Ringduvegatan 55
Ringduvegatan 55

Renoverad 3:a med bästa läget i området

Äntligen finns chansen till en mycket attraktiv 3 rok om 82 kvm i högt läge. Här erbjuds ett modernt boende med påkostade materialval och smarta detaljer. Balkong mot innergård i nordvästligt läge med kvällssol. Bostaden kännetecknas av stora ljusinsläpp, ekparkett, ljusa ytskikt samt god förvaring. Förutom värme, vatten och kabel-TV ingår även parkeringsplats i avgiften. Ringduvegatan erbjuder flera lekplatser, grönområden, fotbollsplan, goda bussförbindelser och kort avstånd till grundskola, förskola, samt lokalt centrum med tillhörande matbutik, restaurang och dylikt. Säljaren söker en villa eller ett radhus i Västerås, därefter kommer visning att ske.

Ansvarig Mäklare

Michel Pettersson
 • Utgångspris:
  1 095 000 kr
 • Typ:
  Lägenhet
 • Boarea:
  82 kvm
 • Hiss:
  Nej
 • Rum:
  3
 • Våning:
  3 av 3
 • Avgift: 4 295 kr/månad

  Inklusive vatten, hushållsel, kabel-TV och parkeringsplats

Ansvarig Mäklare

Michel Pettersson

Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad, kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Dela objekt

Bilder

Planritning

Fakta & Dokument

 • Beskrivning
  HALL-17 med parkettgolv, ljusa ytskikt samt ingång till klädkammare. SOVRUM-17 med parkettgolv, ljusa ytskikt, fondtapet samt 4 st garderober med spegelskjutdörrar och belysning. BADRUM med våtrumsmatta, ljust kaklade väggar, wc, handfat, badrumsspegel, dusch med duschvägg i glas. VARDAGSRUM-17 med parkettgolv, ljusa ytskikt samt fondtapet. KÖK-17 med parkettgolv, ljusa ytskikt, ljusa köksluckor, ljust kakel ovan arbetsytor, integrerad diskmaskin, induktionshäll, köksfläkt, integrerad varmluftsugn, integrerad mikrovågsugn, full höjds kyl-13 & frys-13. SOVRUM-17 med parkettgolv, ljusa ytskikt, 2 st garderober samt utgång till balkong.
 • Fakta
  Tillträde
  Enligt överenskommelse
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr
  165
  Lgh.nmr. LM
  1202
  Adress
  Ringduvegatan 55
  Postnummer
  Postort
  Västerås
  Område
  Råby
  Boarea
  82 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsföreningen
  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Måndag 9 mar 2009
  Energiprestanda: 179 kWh/m2
  Besiktades av: Dan Andersson
  Bostadsrättsföreningen
  Namn
  HSB BRF Storspoven
  Bildades
  1963
  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Nej
  Våning
  3 av 3
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond finns
  Belopp: 1 149 kr
  Kontrollerades: Onsdag 19 sep 2018
  Andelstal insats
  0,32948%
  Andelstal avgift
  0,32948%
  Markägare
  Föreningen äger marken
  Byggnaden
  Allmän information
  Föreningens fastigheter Storspoven 1 och 2 i Västerås bebyggdes år 1968. På fastigheten finns 14 st bostadshus samt ett hus med fristående lokaler för barnverksamhet. Antal lägenheter: 291 st belägna på adresserna Ringduvegatan 1-99 (ojämna nummer). Ekonomisk och administrativ förvaltare HSB Mälardalen. GJORDA STÖRRE RENOVERINGAR: 1990 Fönster 1996 Stamrenovering 2001 Fasad 2007 Säkerhetsdörrar 2015 Takfläktar KOMMANDE/PLANERADE RENOVERINGAR/OMBYGGNATIONER: Föreningen har beslutat att en dränering kommer påbörjas under 2018. klart feb 2020 i etapper. Efter detta planeras en fasadrenovering. Inom loppet av tio år kommer föreningen renovera fönster, fasad & tak. AVGIFTSÄNDRINGAR: Månadsavgiften höjdes med 3,5% vid årsskiftet 2017-2018. Preliminärt kommer avgiften att höjas lika mycket de fyra nästkommande åren. KABEL-TV/BREDBAND/IP-TELEFONI: Kabel-TV via Com Hem, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Com Hem eller Bredbandsbolaget, eget abonnemang krävs. GEMENSAMMA UTRYMMEN: Flera fullutrustade tvättstugor finns på området. Föreningslokal för 55 pers, kostar 300 kr/tillfälle. Cykelrum. Sedan finns cykelbås i markplan utanför lägenhetshusen. Bastu, för tillgång krävs att nyckel hyrs. PARKERING: Parkering utan el, finns att tillgå om du är medlem i föreningen samt äger en bil. Det ingår då ett parkeringskort utan kostnad till varje lägenhet. Om man vill ha ett andra kort så kostar det 200 kr/år. Parkering med el, 102 st, kostar 125 kr/mån, finns lediga. Garage, 80 platser, ca kostar 350 kr/mån, flera års kö. 3 st MC/mopedgarage med 15 st platser. Avgiftsbelagd gästparkering. 3 kr/h. Möjlighet att hyra dagtidskort (08:00-16:00) 200 kr/år. EKONOMI: Överlåtelseavgift om 1 138 kr, debiteras säljaren (från och med första april 2018 debiteras köparen). Pantnoteringsavgift om 455 kr, debiteras köparen. Bostadsrättstilläggsförsäkring ingår i månadsavgiften. Varje lägenhet behöver dock teckna en egen hemförsäkring. Medlemsavgift till HSB betalas av varje ny medlem om 500 kr.
  Planerade renoveringar
  Föreningen har beslutat att dränera byggnaderna under 2019-20. Avgifterna kommer höjas med ca 3,5% kr för detta.
 • Kostnader
  Hemförsäkring
  100 kr/månad
  Summa driftskostnader
  100 kr/månad
  Personer i hushållet
  2
  Överlåtelseavgift
  1 137 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  455 kr
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Karta

Ringduvegatan 55

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!