Gunnilbogatan 20A

Malmaberg

Gunnilbogatan 20A

Malmaberg

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
750 000 kr

Etta med riktigt låg månadskostnad

Välkommen till Gunnilbogatan 20A! Här har ni chansen att förvärva en ljus etta med gott om utrymme. Välplacerade 41,8 kvadratmeter gör så denna bostad känns väldigt rymlig. Köket är U-format och har gott om arbetsplats men erbjuder trots detta även en matplats. Vardagsrummet är ljust och fräscht tack vara det goda ljusinsläppet från fönster längs hela väggen. Från hallen har ni gott om förvaring med platsbyggda garderober och ett badrum som har plats för tvättmaskin. Allt detta till en fördelaktigt låg månadsavgift. Föreningen Grandungen är en exemplarisk förening med låga avgifter och många stora renoveringar gjorda. Härnäst är takrenovering under 2022. Läs mer om vilka renoveringar som gjorts i annonsen samt besök föreningens hemsida: http://www.brfgrandungen.se/ Anmäl er för visning!

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
1 rok
Boarea
41.8 kvm
Driftskostnad
3 600 kr/år
Våning
4 av 4
Avgift
2 105 kr/mån I avgiften ingår vatten, värme och kabel-TV (ComHem, digitala grundutbudet ingår)

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1958
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Självdrag
  Energideklaration
  Ej utförd
 • Förening
  Namn
  BRF Grandungen MBF
  Allmänt om föreningen
  Brf Grandungen är en äldre stabil förening med låg månadsavgift. Här bor du med närhet till förskola, matbutik, kommunikation och grönytor, ca 2,5 km från Västerås centrum. Mellan föreningens tre fastigheter finns det en fin, välskött gård med gräsområde, bänkar och grillplats. Som boende har du tillgång till bastu, gym och festlokal. Föreningen har även två parkeringsytor för dig med bil.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel-TV via Com Hem, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Telenor eller Com Hem, eget abonnemang krävs.
  Parkering
  PARKERING: Parkering utan el (vid Hemköp), kostar 100 kr/mån. Ledigt Parkering med el, kostar 375 kr/mån, lång kö Parkering finns också längs gatan till en mindre timkostnad via Easypark.
  Renoveringar
  GJORDA STÖRRE RENOVERINGAR: 1994 Stamrenovering 1994 Balkongombyggnad (större, samt inglasning) 2009 Byte av ventilationen 2016 Ny undercentral och reglering till värme 2017 Webbokning av bastu, föreningslokal och tvättstuga 2017 Nytt låssystem (nyckelbrickor) installerades 2018 Stamrensning. KOMMANDE RENOVERINGAR/OMBYGGNATIONER: Taket ska renoveras 2022
  Ekonomi
  Inget
  Övrigt
  GEMENSAMMA UTRYMMEN: Tvättstuga. Gym och pingisbord, kostnadsfritt. Festlokal med biljardbord, bastu, bar, soffa samt mindre musikanläggning, kostar ca 200 kr /dygn.
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter inte delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  I avgiften ingår vatten, värme och kabel-TV (ComHem, digitala grundutbudet ingår)
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  41.8 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  2 105 kr/mån I avgiften ingår vatten, värme och kabel-TV (ComHem, digitala grundutbudet ingår)
  Andel i föreningen
  0,8711%
  Total driftskostnad
  300 kr/mån
  El: 200 kr/mån
  Försäkring: 100 kr/mån
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Dokument & Länkar

Årsredovisning Stadgar

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.