Fjärdhundragatan 27B

Malmaberg

Fjärdhundragatan 27B

Malmaberg

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Utgångspris:
1 150 000 kr

Fräsch 2:a med inglasad balkong i populärt område!

Varmt välkomna till denna mycket fina 2:a om 59,5 kvm som karaktäriseras av genomgående ljusa ytskikt. Renoverat badrum med kakel/klinker samt tvättmaskin. Renoverat kök med ljusa köksluckor samt integrerade vitvaror. Ett rymligt vardagsrum med utgång till inglasad balkong samt ett rogivande sovrum med gott om förvaring. Välskött förening med låg avgift som inkluderar bredband i populärt område med närhet till service och kommunikationer. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
2 rok
Boarea
59.5 kvm
Våning
2 av 3
Avgift
2 898 kr/mån
Tillträde
2020-07-27

Fakta

 • Rumsbeskrivning
  Hall
  ljust laminatgolv, ljust tapetserade väggar, ljus väggpanel samt spotlights.
  Kök
  laminatgolv, ljust tapetserade väggar, ljusa köksluckor, laminatbänkskiva, ljust kakel ovan arbetsytor, diskho, vitrinskåp, integrerad diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, kombinerad kyl/frys samt mikro.
  Badrum
  mörkt klinkergolv, ljust kaklade väggar, dusch med duschväggar i glas, tvättmaskin, badrumsspegel, tvättställ med kommod samt toalett.
  Vardagsrum
  med parkettgolv, ljusa ytskikt, ljust tapetserad fondvägg samt utgång till inglasad balkong.
  Sovrum
  parkettgolv, ljusa ytskikt, fondväggar, platsbyggda garderober samt garderober i vägg.
 • Byggnad
  Byggnadsår
  1959
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk
  Energideklarerades
  2012-02-17
  Energideklaration
  Ej utförd
 • Förening
  Namn
  BRF Furulund
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Internet via Telia fiber 100/100, ingår i avgiften. TV via Telia fiber, Telia lagom.
  Parkering
  Parkering utan el kostar 105 kr/mån - 3 st i kö. Parkering med el kostar 125 kr/mån - separat kö. Garage kostar 450 kr/mån - lång kö.
  Renoveringar
  Stambyte Säkerhetsdörrar Inglasade balkonger Fiber installation Led belysning utomhus samt trapphus Renovering innergård Stamventilbyte Enligt samtal med föreningen 2020-02-24 har de inga planerade renoveringar.
  Överlåtelseavgift
  1 180 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  470 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger inte marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter inte delat ägarskap
  Övriga utrymmen/byggnader
  Tvättstuga Bastu Cykelkällare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  59.5 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  2 898 kr/mån
  Andel i föreningen
  1,56442%
  Total driftskostnad
  570 kr/mån
  El: 450 kr/mån
  Försäkring: 120 kr/mån
  Beräknat antal pers
  2
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!