Såld

Bomansgatan 20A

Kristiansborg
Såld

Bomansgatan 20A

Kristiansborg

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
795 000 kr

Hörnläges 1:a med balkong ett stenkast från högskolan.

Nu finns möjligheten att förvärva denna hörnlägesetta belägen på andra plan med utsikt över lugnt villaområde. Bostadens 38 kvm fördelar sig på vardagsrum med utgång till balkong, badrum samt kök som är ombyggt att rymma ett extra sovrum. I källaren finns tvättstuga samt förråd. Bo i en stabil förening med låg belåning där värme, vatten och kabel-tv ingår i avgiften. Kristiansborg är ett populärt område, centralt med bra kommunikationer och närhet till Mälardalens högskola samt det bästa Västerås centrum har att erbjuda. Varmt välkomna på visning. Anmälan på mäklarens hemsida krävs!

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
1 rok
Boarea
38 kvm
Driftskostnad
4 800 kr/år
Våning
2 av 3
Avgift
3 361 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv.

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1941
  Byggår, kommentar
  1941
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklaration
  Ej utförd
 • Förening
  Namn
  Riksbyggen BRF Västeråshus nr 1
  Allmänt om föreningen
  Brf Västeråshus nr 1 äger fastigheten Grosshandlaren 1. Det finns totalt 3 bostadshus med totalt 84 lägenheter. Den totala bostadsarena uppgår till 3 372 kvm. Administrativ och ekonomisk förvaltning sköts av Riksbyggen.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  TV via ComHem, basutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Stadsnätet. Eget abonnemang krävs.
  Parkering
  Totalt finns det 36 parkeringsplatser och 13 garage i föreningen. Det finns även gott om kostnadsfria parkeringar runt om i villakvarteren. Garage 500-600kr/månad. Parkering med elstolpe 200kr/mån. Parkering 150kr/mån. Separat kö via Riksbyggen.
  Renoveringar
  1988-90: Byte av fönster och balkonger samt renovering av fasad. 2002: Renovering av tvättstuga. 2003: Renovering av byggnadernas yttertak. 2004-05: Byte av vatten och avloppsstammar samt renovering av badrum. Målning av trapphus samt byte av lägenhetsdörrar. Fönsterbyte. Byte av elcentral. 2006: Investering i flera p-platser. 2009: Renovering av tvättstugorna, anslutning till stadsnätet. 2012: Färdigställande av nya källarförråd. 2013: Nya sopstationer. 2016: Nybyggnation av garage, utökade garageplatser och parkeringsplatser. Översyn av yttertak. Inköp av nya tvättmaskiner. 2017: Dränering av samtliga husgrunder. 2020: Lägger om avloppsrören under husen just nu, huset på Bomansgatan 16 är klart.
  Ekonomi
  Enligt samtal med föreningen finns inga planerade avgiftsändringar.
  Överlåtelseavgift
  1 183 kr betalas av säljare
  Pantsättningsavgift
  473 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  inkl värme, vatten och kabel-tv.
  Övriga utrymmen/byggnader
  Källarförråd. Ett till varje lägenhet. Tvättstuga med torkrum i hus 18. Cykelförråd.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  38 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  3 361 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv.
  Andel i föreningen
  1,2118%
  Andel av årsavgift
  1,13526%
  Total driftskostnad
  400 kr/mån
  El: 250 kr/mån
  Försäkring: 150 kr/mån
  Beräknat antal pers
  1
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.