Haga parkgata 10A

Haga parkgata 10A

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Utgångspris:
895 000 kr

Tre rum och kök i populärt läge

Välkomna till Haga Parkgata 10A. Här har ni en trea på 68 kvadratmeter med mycket potential. Hallen har avhängningsmöjligheter men även en väl tilltagen klädkammare. Köket erbjuder plats för matplats dessutom om man vill använda matrummet som ett sovrum. Vardagsrum med utgång till balkong i soligt sydläge. Allt detta bekvämt beläget på högsta våning med hiss i trapphuset. Föreningen Västerås hus 10 är en stabil förening som på senaste tiden har gjort renoveringar som tex relining av alla stammar, bredbandsinstallation, byte av lägenhetsdörrar, rustat upp tvättstugan samt byggt ett gym. Haga är ett populärt område med gott om grönytor, livsbutiker och goda kommunikationer till centrala Västerås.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
3 rok
Boarea
68 kvm
Driftskostnad
3 200 kr/år
Våning
3 av 3
Hiss
Ja
Avgift
5 229 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten/avlopp samt grundutbud av kabel-TV.

Fakta

 • Rumsbeskrivning
  Hall
  Parkettgolv samt tapetserade väggar.
  Badrum
  Plastmatta på golv, våtrumstapet på väggar, duschkabin, handfat med förvaring under, spegelskåp, handdukstork samt toalett.
  Vardagsrum
  Parkettgolv samt tapetserade väggar.
  Sovrum
  Plastmatta på golv, tapetserade väggar samt förvaring.
  Matrum/Sovrum
  Plastmatta/Laminatgolv samt tapetserade väggar.
  Kök
  Plastmatta på golv, tapetserade väggar, vita köksluckor, kakel på väggar ovanför arbetsbänk i plåt, spis/ugn, fläkt, kyl/frys, skafferi samt städskrub.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1900
  Ventilation
  Självdrag
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  E
  Energiprestanda
  113 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  Riksbyggens BRF Västeråshus nr 10
  Allmänt om föreningen
  Riksbyggen Brf Västeråshus nr 10 äger fastigheten Måltavlan 1. På fastigheten står ett flerbostadshus med adresserna Haga Parkgata 10 A-C. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Antal lägenheter i förening 24
  Organisationsform
  Bostadsforening
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel-TV via ComHem. Bredband via stadsnät (Fibra).
  Parkering
  Det är ingen kö till parkeringen. Det finns 21 st platser med elstolpe. Kostnad 150 kr/månad.
  Renoveringar
  1985: stambyte, balkonger, hiss, bastun fönster 2003: ombyggnad av undercentral 2004: ombyggnad av hissar och entréer 2005: ombyggnad av lokaler till lägenheter 2006: bredbandsinstallation 2014: relining av alla stammar 2016-2018 byte av lägenhetsdörrar, 4 nya p-platser samt 2 nya gästparkeringar, avloppsspolning, ny belysning i hissar, byggt gym, rustat bastun, ny torktumlare samt nytt bokningssystem i tvättstugan Inga planerade renoveringar enligt samtal med föreningen 2020-10-08.
  Ekonomi
  Inga planerade avgiftsförändringar enligt samtal med föreningen 2020-10-08.
  Övrigt
  Gemensamma utrymmen - Gemensam tvättstuga - Cykelförråd - Bastu - Hobbyrum - Föreningslokal (får nyttjas kostnadsfritt) - Gemensam grillplats. Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras ej.
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  I månadsavgiften ingår värme, vatten/avlopp samt grundutbud av kabel-TV.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  68 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  5 229 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten/avlopp samt grundutbud av kabel-TV.
  Andel i föreningen
  4,15768%
  Andel av årsavgift
  4,24588%
  Total driftskostnad
  267 kr/mån
  El: 267 kr/mån
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!