Iggebygatan 2B

Kristiansborg

Iggebygatan 2B

Kristiansborg

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
650 000 kr

Iggebygatan 2B

Välkomna till denna kvadratsmarta tvåa om 39,3 kvm belägen på populära Kristiansborg med gångavstånd till bland annat Mälardalens Universitet, Rocklunda och Västerås City. Här erbjuds ni en välplanerad planlösning med splitternytt badrum och fräscht kök. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck ger bostaden en härlig rymd. I den välkomnande hallen finns goda avhängningsmöjligheter. Köket har bra arbetsytor och plats för mindre bord eller barbord. Från köket nås sovrummet med plats för 160 cm bred säng och sängbord. Förvaring i flera garderober. Helkaklat badrum från 2022. På Iggebygatan bor ni centralt med närhet till Mälardalens Universitet, Västerås City och Rocklunda idrottsanläggningar och motionsspår samt gym och passträning via Friskis & Svettis. Enkel och snabb access till E18 för den som pendlar. Gångavstånd till matbutik, restauranger, apotek och bank. Välskött bostadsrättsförening där bland annat internet och TV ingår i månadsavgiften. Tillhörande förråd finns i källaren. Inom föreningen finns tillgång till tvättstuga, cykelrum, bastu och gästlägenhet. Anmäl er till visningen via vår hemsida.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
2 rok
Boarea
39.3 kvm
Driftskostnad
5 100 kr/år
Våning
1 av 3
Avgift
4 430 kr/mån I avgiften ingår värme, kall- och varmvatten samt grundutbud för kabel-TV, bredband (250/250 mbit/s) samt IP-telefoni.
Planritning

Fakta

  • Byggnad
    Byggnadstyp
    Flerfamiljshus
    Fönster
    3-glas
    Uppvärmning
    Fjärrvärme
    Energideklaration
    Utförd
    Energiklass
    None
    Energiprestanda
    157 kWh/m² och år
  • Förening
    Namn
    Riksbyggens BRF Västeråshus nr 2
    Organisationsform
    Bostadsrätt
    Typ
    Äkta bostadsrättsförening
    Tv och Bredband
    Kabel-TV via Tele 2 (basutbud ingår i avgiften). Bredband/IP-telefoni fiber via Telenor, (250/250) mbit ingår i avgiften)
    Parkering
    (Uppdaterat 2022-05-17) P-plats med el, 300 kr. För tillfället 1 st i kö. P-plats utan el, 200 kr. 2 st lediga parkeringar.
    Renoveringar
    1990/1991 - ROT-renovering 2010 - Värmesystem 2014 - Tvättstuga 2015 - Gästlägenhet 2015 - Yttertak 2015 - Dränering, elementventiler 2016 - Balkonger 2017 - Plåtarbeten 2019 - Renovering av gästrum
    Ekonomi
    Föreningen har inga planer på avgiftsförändringar enligt samtal med styrelsen 2023-03-12
    Gemensamhets­utrymmen
    - Gemensam tvättstuga med torkrum. - Gästrum finns att hyra för 300 kr/natt. - Bastu - Plats för cyklar i källaren - Sophus
    Övrigt
    Till lägenheten finns källarförråd samt matkällarförråd.
    Överlåtelseavgift
    1 208 kr betalas av köpare
    Pantsättningsavgift
    483 kr
    Juridisk person
    Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
    Marken
    Föreningen äger marken
    Delat ägarskap
    Föreningen tillåter delat ägarskap
    Information om månadsavgift
    I avgiften ingår värme, kall- och varmvatten samt grundutbud för kabel-TV, bredband (250/250 mbit/s) samt IP-telefoni.
  • Lägenhet
    Upplåtelseform
    Bostadsrätt
    Boarea
    39.3 kvm
    Aareakälla
    Bostadsrättsförening
    Kommentar areakälla
    Bostaden är registrerad som 1 rok enl BRF
    Avgift
    4 430 kr/mån I avgiften ingår värme, kall- och varmvatten samt grundutbud för kabel-TV, bredband (250/250 mbit/s) samt IP-telefoni.
    Andel i föreningen
    3,90627%
    Andel av årsavgift
    3,92839%
    Andel av BRF nettoskuldsättning
    304 121 kr
    Total driftskostnad
    425 kr/mån
    El: 300 kr/mån
    Försäkring: 125 kr/mån
  • Allmänt
    Information

    Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

    Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    Pris

    I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

    Undersökningsplikt
    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.