VISNING 4/6

Drottninggatan 40H

Lustigkulla
VISNING 4/6

Drottninggatan 40H

Lustigkulla

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din visningsanmälan!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
2 195 000 kr

Bostadrättsradhus på populära Lustigkulla.

Varmt välkomna till Lustigkulla och denna unika bostad med de största fördelarna av både radhus och lägenhet. Bostaden karaktäriseras av gavelläget som erbjuder bra med ljusinsläpp ett välplanerat kök med rymlig matsal samt stor inglasad balkong mot innegård i söderläge. Behövs fler rum är det lätt att bygga om till en 3,5:a. Även klädkammare samt förråd går att använda som mindre rum. Här bor du med lantlig känsla i en lugn och undangömd oas, trots det centrala läget. Gården ändrar skepnad med årstiderna och den stabila och välskötta föreningen har lagt ned ett stort jobb på att skapa en trivsam miljö med fina planteringar, vinbärsbuskar, äpple- och päronträd samt lekområden för barn. Bo i en stabil förening som äger marken, med närhet till centrum och Djäkneberget med härliga promenadstråk längs Svartån. Närhet till motorväg E18 för snabb access mot exempelvis Erikslund. Varmt välkomna på visning, anmälan sker på mäklarens hemsida.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
3 rok
Boarea
92.5 kvm
Driftskostnad
8 200 kr/år
Våning
2 av 2
Avgift
6 134 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-tv.
Tillträde
Enl. ök.

Visningar

Tisdag 4/6 kl 17:00 - 17:30
Anmälan krävs!
Visningsanmälan

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1984
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk
  Energideklarerades
  2019-01-11
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  D
  Energiprestanda
  94 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  HSB Brf Viktorsberg i Västerås
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Tv via Tele2, 8 kanaler ingår. Bredband via Tele2, separat abonnemang krävs.
  Parkering
  Garage 21 st 400kr/mån, 1 ledigt - 2022-01-11. Parkerinsplatser med motorvärmare 200kr/mån, 21 st, 1 plats garanterad. 1 parkering utan motorvärmare 100kr/mån. Gästparkeringar 4 st
  Renoveringar
  2002 Garagebyggnader 2014 Parkering 2018 Köpte loss marken 2019 Fasadrenovering/målning 2019 Fönsterbyten 2020 Stamspolning samt ventilationsrensning. 2021 Byte av värmeåtervinningsaggregat 2022 Inga större renoveringar planerade.
  Ekonomi
  Enligt samtal med föreningen 2022-01-11 så finns inga planerade avgiftshöjningar.
  Överlåtelseavgift
  1 433 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  573 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  inkl. värme, vatten, kabel-tv.
  Övriga utrymmen/byggnader
  Förråd i markplan i entrén.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  92.5 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Kommentar areakälla
  Står inskriven hos föreningen som en 2:a.
  Avgift
  6 134 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-tv.
  Andel i föreningen
  2,96212%
  Andel av årsavgift
  2,96211%
  Reparationsfond
  13 106 kr
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  837 791 kr
  Total driftskostnad
  683 kr/mån
  El: 500 kr/mån
  Försäkring: 183 kr/mån
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  Endast uppskattade driftskostnader.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack, vi tar kontakt med er inom kort!