Dela objekt

Bilder

Planritning

Fakta & Dokument

 • Beskrivning
  HALL med laminatgolv, ljusa ytskikt samt garderob. KÖK med laminatgolv, ljusa ytskikt, ljusa köksluckor, mörkt kakel ovan arbetsytor, laminatbänkskiva, led-belysning, diskmaskin, spishäll, ugn, fläkt. BADRUM med våtrumsmatta på golv, ljust kaklade väggar, wc, handfat med kommod, badrumsspegel, badkar samt handdukstork. SOVRUM med laminatgolv, ljusa ytskikt-19, samt garderober. VARDAGSRUM med parkettgolv, ljusa ytskikt-17 samt utgång till balkong.
 • Fakta
  Tillträde
  Enligt överenskommelse
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr
  75
  Lgh.nmr. LM
  1002
  Adress
  Blomstergatan 12
  Postnummer
  Postort
  Västerås
  Område
  Gideonsberg
  Boarea
  55 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  2
  Bostadsrättsföreningen
  Namn
  Riksbyggens BRF Västeråshus nr 11
  Byggår
  1952
  Juridisk person
  Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning
  Hiss
  Nej
  Våning
  1
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond finns
  Belopp: 2 622 kr
  Kontrollerades: Fredag 10 maj 2019
  Andelstal
  0,51980%
  Andelstal insats
  0,51980%
  Andelstal avgift
  0,51935%
  Markägare
  Föreningen äger marken
  Byggnaden
  Allmän information
  29 lokaler, 37 garage, 1 MC/Moped garage. 76 P-platser med motorvärmare 45 P-platser, utan motorvärmare MC/Moped garage Föreningens byggnader genomgick en omfattande rotrenovering som färdigställdes 1990. Rotrenoveringen omfattade nya fönster, nya entrépartier, nya lägenhetsdörrar, nya balkonger, ny fasadbeklädnad, tilläggsisolering, byte av takpannor, stuprör och hängrännor, byte av vatten- och avloppsledningar, renovering av badrum och kök, utbyte av elsystem mm. Renoveringar 1990 Totalrenoverades hela fastigheten: Stambyte, nytt tak, nya fönster och dörrar 2011 Renoverat gym och bastu 2011 Ny Grillplats på kullen 2011 Ny lekpark 2012 Yttermiljön, nya p-platser, dräneringen omgjord på Backsippsgatan 13 2017 Målning av trapphus 2018 Nytt passagesystem, renovering av garageportar 2019 Ny energideklaration Kommande renoveringar Enligt underhållsplan, inga större renoveringar planerade (2019-05-15) Allmänna utrymmen/anläggningar I föreningen finns tvättstuga, cykelförråd, samlingslokal, bastu, solarium, trädgårdsmöbler, barnvagnsförråd, Gym/motionsrum/träningslokal, utegrillar & grillplatser. Till lägenheten hör källarförråd och matkällare Gårdsplats/innergård Fin lekpark och grillplatser med grillar finns på gården. Parkering P-platser med el-plint för 154 kr/mån samt (6 st lediga 2019-05-15) P-platser utan el-plint för 62 kr/mån (2 st lediga 2019-05-15) 27 varmgarage för 355 :- kr/mån (separat kö) 10 kallgarage 283:- kr/mån (separat kö) 1 st MC/MOPED garage med 3 st platser för 75,75:- kr/mån (1 st ledig 2019-05-15) Det finns ofta lediga parkeringsplatser att hyra. För garage finns kösystem. Kontakta fastighetsskötarna om du vill hyra bilplats. Gästplatser finns med tillfälliga parkeringskort (2 st, endast avsedda för gäster) Tv-anslutning Ansluten till kabelnät via Com Hem. (17 kanaler analogt ingår) Bredband Via Fibra. Månadsavgifter Höjningar som gjorts dom tre senaste åren har varit 1% på lägenhetsavgiften/hyran, och 8-10 % på värmekostnaden (Mälarenergi) Värmekostnaden är ca 15 % av den totala avgift/boendekostnaden, avser exemplet 3 rums-lägenhet. Försäkringar Föreningen har fastigheterna försäkrade i Folksam, dessutom finns ett kollektivt bostadsrättstillägg, även det i Folksam Detta innebär att bostadsrättsinnehavarna inte behöver eget bostadsrättstillägg på hemförsäkringen. Delat ägande Barn/Förälder Accepteras, Exempelvis 90/10% fördelning. Andrahandsuthyrning bedöms från fall till fall och om det bifalles med 1 år i taget.
 • Kostnader
  Hushållsel
  220 kr/månad
  Hemförsäkring
  90 kr/månad
  Summa driftskostnader
  310 kr/månad
  Personer i hushållet
  1
  Överlåtelseavgift
  1 163 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  456 kr
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Karta

Blomstergatan 12

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!