Fridnäsvägen 13
Fridnäsvägen 13

Vackert hus från 1912 med stor friköpt tomt!

Välkomna till Fridnäsvägen 13 och detta vackra hus byggt 1912. Bostadens 120 kvm fördelar sig på fyra rum och kök där ni finner två av rummen på övervåningen. Entrén renoverades för ett par år sedan med nytt golv med golvvärme, samtidigt byggdes en ny trappa. Köket fick även det en uppdatering år 2018. Stor friköpt tomt om 3 028 kvm med gästhus, växthus och förråd. Gott om parkeringsplatser samt carport för två bilar. Bergvärme installerat 2011. Bo med lantlig känsla med endast ca 800 meter till badplats, ett par minuter till Coop & Pizzeria, 14 minuter till Surahammar samt cirka 30 minuter till Västerås fulla utbud. Säljarna söker en 4:a i Västerås i markplan eller med hiss, därefter kommer visning att ske.

Ansvarig Mäklare

Michel Pettersson
 • Utgångspris:
  1 295 000 kr
 • Typ:
  Villa
 • Boarea:
  120 kvm
 • Biarea:
  60 kvm
 • Tomtarea:
  3028 kvm
 • Rum:
  4

Ansvarig Mäklare

Michel Pettersson

Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad, kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Dela objekt

Bilder

Planritning

Fakta & Dokument

 • Beskrivning
  ENTRÉ med klinkergolv med golvvärme, tapetserade väggar, väggmonterad klädavhängning. KÖK med trägolv, tapetserade väggar, ljusa köksluckor, ljust kakel ovan arbetsytor, spis/ugn, fläkt, vinkyl i rostfritt, diskmaskin, vitrinskåp, fullhöjds kyl & frys. MATRUM med trägolv, tapetserade väggar, kakelugn samt öppet mot vardagsrum. VARDAGSRUM med trägolv, tapetserade väggar. TOALETT ÖVERVÅNING med trägolv, ljusa ytskikt, garderob. SOVRUM med trägolv, ljusa ytskikt, garderob. BADRUM med våtrumsmatta, våtrumstapet, duschkabin, handfat, badrumsskåp, wc. KONTOR med laminatgolv, ljusa ytskikt, samt två garderober. SOVRUM med laminatgolv, ljusa ytskikt samt garderob.
 • Fakta
  Tillträde
  Enligt överenskommelse
  Fastighetsbeteckning
  SURAHAMMAR FRIDNÄS 1:11
  Objektstyp
  Villa
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress
  Fridnäsvägen 13
  Postnummer
  730 60
  Postort
  Ramnäs
  Distrikt
  Ramnäs
  Område
  Ramnäs
  Boarea
  120 kvm
  Boarea enligt
  Lantmäteriet
  Boareabeskrivning
  Biarean är uppskattad, ej uppmätt.
  Biarea
  60 kvm
  Tomtareal/mark
  3028 kvm
  Tomtareal enligt
  Lantmäteriet
  Total areal
  3028 kvm
  Antal rum
  4
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Onsdag 20 mar 2019
  Energiprestanda: 59 kWh/m2
  Besiktades av: Niklas Saar
  Energiklass: D
  Taxering
  Taxeringsår: 2020
  Taxeringsvärdet är: Fastställt
  Värderingsår: 2020
  Taxeringsvärde byggnad: 594 000 kr
  Taxeringsvärde totalt: 830 000 kr
  Standardpoäng
  30
  Byggår
  1912
  Mark
  Sten
  Grund
  Platta på mark
  Grundmur
  Betong
  Tak
  Plåt
  Fasad
  Aluminium
  Fönster
  2-glasfönster nere samt 3-glas på övre plan.
  Utvändiga plåtarbeten
  Plåt
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Trä
  Vatten
  Kommunalt vatten året om
  Avlopp
  Kommunalt avlopp
  Uppvärmning
  Bergvärmepump
  Värmeanläggning
  Ålder: 2011
  Ventilation
  Självdrag
  Elkablar
  Ledningar ej bytta
  Skorsten
  Murad skorsten
  Radon
  Ja
  Radonkommentar
  Se protokoll
  Parkering
  Carport för 2 bilar + 2 parkeringsplatser.
  Övriga byggnader
  Gästhus
  TV/Internet
  ADSL Fiber via IP Only är beställt och beräknas eventuellt installeras 2019 Q4.
  Utförda renoveringar
  2010 Kakelugn renoverad 2011 Bergvärme installerad 2014 Hallgolv med golvvärme 2014 Målat taket 2014 Ny trappa 2018 Nytt kök 2018 Putsad och målad skorsten
 • Parkering
  Carport för 2 bilar + 2 parkeringsplatser.
 • Inteckningar
  11st inteckningar på totalt 750 000 kr
 • Kostnader
  Elkostnad
  23 119 kr/år
  Sotning
  450 kr/år
  Vatten och avlopp
  4 260 kr/år
  Renhållning
  2 114 kr/år
  Hemförsäkring
  4 700 kr/år
  Summa driftskostnader
  34 643 kr/år
  Fastighetsskatt
  6 225 kr/år
  Årlig elförbrukning
  12320 kWh/år
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning

  Surahammar Färmansbo Ga:3

  Det finns en vägsamfällighet där avgiften betalas av trafikverket, de har möte en gång om året.
 • Allmänt

  Information

  Föreliggande objektbeskrivning är upprättad i enlighet med information från ägaren och Lantmäteriets fastighetsinfo. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter i enlighet med köparens undersökningsplikt. Areauppgiften är hämtad från Lantmäteriets fastighetsinfo. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen

  Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt

  Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.

  Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.

  Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.

  Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t o m kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

  Anlitande av besiktningsman

  Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s k besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är det därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar m m varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.

  Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske för köpet, d v s innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.

  Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring. I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, s k köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet. Om säljarens förtigande innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det finns dock även andra situationer där säljaren är skyldig att upplysa om förhållanden som han har vetskap om och som köparen borde ha upptäckt men förbisett. Det är främst fråga om situationer där omständigheterna är sådana att säljaren måste förstå att köparen är i villfarelse avseende ett förhållande och där han vidare inser att förhållandet kan vara avgörande för köparens köpbeslut. Säljaren får med andra ord inte medvetet utnyttja köparens okunskap om ett visst förhållande.

  Säljaren kan vidare sägas ha en upplysningsskyldighet i så motto att han kan bli skadeståndsskyldig om hanter faktiskt känt till eller borde ha känt till felet men inte upplyst köparen om detta. Detta följer av köparens rätt till skadestånd på grund av säljarens försummelse. Det är således i säljarens eget intresse att han upplyser köparen om de fel eller symptom som han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Säljarens utfästelser

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser.

  Avtalsfrihet friskrivning

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

  Säljaransvarsförsäkring

  Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparens rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

Karta

SURAHAMMAR FRIDNÄS 1:11

Fridnäsvägen 13

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!