Bofinksvägen 8

Råby

Bofinksvägen 8

Råby

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Utgångspris:
750 000 kr

Tvåa i gott skick med stabil förening

Välkommen till Bofinksvägen 8. Två rum och kök disponerat på 61 kvm där varje rum är välplanerat och rymligt. Modernt kök med bland annat vägghängd ugn, diskmaskin och plats för matgrupp. Rymligt vardagsrum för både hemmakontor och soffa för filmkvällar. Lyxigt helkaklat badrum med klinker, badkar, tvättmaskin och torktumlare. Gott om förvaring båda i hall med klädkammare och sovrum med inbyggda samt fristående garderober. Från Sovrummet tar ni er ut på balkongen som ligger i ett fritt och enskilt läge. BRF Västeråshus nr 23 är en av Västerås största föreningar med hela 762 bostadsrätter. Trygg och säker förening som gjort många stora renoveringar. Råby är ett trivsamt område med ett bra läge där närhet till båda City, Erikslund Shoppingcenter och E18 är nära till hands. Anmäl er till visning idag!

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
2 rok
Boarea
61 kvm
Driftskostnad
3 000 kr/år
Våning
2 av 3
Avgift
4 101 kr/mån vatten, värme kabel-tv basutbud.

Fakta

 • Rumsbeskrivning
  Hall
  Laminatgolv, ljusa väggar samt klädkammare.
  Vardagsrum
  Parkettgolv samt ljusa ytskikt.
  Badrum
  Klinker på golv, kakel på väggar, tvättställ, toalett, spegelskåp, badkar, tvättmaskin samt torktumlare.
  Kök
  Modernt kök i ek, diskmaskin, vägghängd ugn, induktionshäll, kyl, frys samt skafferi.
  Sovrum
  Laminatgolv, ljusa ytskikt samt förvaring.
  Balkong
  Stor inglasad med filtmatta.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1967
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklarerades
  2019-10-02
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  F
  Energiprestanda
  158 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  Bredablick BRF Västeråshus nr 23
  Allmänt om föreningen
  Västeråshus nr 23 bildades redan 1967 och innehar med tomträtt fastigheterna Lövhagen 7-14, 18 och 20-25 med därpå uppförda 28 st byggnader med totalt 762 lägenheter och 16 lokaler. Byggnaderna har adresserna Bofinksvägen 1-41, 2-18, Gråsparvsvägen 1-17, 4-36, Grönfinskvägen 1-17, 2-18 samt Lövhagsgatan 3-87. Därtill kommer 240 garage, 2 MC-garage samt 60 MV-platser. Total bostadsarea är 56 719 kvm och total lokalarea är 552,5 kvm.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel TV via ComHem Bredband via Stadsnät och ComHem
  Parkering
  Parkeringstillstånd för gemensamma p-platser kostar fr. 300 kr/år. 240 garageplatser. Går att hyra för fr. 400 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö, lång kö. 60 parkeringsplatser med eluttag. Går att hyra för 135 kr/mån. Separat kö, lång kö. Parkeringsplats utan eluttag. Går att hyra för 85 kr/mån
  Renoveringar
  Planerade renoveringar: Takbyte, planerad start hösten 2019 Gjorda renoveringar: 1996/1997: Ventilationsanläggning 1997/1998: Uppförande av miljöbodar 2002/2003: Nybyggnation av 36 garage 2009/2010: Standardförbättring av samtliga badrum/stambyte 2010: Uppförande av nytt föreningshus 2015: Byte av låssystem i samtliga lgh 2015: Byte av betalningssystem i alla tvättstugor 2016/2017: balkongrenovering (utbyggnad och inglasning) 2018: OVK 2019-2022 - Pågående takbyten.
  Ekonomi
  Avgiften höjdes i januari med 3%, föreningen har inte beslutat några höjningar för i år men det brukar vara 3% per år.
  Överlåtelseavgift
  1 183 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  473 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger inte marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  vatten, värme kabel-tv basutbud.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  61 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  4 101 kr/mån vatten, värme kabel-tv basutbud.
  Andel i föreningen
  0,1%
  Total driftskostnad
  250 kr/mån
  El: 250 kr/mån
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!