Aspvretsgatan 1E
Aspvretsgatan 1E

Ett rum och stort kök på Aspvretsgatan 1E!

Välkomna till Aspvretsgatan 1E. Här hittar ni en bostad på 39.5 kvadratmeter där varje kvadrat är genomtänkt. Stort modernt kök som tillåter ett större sällskap njuta av en måltid eller spelkväll med diverse brädspel. Helkaklat badrum med vikbara duschväggar och ett vardagsrum för filmkväll eller en lugn stund på balkongen i sydvästligt läge. Aspvretsgatan ligger fördelaktigt på utkanten av Gideonsberg med närmaste läge till centrala Västerås och även E18 som ger snabb access till övriga Västerås smultronställen. Mälardalens Högskola är endast en nerförsbacke söderut och ICA Steéns ligger ett stenkast åt väster. Säljaren av denna bostad söker en friliggande villa i Västerås norra region såsom Malmaberg, Gideonsberg, Nordanby, Vega etc, därefter kommer visning ske.

Ansvarig Mäklare

Fredrik Björkell
 • Utgångspris:
  875 000 kr
 • Typ:
  Lägenhet
 • Boarea:
  39.5 kvm
 • Hiss:
  Nej
 • Rum:
  1
 • Våning:
  1 av 3
 • Avgift: 2 948 kr/månad

  Inklusive värme, vatten och kabel-TV

Ansvarig Mäklare

Fredrik Björkell

Välkommen på visning

 • Kontakta mäklaren för visning

Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad, kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Dela objekt

Bilder

Planritning

Fakta & Dokument

 • Beskrivning
  Hall/Kök med matplats - Laminatgolv, målade ytskikt, diskmaskin, kyl/frys, spis/ugn, gråa köksluckor, mörk bänkskiva samt köksfläkt. Badrum - Klinker på golv, kakel på väggar, väggmonterad WC, vikbara duschväggar, tvättställ med förvaring samt spegelskåp Vardagsrum - Parkettgolv, tapetserade väggar samt stora garderober till förvaring. Utgång till balkongen.
 • Fakta
  Tillträde
  Enligt överenskommelse
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr
  0028
  Adress
  Aspvretsgatan 1E
  Postnummer
  722 24
  Postort
  Västerås
  Område
  Gideonsberg
  Boarea
  39.5 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  1
  Antal sovrum
  1
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Måndag 15 dec 2008
  Energiprestanda: 174 kWh/m2
  Besiktades av: Daniel Lundh
  Bostadsrättsföreningen
  Namn
  BRF Smörblomman i Västerås
  Bildades
  1988
  Byggår
  1946
  Juridisk person
  Ja
  Hiss
  Nej
  Våning
  1 av 3
  Inre rep.fond
  Andelstal
  2,19319%
  Byggnaden
  Allmän information
  BRF Smörblomman består av 34 lägenheter och bildades 1988. De har 11 parkeringsplatser och 10 kallgarage. 300 kr/mån för garage 100 kr/mån för elstolpe 75 kr/mån utan stolpe. I dagsläget är det 3 st i kö till garaget och 2 st till vanliga parkeringen. Accepterar juridisk person: JA Accepterar 90/10 ägande: JA Accepterar andra andrahandsuthyrning: JA, upp till ett år i taget. Vinds och källarförråd ingår i lägenheten.
  Renoveringar
  1988 - Stambyte. 2010 - Gemensamt gym i föreningen. 2018 - Säkerhetsdörrar
  Planerade renoveringar
  Inga planerade renoveringar enligt samtal med föreningen (2018-10-30)
  Övriga utrymmen
  Tvättstuga Bastu/Relax Snickerirum Gym Mötesrum (för ca 15 personer) Cykelförråd Grillplats med basutrustning. Samtliga utrymmen kan användas via bokning med förening och kostar ingenting. Grillplatsen är dock utanför bokning och kan användas när det behagas.
  TV/Internet
  Stadsnät och ComHem finns tillgängligt med eget abonnemang.
 • Kostnader
  Hushållsel
  250 kr/månad
  Summa driftskostnader
  250 kr/månad
  Överlåtelseavgift
  1 100 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  450 kr
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Karta

Aspvretsgatan 1E

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!