Steget före

Hyacintvägen 113

Gryta
Steget före

Hyacintvägen 113

Gryta

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
4 195 000 kr

Välplanerat 2-planshus med stor friköpt hörntomt på populära Gryta.

Snart finns möjligheten att förvärva detta 2-planshus om 144 kvm fördelat på 5 rok. Huset står på en stor friköpt hörntomt i bästa läge i området mot grönskande skog. Vacker trädgård med öppna ytor och plats för pool, upparbetat trädgårdsland och ett litet växthus för er med gröna fingrar. Huset erbjuder i två plan kök, tvättstuga, dubbla badrum, fyra sovrum samt ett vardagsrum med utgång till takad altan. Till huset hör en carport, en isolerad friggebod med el samt ett isolerat garage med generös uppfart. Norra Gryta är ett familjevänligt och lugnt område. Här finns det flera lekparker inom gångavstånd, nära bussförbindelser som går frekvent, vårdcentral med BVC, apotek, bibliotek samt ICA Kvantum. Det finns även gott om skolor för barn från förskoleålder till högstadiet. Cykeln tar dig till Västerås centrala delar enkelt, dessutom finns Rocklunda motionsspår och isbana samt Bellevue fritidsaktiviteter nära till hands. Här förbereds en försäljning, kontakta mäklaren för mer information.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Fakta

Bostadstyp
2-plansvilla
Rum
5 rok
Sovrum
4
Boarea
144 kvm
Fastighetsbeteckning
Hyacinten 46
Driftskostnad
43 700 kr/år
Tomtarea
1213 kvm
Förbesiktad
Ja
Säljarförsäkring
Ja

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  2-plansvilla
  Byggnadsår
  1982
  Fasad
  Fjällpanel
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Betongplatta
  Fönster
  3-glas
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Fjärrvärme samt frånluftsvärmepump
  Ventilation
  Mekanisk (endast frånluft)
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Energideklarerades
  2021-09-08
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  144 kWh/m² (Atemp) och år
  Energiklass
  D
  Energiprestanda
  99 kWh/m² och år
  Fastighetsbeteckning
  Hyacinten 46
  Övrigt
  1983 Altanbygge - tillbyggnad -89, golvbyte -13, takplastbyte-18. 1984 Carportbygge. 1986 Friggebodsbygge. 1993 Renov duschrum,(golvbrunn, golvmatta, kakel, handfat. 2009 Byte Wc-stol duschrum. 2011 Byte Diskmaskin. 2013 Renov kök o hall köksutrustn. golv garderob, köksskåp, kranar spisfläkt. 2014 Postlåda. 2015 Tvättmaskin. 2016 Persienner. 2016 Byte ekparkett vardagsrum. 2018 Byte frånluftvärmepump Nibe 110. 2018 Byte av spis. 2021 Byte av Kyl & frys . Huvudsäkring 20 Ampere Internet via fiber Tv via fiber alternativt kabel-tv. Senaste radonmätning visade 70 Bq/kvm. (Gränsvärde 200 Bq/kvm) Gemensamhetslokalen, går att hyra – de har 2 städdagar i kvarteret om året – gräsklipp/snöskottning vid lokalen, en vecka/år. Ev övertagande av trädgårdsredskap o dylikt om så önskas.
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Hyacintvägen 113
  Postnummer
  72246
  Ort
  Västerås
  Område
  Gryta
  Kommun
  Västerås
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  43 700 kr/år
  Uppvärmning: 13 200 kr/år
  El: 8 700 kr/år
  VA: 6 500 kr/år
  Renhållning: 2 300 kr/år
  Väg, samf.: 4 600 kr/år
  Försäkring: 8 400 kr/år
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  https://hyacintenssamf.se - I samfällighetsavgiften ingår snöröjning, sopning av gator, gatubelysning, serviceavtal för fiber, arvoden till styrelsen, underhåll samt reparation av allmänna ytor och lekplatser. Kenneth Rydelius (ordf) 021-333384
  Taxeringsvärde
  2 582 000 kr
  Summa pantbrev
  453 100 kr
 • Tomt
  Typ av tomt
  Friköpt
  Tomtyta
  1213 kvm
  Uteplats
  Altan i söderläge om ca 22 kvm med sol 09:00-17:30.
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Västerås Hyacinten GA:1 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Elledningar och/eller belysning, Värmeanläggning, Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Västerås Hyacinten GA:3 ändamål: Radio-tv och/eller tele
  Planbestämmelser
  Stadsplan Ändring Av Dp
 • Närområde
  Kommunikation
  Lokaltrafik buss 300 m N. Gryta - Centrum - Björnö
  Närservice
  Livsmedel 2,9 km ICA o Lidl
  Övrigt
  Grundskola samt förskola på 500m, sportarenor samt fritid på 2,5km samt 150m till motionsslinga i skogen.
 • Allmänt
  Information

  Föreliggande objektbeskrivning är upprättad i enlighet med information från ägaren och Lantmäteriets fastighetsinfo. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter i enlighet med köparens undersökningsplikt. Areauppgiften är hämtad från Lantmäteriets fastighetsinfo. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

  Pris

  I Mälarfast bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälarfast tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen

  Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig.

  Köparens undersökningsplikt

  Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.

  Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvud taget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.

  Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t o m kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

  Anlitande av besiktningsman

  Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s k besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är det därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar m m varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.

  Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske för köpet, d v s innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.

  Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, s k köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet. Om säljarens förtigande innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det finns dock även andra situationer där säljaren är skyldig att upplysa om förhållanden som han har vetskap om och som köparen borde ha upptäckt men förbisett. Det är främst fråga om situationer där omständigheterna är sådana att säljaren måste förstå att köparen är i villfarelse avseende ett förhållande och där han vidare inser att förhållandet kan vara avgörande för köparens köpbeslut. Säljaren får med andra ord inte medvetet utnyttja köparens okunskap om ett visst förhållande.

  Avtalsfrihet friskrivning

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.