Såld

Bofinksvägen 13

Råby
Såld

Bofinksvägen 13

Råby

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
495 000 kr

Till Salu: Charmig 1:a på 53 kvm med Inglasad Balkong på Tredje Våningen

-- Kontakta mäklaren för bokning av visning -- Drömmer du om ett bekvämt boende med gott om utrymme? Då har vi den perfekta lägenheten för dig! Välkommen till denna härliga 1:a om 53 kvm på tredje våningen med en underbar inglasad balkong. Om Lägenheten: Rum: En generös och väldisponerad planlösning med separerat vardagsrum och sovrum. Perfekt för att skapa en mysig oas i vardagsrummet och ett avkopplande sovrum med plats för ett större skrivbord och en king-size säng. Kök: Ett fullstort kök som är en dröm för matlagningsentusiaster. Här finns gott om arbetsyta och förvaringsutrymme för alla dina köksredskap och ingredienser. Inglasad Balkong: Slappna av och njut av det skiftande vädret året runt på din egen inglasade balkong. Här kan du odla växter, sitta med en bok eller bara njuta av utsikten. Badrum: Det renoverade badrummet, omsorgsfullt uppdaterat av föreningen, erbjuder både badkar och tvättmaskin för din bekvämlighet. Förvaring: Hallen har gott om förvaringsutrymme, vilket gör det enkelt att hålla ordning och reda i din nya bostad. Förening & Läge: BRF Västeråshus nr 23 är en av Västerås största föreningar med hela 762 bostadsrätter. Trygg och säker förening som gjort många stora renoveringar. Råby är ett trivsamt område med bra läge där närhet till både City, Erikslund Shoppingcenter och E18 är nära till hands.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
1 rok
Boarea
53 kvm
Driftskostnad
5 100 kr/år
Våning
3 av 3
Avgift
3 665 kr/mån vatten, värme kabel-tv basutbud.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Planritning

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk frånluft
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  F
  Energiprestanda
  155 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  Bredablick BRF Västeråshus nr 23
  Allmänt om föreningen
  Föreningen Västeråshus nr 23 bildades redan 1967 och innehar med tomträtt fastigheterna Lövhagen 7-14, 18 och 20-25 med därpå uppförda 28 st byggnader med totalt 762 lägenheter och 16 lokaler. Byggnaderna har adresserna Bofinksvägen 1-41, 2-18, Gråsparvsvägen 1-17, 4-36, Grönfinskvägen 1-17, 2-18 samt Lövhagsgatan 3-87. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick förvaltning. Besök gärna föreningens hemsida för ytterligare information: www.23an.se
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Ansluten till kabelnät via Tele2 (tre hål i väggen), grundutbud 13 kanaler ingår i månadsavgiften. Ansluten till bredband och IP-telefoni via stadsnätet alt Tele2, den boende tecknar eget abonnemang.
  Parkering
  Onumrerade parkeringsplatser finns att tillgå utan kö. För boende med bil registrerad på området kostar en årsbiljett 1 200 kr. Glöm inte att ta med registreringsbevis när ni skall hämta ut ett nytt tillstånd. För bilar som är registrerade på annan adress är priset för p-tillstånd 2 400 kr per år. Garage i länga, 433 kr/mån (Kö). Garage (separata), 639 kr/mån (Kö). Till garageplatsen är det separat kö, finns 3 st lediga på Lövhagsgatan. 60 parkeringsplatser med eluttag. P-plats utan motorvärmare, 185 kr/mån (Kö). P-plats med motorvärmare, 258 kr/mån (Kö). Parkering utan tillstånd (p-automat), 3 kr/h Parkeringstillstånd för firmabilar och "gäster" kostar 3000 kr/kalenderår. Gällande elbilsplatser så har föreningen förberett för 100 st platser så nya platser kan ordnas inom några veckor till en månad. Föreningen har nyligen ordnat med laddstolpar för el-/laddhybridbilar. 10 st är klara för användning (10 st av dom är uthyrda). 300 kr/plats samt 3,5 kr/laddad kW. Styrelsen håller på att köpa in 20 st platser till men har inget datum för när det beräknas vara klart. För specificerad kötid, kontakta Bredablick 010-177 59 00 som förvaltar garage och p-platser.
  Renoveringar
  Planerade renoveringar: Ska renovera tvättstugorna, en per år. Gjorda renoveringar: 1995 - Fönsterbyte 2002/03 - Nybyggnation 36 garage. 2007/10 - Rotrenovering. 2009/10 - Standardförbättring badrum. Uppförande av nytt föreningshus. 2010 - Lekpark. Bastu/relax. Övernattningsrum. Festlokal. Grillplatser 2013 - Nya tvättmaskiner 2015 - Påbörjat renovering/inglasning av balkonger 2016 - Byte källarfönster, balkongrenovering 2018/19 - Byte avloppsledning 2018/19 - Målning trapphus 2018/19 - Ventilationsfläktar 2019/20 - Målning av trapphus 2019/20 - Installation kamera i källaringångar, där det finns behov. 2019/20 - Markytor 2019/20 - Elstolpar - installerat 10 stycken för elbilar. PÅGÅENDE Just nu håller föreningen med ett takbyte samt byte av takfläktar (1,5 hus kvar). Renovering av tvättstugorna kommer ske löpande (den på Lövhagsgatan är nu klar). Utöver det håller föreningen löpande på med byte av alla ljuskällor till LED samt se över lekplatserna. Utöver detta finns inga planer på renoveringar under 2023.
  Ekonomi
  Föreningen höjde avgiften med 3% från Januari 2023 men har inga planer på avgiftsförändringar under 2023
  Gemensamhets­utrymmen
  - Möjlighet att hyra plats i ett barnvagns- och cykelrum för 100:- per år (höjs till 200 kr/år). - Fest-/fritidslokal med fullt utrustat kök med kyl, frys, porslin, diskmaskin. - Relaxavdelning med bubbelpool, dusch, bastu och soffgrupp - Flertalet tvättstugor (höjs från 7 kr/maskin till 10 kr/maskin). - Övernattningsrum - Välutrustad tvättstuga som är öppen dygnet runt, drop in. - Matkällare (höjs från 100 kr/år till 200 kr/år.
  Gård
  Föreningen har tillgång till stora markytor som används till parkering, garage, grönområden med fina träd, buskar och växter, odlingslotter (kommer att höjas från 10 kr/kvm till 15 kr/kvm inför 2023), flera välutrustade lekparker, flera grillplatser, många sittplatser, en inhägnad hundrastgård där man kan släppa sin hund lös, boulebana, tennisbana och utomhuspingis.
  Övrigt
  All information om föreningen finns att tillgå på https://23an.se/
  Överlåtelseavgift
  1 183 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  473 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger inte marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter inte delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  vatten, värme kabel-tv basutbud.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  53 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  3 665 kr/mån vatten, värme kabel-tv basutbud.
  Andel i föreningen
  0,09338%
  Andel av årsavgift
  0,9338%
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  203 997 kr
  Total driftskostnad
  425 kr/mån
  El: 300 kr/mån
  Försäkring: 125 kr/mån
 • Närområde
  Allmänt om området
  Råby är ett bostadsområde med stora grönområden och som kan erbjuda de boende fina fritidsaktiviteter. Utöver det finns det elljusspår, ishockeyrink, fotbollsplaner m m.
  Kommunikation
  Bra med kommunikationer längs Råbyleden med bussar som går ofta.
  Närservice
  Ica butik, spelbutik, pizzeria och tandläkarmottagning på Råby centrum.
  Övrigt
  Närhet till Erikslund shoppingservice.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack, vi tar kontakt med er inom kort!