Såld

Enebbavägen 17

Virsbo
Såld

Enebbavägen 17

Virsbo

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
1 195 000 kr

Renoverad famlijevilla med sjöutsikt!

Välkomna till Enebbavägen 17! Här finns en unik möjlighet att förvärva ett tryggt och bra boende där många av de stora renoveringarna är gjorda. Nytt tak, nya fönster, renoverat badrum och bergvärme installerat, allt detta har gjorts senaste de 4 åren. Välkomnas av en öppen hall med avhängningsmöjligheter. Stig sedan in i det stora vardagsrummet som öppnats upp till köket för att ge en större rymd på entréplanet. Här kan ni njuta av morgonkaffet på soldäcket och blicka ut över Virsbosjön som ni efter frukosten kan ta en promenad ner till för att bada eller fiska. Här finns även båtplats tillgänglig. Nyrenoverat badrum som gjorts i modern och tidlös stil. Ta trappen upp där ni hittar 3 sovrum som enkelt kan återställas till originalritningen av 4 sovrum om så önskas. Här har ni en toalett samt utgång till en balkong som kvällssolen skiner över. Fastigheten är fiberansluten. Stor grönskande tomt med solläge hela eftermiddag/kväll som angränsar till en skog för mysiga söndagsutflykter. På tomten finns stora rabatter, utedusch och mängder av plats för lek och spring! I närheten finns förskola och skola till årskurs 6 med gångavstånd. ICA Nära, pizzeria samt vårdcentral med ca 10 minuters gångavstånd. Övrigt finns bussförbindelser, tågstation, grönområden, stall och badstrand i närområdet. Varmt välkomna på visningen! Anmälan krävs.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

Bostadstyp
1½-plansvilla med källare
Rum
4 rok
Sovrum
3
Boarea
134 kvm
Biarea
111 kvm
Fastighetsbeteckning
Virsbo 2:35
Driftskostnad
36 000 kr/år
Tomtarea
957 kvm
Förbesiktad
Ja
Säljarförsäkring
Ja
Entré
Källare
Övervåning

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1½-plansvilla med källare
  Byggnadsår
  1955
  Byggår, kommentar
  Ombyggt 1975
  Fasad
  Puts
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Källare
  Fönster
  3-glas energiglas
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Bergvärme
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Energideklarerades
  2017-08-17
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  151 kWh/m² (Atemp) och år
  Energiklass
  E
  Fastighetsbeteckning
  Virsbo 2:35
  Övrigt
  Bergvärme - 2017 Tak - 2017 Fönster delvis - 2018 Badrum entréplan - 2019 Vägg vardagsrum/kök - 2019 Veranda och soldäck - 2019 Nytt golv i barnrummet - 2021 Vattenutkast - 2021 Alla rum är målade/tapetserade under 2017-2021.
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Enebbavägen 17
  Postnummer
  73761
  Ort
  Virsbo
  Område
  Virsbo
  Kommun
  Surahammar
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  36 000 kr/år
  Uppvärmning: 20 000 kr/år
  El: 9 600 kr/år
  VA: 4 000 kr/år
  Renhållning: 2 400 kr/år
  Beräknat antal pers
  3
  Taxeringsvärde
  532 000 kr
  Summa pantbrev
  701 250 kr
 • Tomt
  Typ av tomt
  Friköpt
  Tomtyta
  957 kvm
 • Rättigheter & Belastningar
  Planbestämmelser
  Byggnadsplan
 • Allmänt
  Information

  Föreliggande objektbeskrivning är upprättad i enlighet med information från ägaren och Lantmäteriets fastighetsinfo. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter i enlighet med köparens undersökningsplikt. Areauppgiften är hämtad från Lantmäteriets fastighetsinfo. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

  Pris

  I Mälarfast bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälarfast tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen

  Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig.

  Köparens undersökningsplikt

  Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.

  Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvud taget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.

  Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t o m kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

  Anlitande av besiktningsman

  Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s k besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är det därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar m m varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.

  Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske för köpet, d v s innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.

  Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, s k köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet. Om säljarens förtigande innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det finns dock även andra situationer där säljaren är skyldig att upplysa om förhållanden som han har vetskap om och som köparen borde ha upptäckt men förbisett. Det är främst fråga om situationer där omständigheterna är sådana att säljaren måste förstå att köparen är i villfarelse avseende ett förhållande och där han vidare inser att förhållandet kan vara avgörande för köparens köpbeslut. Säljaren får med andra ord inte medvetet utnyttja köparens okunskap om ett visst förhållande.

  Avtalsfrihet friskrivning

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.