Haga parkgata 19C

Haga

Haga parkgata 19C

Haga

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Utgångspris:
1 245 000 kr

Stor renoverad trea med inglasad balkong i sydläge!

Välkommen till Haga Parkgata 19C. Här har ni en väl tilltagen trea på hela 86 kvm. Sovrum, vardagsrum samt kök har totalrenoverats 2018 och balkongen i sydläge glasades in förra året. Ta dig upp till plan fyra smidigt med hiss och njut av en insynsfri bostad i en stabil förening. BRF Remmen har god ekonomi och är en äldre förening, på senaste tiden har man installerat ett nytt låssystem samt gjort en OVK-besiktning av huset. Haga är populärt med grönområden nära till hands samt butiker som ICA och Hemköp med generösa öppettider. Bo med närhet till allt som kan önskas såsom mataffärer, grönområden och goda bussförbindelserna till centrala Västerås eller övriga köpcentrum.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
3 rok
Boarea
86 kvm
Våning
4 av 5
Hiss
Ja
Avgift
5 798 kr/mån

Fakta

 • Rumsbeskrivning
  Hall
  Parkettgolv, ljusa ytskikt, fondvägg samt gott om förvaring (2018).
  Vardagsrum
  Parkettgolv, ljusa ytskikt samt utgång till balkong i söderläge.
  Kök
  Ljust kök med vita köksluckor, svart kakel med designdetaljer, diskmaskin, diskho, fullstor kyl och frys, inbyggd micro samt ugn (2018).
  Badrum
  Våtrumsmatta, kaklade väggar, toalett, tvättställ, spegelskåp, tvättmaskin samt dusch med draperi.
  Sovrum
  Parkettgolv, ljusa ytskikt, fondvägg och förvaring (2018).
  Sovrum
  Parkettgolv, ljusa ytskikt, fondvägg och förvaring (2018).
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1946/89
  Byggår, kommentar
  Huset byggdes 1946 ombyggnad -89
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklarerades
  2019-05-23
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  E
  Energiprestanda
  153 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  BRF Remmen
  Allmänt om föreningen
  Allmänt om föreningen Föreningen äger fastigheten Geväret 4 i Västerås med adresserna Haga Parkgata 17, 19, 21 och 23. Brf Remmen är även delägare (med 60%) i samfälligheten Furuparken där de innehar ytterligare bilplatser (redovisas under parkering). Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av MARK. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Protector.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel-TV via ComHem, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via ComHem alt. Telenor, eget abonnemang krävs.
  Parkering
  23 garage 34 p-platser 6 gästparkeringar Genom samfälligheten innehar föreningen ytterligare: 18 garage 11 p-platser
  Renoveringar
  Gjorda renoveringar 1989 - större ombyggnation 2018 - nytt låssystem, OVK
  Övrigt
  Gemensamma utrymmen Tvättstugor är belägna i källaren på hus 17 och hus 21 Föreningslokal Cykelförråd
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  86 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  5 798 kr/mån I månadsavgiften ingår kabel-TV grundutbud, bostadsrättstillägg, el (fasta kostnaden), vatten samt värme.
  Andel i föreningen
  1,26508%
  Total driftskostnad
  200 kr/mån
  El: 200 kr/mån
  Beräknat antal pers
  1
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!