Gideonsbergsgatan 23B

Gideonsberg

Gideonsbergsgatan 23B

Gideonsberg

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
1 295 000 kr

Charmig Tvårumslägenhet på Gideonsbergsgatan 23B

— Kontakta mäklaren för visning — Välkommen till denna fantastiska tvåa om 76,4 kvm, belägen en trappa upp på populära Gideonsbergsgatan 23B. Här möts du av en ljus och rymlig bostad med fräscha ytskikt och moderna inslag. Lägenheten har ett påkostat, nyrenoverat badrum som erbjuder både stil och funktionalitet. Vardagsrummet är ljust och luftigt med plats för både soffgrupp och matbord. Från vardagsrummet når du den inglasade balkongen, en perfekt plats för morgonkaffet eller sena sommarkvällar. Köket är välplanerat med gott om arbetsyta och förvaring, idealiskt för den matlagningsintresserade. Sovrummet är rymligt med plats för dubbelsäng och garderob, vilket ger dig gott om förvaringsutrymme. Till lägenheten hör källarförråd och matkällare Gideonsberg är ett omtyckt område med allt du behöver inom nära räckhåll. Du har cykelavstånd till Mälardalens Universitet, vilket gör det idealiskt för studenter. Dessutom finns det flera pizzerior i närheten för mysiga middagar ute. För dina dagliga inköp ligger både ICA Ettan och Stenby nära till hands, där du också hittar butiker, gym, systembolag och Coop. Detta är en perfekt bostad för dig som vill bo centralt med närhet till både stadsliv och grönområden. Välkommen på visning!

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
2 rok
Boarea
76.4 kvm
Driftskostnad
5 700 kr/år
Våning
1 av 3
Avgift
5 906 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV samt bostadsrättstillägg.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Planritning

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1952
  Ventilation
  Mekanisk frånluft
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  D
  Energiprestanda
  105 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  Riksbyggens BRF Västeråshus Nr 11
  Allmänt om föreningen
  Föreningens ekonomi förvaltas av Riksbyggen. Fastighetsskötsel och städning utförs av Mark. Föreningen består av 178 lägenheter med adress Backsippsgatan 13-21, Blomstergatan 12-28, Gideonsbergsgatan 21-23. Samtliga lägenheter är upplåtna som bostadsrätt.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel-TV via Com Hem, 17 st analoga kanaler ingår i månadsavgiften. Bredband via stadsnät/Fibra, eget abonnemang krävs.
  Parkering
  P-platser med el-plint för 170 kr/mån samt P-platser utan el-plint för 80 kr/mån. 27 varmgarage för 355 :- kr/mån 10 kallgarage 283:- kr/mån 1st MC/MOPED garage med 3st platser för 76:- kr/mån Det finns ofta lediga parkeringsplatser att hyra. För garage finns kösystem. Kontakta fastighetsskötarna om du vill hyra bilplats. Gästplatser finns mot avgift (EasyPark).
  Renoveringar
  1990 Totalrenoverades hela fastigheten, vilket inkluderade stambyte, tak, fönster, dörrar, fasad, tilläggsisolering, vatten- och avloppsledningar, elsystem m.m. 2002 Stadsnät. 2010 Skalskydd med "tag". 2011 Renoverat gym och bastu. Ny grillplats på kullen. Ny lekpark. 2012/2013 Renovering av yttermiljö med nya p-platser samt dränering på Backsippsgatan 13. 2016 Renovering av yttertak. 2017 Trapphusen nymålade. 2018 Nytt passersystem, renovering av garageportar. 2022 Nya Sopstationer 2022/2023 Renovering av avloppsrör(i grundplatta). Föreningen har inga större renoveringar planerade utöver sin underhållsplan.
  Gemensamhets­utrymmen
  I föreningen finns tvättstuga, cykelförråd, samlingslokal, bastu, solarium, trädgårdsmöbler, barnvagnsförråd, Gym/motionsrum/träningslokal, utegrillar & grillplatser. Medlemmarna i föreningen har möjlighet att hyra en övernattnings- lägenhet vid behov. Den tillhandahålls av vår grannförening Västeråshus 15. Beskrivning. Gästlägenheten omfattar ett rum och köksvrå med sovplats för fyra personer. Det finns dusch, toalett, kök, matplats, våningssäng, samt en bäddsoffa. Kostnad 350 kr/dygn Bokning Gästlägenheten kan bokas via HJT-Service : Telefon: 021-475 07 10 eller e-post riksbyggen551@gmail.com
  Övrigt
  Tvättstuga. Cykelförråd. Barnvagnsförråd. Föreningslokal, kostar 200 kr/tillfälle + en deposition om 1 000 kr. Bastu & gym, kostar 500 kr/år. Solarium, kostar 300 kr/år. I området finns lekpark & grillplatser. Samtliga priser gäller till nästa stämma som sker i maj 2020. För mer information, besök föreningens hemsida: www.vashus11.se.
  Överlåtelseavgift
  1 430 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  573 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV samt bostadsrättstillägg.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  76.4 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  5 906 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV samt bostadsrättstillägg.
  Andel i föreningen
  0,681%
  Andel av årsavgift
  0,681%
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  209 037 kr
  Total driftskostnad
  475 kr/mån
  El: 350 kr/mån
  Försäkring: 125 kr/mån
 • Närområde
  Allmänt om området
  På Gideonsberg bor du i populära kvarter med närhet till allt man kan önska. Ica Ettan ligger endast ett stenkast bort och grönområdet Mårtens Hage bjuder på trevliga promenadstråk. Här finns även skolor, förskolor och bra kommunikationer. Västerås city, Mälardalens Universitet och Rocklunda finns inom cykelavstånd.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack, vi tar kontakt med er inom kort!