Fogdegatan 4

Karlsdal

Fogdegatan 4

Karlsdal

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Utgångspris:
950 000 kr

Bo bekvämt i populära Karlsdal!

Välkomna till Fogdegatan 4. Här har ni ett rum och kök på hela 49,2 kvm. En stor hall som ger möjlighet att dela av för att få ett slutet sovrum. Köket är modernt och stort nog för en matplats. Vardagsrummet är rymligt med gott om ljusinsläpp. Området Karlsdal är bohemiskt mysigt och har ett fördelaktigt avstånd till City. Här bor du med närhet till allt som kan önskas men ändå avskilt från utsidan. Det här är en perfekt första bostad, övernattningslägenhet eller för högskolestudenten!

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
1 rok
Boarea
49 kvm
Våning
3 av 3
Avgift
2 711 kr/mån
Planritning

Fakta

 • Rumsbeskrivning
  Entré
  Träplank som golv, tapetserade väggar samt en klädkammare.
  Badrum
  Våtrumstapeter, dusch, toalett, handdukstork, spegel samt skåp.
  Kök
  Träplank som golv, tapetserade väggar, köksluckor i ek, mosaikkakel, diskmaskin, spis/ugn samt kyl/frys.
  Vardagsrum
  Träplank som golv samt tapetserade väggar.
 • Byggnad
  Energideklarerades
  2019-06-07
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  E
  Energiprestanda
  129 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  BRF Fogden
  Allmänt om föreningen
  FÖRENING: Föreningen äger fastigheten Fogden 24 i Västerås kommun. Fastigheten består av ett flerbostadshus. Antal lägenheter: 11 st. Ekonomisk och administrativ förvaltare är MARK. Som medlem i en bostadsrättsförening har du både rättigheter och skyldigheter. Skyldigheterna handlar om att vårda och sköta om. Rättigheterna handlar om att själv få göra vissa förändringar i lägenheten. Ansvarsfördelningen mellan dig och föreningen är reglerade i stadgarna och Bostadsrättslagen. I stadgarna anges hur föreningens verksamhet ska vara organiserad, vilken beslutsordning som ska gälla och vilka krav som ställs på dig som medlem. Ta del av stadgarna innan du blir medlem. Som medlem åtar du dig att följa stadgarna.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Oäkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  KABEL-TV/BREDBAND/IP-TELEFONI: Egen uppkoppling och abonnemang när det gäller bredband, telefoni och TV (1,2 och 4:an är det som ingår).Ingen fiber indraget. Bredband kan tas via telefonjacket i väggen.
  Parkering
  PARKERING: Parkering utan el, 2 st. Kostar 350 kr/mån. Garage 3 st. Kostar 1200-1600 kr/mån.
  Renoveringar
  UTFÖRDA STÖRRE RENOVERINGAR: 2017: takbyte, dränering, stambyte, renovering av tvättstuga. KOMMANDE RENOVERINGAR/OMBYGGNATIONER: Inga planerade renoveringar.
  Ekonomi
  AVGIFTSÄNDRINGAR: Enligt den ekonomiska planen kommer en 3% ökning på avgiften ske. (2020-02-13)
  Övrigt
  ÖVRIGT: Accepteras juridisk person som medlem i brf: Nej. Ägarandelar vid föräldra-, släkt – och barnägande: ja. Ett större och ett mindre förråd ingår till vardera lägenhet.
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger inte marken
  Delat ägarskap
  Ja
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  49 kvm
  Avgift
  2 711 kr/mån Uppvärmning & vatten ingår i avgiften.
  Andel i föreningen
  7,468%
  Total driftskostnad
  250 kr/mån
  El: 250 kr/mån
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Dokument & Länkar

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!