Fjärdhundragatan 23B
Fjärdhundragatan 23B

Topprenoverad tvåa i populärt läge

Välkomna till Fjärdhundragatan 23B! Här finner ni en välplanerad tvåa i toppskick. Ni möts av en rymlig välkomnande hall i fint och ljust ytskikt samt med vackert sammanhängande golv i hela lägenheten. Köket till vänster är påkostat med flera fina detaljer såsom blandare och handtag i mässing och dessutom utrustat med diskmaskin. Badrummet lämnar inget kvar att önska efter med sitt otroligt fräscha skick. Vardagsrummet är stort och tillåter dig en filmkväll eller sällskap i större umgänge. Balkongen är också den av större format i ett soligt läge under eftermiddagen. Föreningen är stabil med god ekonomi. Nyligen så har även föreningen installerat bergvärme och tilläggsisolerat vinden. Här har du närhet till dagligvaruhandel, apotek, snabbmatsställen, sjukhus, kollektivtrafik samt cykelavstånd till centrum & Hälla shopping.

Ansvarig Mäklare

Fredrik Björkell
 • Utgångspris:
  1 095 000 kr
  • Högsta bud: 1 290 000 kr
   1 Lör 15 jun 08:34 1 290 000 kr
   4 Fre 14 jun 20:13 1 280 000 kr
   1 Fre 14 jun 11:07 1 250 000 kr
   2 Fre 14 jun 10:55 1 230 000 kr
   1 Fre 14 jun 10:46 1 200 000 kr
   2 Fre 14 jun 10:12 1 180 000 kr
   3 Fre 14 jun 10:11 1 130 000 kr
   2 Fre 14 jun 10:09 1 120 000 kr
   1 Fre 14 jun 09:56 1 095 000 kr
 • Typ:
  Lägenhet
 • Boarea:
  59.5 kvm
 • Hiss:
  Nej
 • Rum:
  2
 • Våning:
  2 av 3
 • Avgift: 3 396 kr/månad

  Inklusive värme, vatten och kabel-TV

Ansvarig Mäklare

Fredrik Björkell

Intresserad av bostaden?

Dela objekt

Bilder

Planritning

Fakta & Dokument

 • Beskrivning
  HALL med laminatgolv samt ljusa ytskikt. KÖK med laminatgolv, ljusa ytskikt, vita kökluckor, vitt kakel, induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd micro, kyl samt frys. SOVRUM med laminatgolv samt ljusa ytskikt. BADRUM med klinker på golv, kakel på väggar, dusch, handfat med förvaring samt toalett. VARDAGSRUM med laminatgolv, ljusa ytskikt samt utgång till balkong. BALKONG med rymlig balkong i sydligt läge.
 • Fakta
  Tillträde
  Enligt överenskommelse
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr
  45
  Lgh.nmr. LM
  1201
  Adress
  Fjärdhundragatan 23B
  Postnummer
  723 40
  Postort
  Västerås
  Område
  Malmaberg
  Boarea
  59.5 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Fredag 2 okt 2015
  Besiktades av: Maria Andersson
  Energiklass: E
  Bostadsrättsföreningen
  Namn
  BRF Tallen
  Bildades
  1959
  Byggår
  1958
  Hiss
  Nej
  Våning
  2 av 3
  Inre rep.fond
  Andelstal
  2,22920%
  Byggnaden
  Allmän information
  FÖRENING: Antal lägenheter: 50 st Ekonomisk och administrativ förvaltare MBF. Utförda större renoveringar: 1993-1994 - Stamrenovering 1998 Fönsterbyte. 2002 Nya balkonger samt installation av säkerhetsdörrar. 2015 Upprustning av tvättstuga 2016-2017 Friköp av tomt 2016-2017 Tilläggsisolering av vind. 2016-2017 Bytt radiator ventiler och stamventiler. 2017 Bergvärme.
  TV/Internet
  Kabel-TV med grundutbud hos ComHem Bredband via ComHem, eget abonnemang krävs.
 • Parkering
  Parkering utan el kostar 75 kr/mån, kortare kö Parkering med el kostar 150 kr/mån, kortare kö Garage kostar 350 kr/mån, lång kö.
 • Kostnader
  Avgiftsändringar
  Ingen ändring är planerad.
  Hushållsel
  250 kr/månad
  Summa driftskostnader
  250 kr/månad
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Karta

Fjärdhundragatan 23B

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!