Budgivning pågår

Gjutargatan 26B

Malmaberg
Budgivning pågår

Gjutargatan 26B

Malmaberg

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Utgångspris:
1 595 000 kr
Aktuellt bud: 1 595 000 kr

Fantastisk bostad i högt läge med utsikt över villaområde och stadssiluett

Nu har ni möjlighet att köpa denna toppfräscha lägenhet på Malmaberg. Upplev charmen att bo modernt omringad av vackra 30-talshus. Gångavstånd till citykärnan och närhet till bussförbindelser. Gjutargatan 26B producerade 7 lägenheter 2015-2016 där denna inte besparades på utrustning. Kök med stenskiva, braskamin och en 19 kvm stor balkong i suveränt läge, både utsiktsmässigt och i antal soltimmar. Badrummet är bekvämt utrustad med både tvättmaskin och torktumlare. Rymligt sovrum med möjlighet till större garderobsvägg. Vardagsrummet och köket sammansmälter i den öppna planlösningen och upplevs öppet och stort med det höga ryggåstaket. Det här är en bostad ni måste uppleva på plats! Malmaberg är ett populärt område med flera grönytor, mataffärer med generösa öppettider, pizzerior, närhet till lasarettet samt goda bussförbindelser till Västerås övriga utbud.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
2 rok
Boarea
46 kvm
Våning
3 av 3
Avgift
2 768 kr/mån
Planritning

Fakta

 • Rumsbeskrivning
  Entre
  Parkettgolv, målade väggar.
  Badrum
  Klinker med golvvärme, helkaklade väggar, tvättmaskin, torktumlare, handfat med kommod och överskåp, dusch med vikbara duschväggar samt handdukstork. Infälld takbelysning med dimfunktion.
  Kök
  Ljust kök (Marbodal) med stenskiva och målade väggar. Spishäll, diskmaskin, kombiugn med ugn och mikro, kyl/frys allt i rostfritt. Köksfläckt. Golv ekparkett.
  Matplats
  Ekparkett och målade väggar. Ryggåstak.
  Vardagsrum
  Ekparkett och målade väggar. Stora fönster med utsikt över stan och utgång till stor Terrass. Braskamin. Ryggåstak.
  Sovrum
  Ekparkett och målade väggar.
 • Byggnad
  Byggnadsår
  1949
  Byggår, kommentar
  Invändigt nyproducerat 2015-16
  Energideklarerades
  2015-01-30
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  G
  Energiprestanda
  221 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  BRF Maskinisten
  Allmänt om föreningen
  BRF Maskinisten i Västerås är en äkta bostadsrättsförening i Malmaberg, Västerås som äger 1 fastighet med 7 bostadsrättslägenheter på adressen Gjutargatan 26B. Föreningen äger fastigheten VÄSTERÅS PONTUS 9 Byggår: 1949 Antal bostadsrätter: 7 st Boarea bostadsrätt: 506 m² Äkta förening: Ja Markägande: Friköpt
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Fiber finns indraget i fastigheten (Fibra) . Avtal måste tecknas med dom för internet och även Tv -kanaler.
  Renoveringar
  Huset är helt omgjort invändigt 2015-2016 och då gjorde man också två nya lägenheter på vinden. Det finns byggnadsgaranti kvar sedan om-och nybyggnationen och sträcker sig fram till 2021 enligt ordförande i föreningen. Inga planerade renoveringar.
  Ekonomi
  Från och med 1 April höjs avgiften med 2%.
  Överlåtelseavgift
  1 160 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  460 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger inte marken
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  46 kvm
  Avgift
  2 768 kr/mån Kabel-TV, uppvärmning samt vatten ingår
  Andel i föreningen
  9,6477%
  Total driftskostnad
  300 kr/mån
  El: 300 kr/mån
 • Balkong & parkering
  Parkering
  Det finns en parkeringsplats till varje lägenhet med el-stolpe. Kostnad är 400 kr/mån.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!