VISNING 15/4

Dragverksgatan 116

Bäckby
VISNING 15/4

Dragverksgatan 116

Bäckby

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Pris:
2 650 000 kr

Fint kedjehus med inglasat uterum samt bastu!

Varmt välkomna till Dragverksgatan 116 och detta välplanerade kedjehus om 114 kvm fördelat på hela 6 rum och kök! Här ryms den stora familjen med fyra sovrum samt ett väl tilltaget allrum/matrum. År 2008 sattes ett ny Noblessa kök in och till det Siemens vitvaror. På baksidan finner ni det härliga inglasade uterummet med eftermiddagssol som leder ut till tomten där ni även har tillgång till egen bastu. Bo i ett lugnt område med bra grannar, lättskött tomt och med eget garage med närhet till förskola/skola, flertalet matvarubutiker, lekparker och med gångavstånd till Erikslund shoppingcenter! Välkomna på visning!

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Fakta

Bostadstyp
1-familjs friliggande villa
Rum
6 rok
Sovrum
4
Boarea
114 kvm
Fastighetsbeteckning
Dragverket 55
Tomtarea
321 kvm

Visningar

Onsdag 15/4 kl 17:00 - 17:30
Anmälan krävs!

Fakta

 • Rumsbeskrivning
  Entré
  med laminatgolv, ljusa ytskikt samt garderober.
  Tvättstuga
  med klinker på golv, ljusa ytskikt, tvättmaskin-16, torktumlare-16, förvaring samt arbetsbänk.
  Allrum
  med laminatgolv, ljusa ytskikt samt utgång till inglasad altan.
  Badrum
  med våtrumsmatta på golv, ljust kaklade väggar, dusch, tvättställ med kommod, wc samt spegelskåp.
  Badrum
  med våtrumsmatta på golv, kaklade väggar, badkar, tvättställ med kommod, wc samt spegelskåp.
  Vardagsrum
  med laminatgolv, ljusa ytskikt samt utgång till uteplats.
  Sovrum
  med parkettgolv, ljusa ytskikt, målad fondvägg samt takpanel i ljust trä.
  Kök
  med laminatgolv, ljusa ytskikt, ljusa köksluckor, mörkt kakel ovan arbetsytor, fullhöjds kyl-08, fullhöjds frys-08, spishäll-18, varmluftsugn-18, fläkt-08 samt diskmaskin-08.
  Sovrum
  med laminatgolv, ljusa ytskikt samt fondtapet.
  Sovrum
  med laminatgolv, ljusa ytskikt samt mörk fondvägg.
  Sovrum
  med laminatgolv, ljusa ytskikt samt garderober.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1-plansvilla i vinkel
  Byggnadsår
  1972
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Betongplatta
  Grundmur
  Betong
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk (endast frånluft)
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Dragverket 55
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Dragverksgatan 116
  Postnummer
  72474
  Ort
  Västerås
  Område
  Bäckby
  Kommun
  Västerås
  Upplåtelseform
  Tomträtt
  Tomträttsavgälld
  9 448 kr/år
  Total Driftskostnad
  53 936 kr/år
  Uppvärmning: 18 000 kr/år
  El: 7 000 kr/år
  Väg, samf.: 24 936 kr/år
  Försäkring: 4 000 kr/år
  Beräknat antal pers
  3
  Kommentar
  I samfälligheten ingår: Vatten & Avlopp (kallvatten), Renhållning samt plogning samt sandning vintertid.
  Taxeringsvärde
  1 428 000 kr
  Summa pantbrev
  1 214 000 kr
 • Tomt
  Typ av tomt
  Tomträtt
  Tomtyta
  321 kvm
  Uteplats
  Inglasad altan.
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Västerås Dragverket GA:1 Last: Ledningsrätt Fjärrvärme, 1980K-2015/97.1
  Planbestämmelser
  Stadsplan Tomtindelning
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!