Karlsgatan 9D
Karlsgatan 9D

Hörnläges etta med låg avgift på central och populär adress!

Välkomna till denna ljusa etta om 40 kvm med ett rymligt kök och ett vardagsrum med stort ljusinsläpp tack vare hörnläget. Belägen med utsikt från fjärde våningen som du bekvämt når med hiss. Bra förening med god ekonomi och låg avgift! Här bor du centralt med absolut närhet till Centralstationen, Mälardalens högskola samt Västerås fulla utbud.

Ansvarig Mäklare

Michel Pettersson
 • Utgångspris:
  1 375 000 kr
 • Typ:
  Lägenhet
 • Boarea:
  40 kvm
 • Hiss:
  Ja
 • Rum:
  1
 • Våning:
  4
 • Avgift: 2 202 kr/månad

Ansvarig Mäklare

Michel Pettersson

Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad, kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Dela objekt

Bilder

Planritning

Fakta & Dokument

 • Beskrivning
  HALL med ljust laminatgolv samt ljusa ytskikt. VARDAGSRUM med ljust laminatgolv, ljusa ytskikt, ingång till klädkammare samt utgång till balkong. KÖK med ljust laminatgolv, ljusa ytskikt, fondtapet, ljust kakel ovan arbetsytor, ljusa köksluckor, ugn/spis, fläkt, kyl/frys. BADRUM med våtrumsmatta på golv, ljust kaklade väggar, wc, handfat, badrumsskåp med spegel & belysning, badkar, handdukstork, tvättmaskin.
 • Fakta
  Tillträde
  Enligt överenskommelse
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr
  302601020
  Adress
  Karlsgatan 9D
  Postnummer
  Område
  Centralt
  Boarea
  40 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  1
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Fredag 2 okt 2009
  Besiktades av: Andreas Grenestam
  Bostadsrättsföreningen
  Namn
  BRF Taket
  Hiss
  Ja
  Våning
  4
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond saknas
  Andelstal
  2,2327%
  Byggnaden
  Allmän information
  Föreningen förvärvade fastigheten Lorens 16 med adress Karlsgatan 9B och 9D samt Kopparbergsvägen 14 av Boultbee (Shelf II) AB 2007-05-30. Fastigheten idag består av 30 lägenheter. 2008/2009 gjordes tvättstugan och en lokal om till 2 lägenheter. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Byggnadernas boyta är 1 907 kvm. Lägenhetsyta 1 907 kvm. Nybyggnadsår 1989-1990, värdeår 1990. Ekonomisk och administrativ förvaltare är Mark. Föreningens ekonomi Enligt samtal med föreningen 19/03/20 finns inga planer/beslut på att höja månadsavgiften. Renoveringar - Utförda och planerade Enligt samtal med föreningen 19/03/20 finns inga större renoveringar planerade. Föreningen kommer byta ut elarmaturer i trapphusen annars endast löpande underhåll. Parkering Garage, 8 st kostar 800 kr/mån, lång kö. Kommunens boendeparkering, kostar 525 kr/månad. TV/bredband Kabel-TV via Fibra/Stadsnätet, eget abonnemang krävs. Bredband via Fibra/Stadsnätet, eget abonnemang krävs. Gemensamma utrymmen Cykelförråd
  Övriga utrymmen
  Till lägenheten hör ett källarförråd.
 • Kostnader
  Hushållsel
  300 kr/månad
  Hemförsäkring
  100 kr/månad
  Summa driftskostnader
  400 kr/månad
  Överlåtelseavgift
  1 163 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  465 kr
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Karta

Karlsgatan 9D

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!