Såld

Gransångargatan 62

Råby
Såld

Gransångargatan 62

Råby

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
2 195 000 kr

Enplanshus med atriumgård och garage i länga.

Varmt välkomna till Gransångargatan 62 och möjligheten att köpa ett hus med stor potential, perfekt för familjen som är redo att flytta till hus och vill sätta sin egen prägel på det nya boendet. Här finner ni 5 rok om 103 kvm med bra ljusinsläpp från tre väderstreck, två toaletter, fyra sovrum samt en lättskött atriumgård med två förråd (ett isolerat) samt en lekpark precis utanför huset. Här har ni stadsnät via Fibra, TV via Tele2. Området sköts av en samfällighet som underhåller gemensamma ytor. I samfällighetens avgift ingår även garage i länga. Bo i ett lugnt och bilfritt område med bra grannsämja och närhet till förskola, skola, matbutik, tandläkarmottagning, pizzeria m.m. samt endast ett stenkast bort från Erikslunds shoppingcenter och dess fulla utbud. Området är väl placerat för pendlare med snabb anslutning till E18. Här planeras en försäljning under året, gör en intresseanmälan på mäklarens hemsida eller kontakta mäklaren för mer information.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Fakta

Bostadstyp
1-plansvilla i vinkel
Rum
5 rok
Sovrum
4
Boarea
103 kvm
Fastighetsbeteckning
Gransångaren 54
Driftskostnad
31 200 kr/år
Tomtarea
213 kvm
Tillträde
Enl. ök.

Fakta

 • Rumsbeskrivning
  Hall/Entré
  Plastmatta på golv, klädhängare, garderober, samt ljusa ytskikt.
  Kök
  Plastmatta, träpanel i tak, ljusa träluckor, mörkt kakel ovan arbetsytor, spis/ugn, fläkt, fullhöjds kyl & frys samt ljusinsläpp från ett fönster samt tak-kupol.
  Matrum
  Plastmatta, ljusa ytskikt, ljus träpanel i tak samt gott om ljusinsläpp genom flertalet fönster.
  Badrum
  Våtrumsmatta, våtrumstapet, tvättställ, badrumsskåp, dusch samt wc.
  Toalett
  Våtrumsmatta på golv, ljusa ytskikt, wc, tvättställ, badrumsspegel.
  Tvättstuga
  Våtrumsmatta, ljusa ytskikt, tvättmaskin.
  Vardagsrum
  Parkettgolv, ljust tapetserade väggar, träpanel i tak.
  Sovrum
  Plastmatta på golv samt ljusa ytskikt.
  Sovrum
  Plastmatta på golv samt ljusa ytskikt.
  Sovrum
  Plastmatta på golv samt ljusa ytskikt.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1-plansvilla i vinkel
  Byggnadsår
  1971
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Betongplatta
  Fönster
  2-glas & 3-glas
  Tak
  Papp
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Gransångaren 54
  Övrigt
  Tv via Comhem. Internet via stadsnätet, eget abonnemang krävs. Fönsterbyte omgång 1 Eklunds Glas AB 2005-08-10 Fönsterbyte omgång 2 NorWiva 2014-10-13 Stenläggning atriumgård utfört av Stengubben Lagershop 2014-06-24 Installation av markiser motordrivna 2 st på atriumgården Bennströms / El & LarmResurs AB 2015-11-16 Byte toalettstolar VVS-Rör AB 2017-01-17 Ny garagedörr Rosendals Port-& Industriservice 2000-10-20 Omläggning tak Sandin Tak AB 1998-07-18 Tak kupol Förenade taken Västerås
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Gransångargatan 62
  Postnummer
  72471
  Ort
  Västerås
  Område
  Råby
  Kommun
  Västerås
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  31 200 kr/år
  Uppvärmning: 16 000 kr/år
  El: 1 200 kr/år
  Renhållning: 2 500 kr/år
  Väg, samf.: 7 500 kr/år
  Försäkring: 4 000 kr/år
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  I samfällighetsavgiften ingår underhåll av lekplatser, snöröjning, gräsklippning och skötsel av gemensamma planteringar och ytor.
  Taxeringsvärde
  1 438 000 kr
  Summa pantbrev
  405 000 kr
 • Tomt
  Typ av tomt
  Friköpt
  Tomtyta
  213 kvm
  Uteplats
  Uteplats i västerläge med sol kl 8-20 sommartid.
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Västerås Sidensvansen GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio-tv och/eller tele, Värmeanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Övrigt
  Planbestämmelser
  Stadsplan Tomtindelning
 • Närområde
  Allmänt om området
  Råby är ett bostadsområde med stora grönområden och som kan erbjuda de boende fina fritidsaktiviteter. Utöver det finns det elljusspår, ishockeyrink, fotbollsplaner m m.
  Kommunikation
  Bra med kommunikationer längs Råbyleden med bussar som går ofta.
  Närservice
  Ica butik, spelbutik, pizzeria och tandläkarmottagning på Råby centrum.
  Övrigt
  Närhet till Erikslund shoppingservice.
 • Allmänt
  Information

  Föreliggande objektbeskrivning är upprättad i enlighet med information från ägaren och Lantmäteriets fastighetsinfo. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter i enlighet med köparens undersökningsplikt. Areauppgiften är hämtad från Lantmäteriets fastighetsinfo. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

  Pris

  I Mälarfast bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälarfast tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen

  Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig.

  Köparens undersökningsplikt

  Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.

  Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvud taget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.

  Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t o m kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

  Anlitande av besiktningsman

  Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s k besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är det därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar m m varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.

  Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske för köpet, d v s innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.

  Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, s k köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet. Om säljarens förtigande innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det finns dock även andra situationer där säljaren är skyldig att upplysa om förhållanden som han har vetskap om och som köparen borde ha upptäckt men förbisett. Det är främst fråga om situationer där omständigheterna är sådana att säljaren måste förstå att köparen är i villfarelse avseende ett förhållande och där han vidare inser att förhållandet kan vara avgörande för köparens köpbeslut. Säljaren får med andra ord inte medvetet utnyttja köparens okunskap om ett visst förhållande.

  Avtalsfrihet friskrivning

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Dokument & Länkar

Radonprotokoll Frågelista

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.