Såld

Jakobsgatan 13

Såld

Jakobsgatan 13

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
4 495 000 kr

Suterränghus med dubbelgarage på insynsskyddad naturtomt.

KONTAKTA MÄKLAREN FÖR VISNING! Välkommen till populära Jakobsberg och detta suterränghus om 111 kvm fördelat på 5 rok. På husets entréplan finns ingång samt dubbla garageportar med garageplats för två bilar samt ytterligare två bilar på uppfarten. På det nedre planet finns även gott om förvaring, en toalett samt tvättstuga. En trappa upp finner ni boendeplanet med ett rymligt kök, vardagsrum med högt i tak och öppen spis, badrum samt tre sovrum. Här har ni möjlighet att sätta er egen prägel på det nya boendet alternativt bevara charmen från förr. Huset säljs besiktat och protokoll finns att tillgå på mäklarens hemsida. Ett perfekt boende för dig som vill ha närhet till skolor, förskolor, livsmedelsbutiker och grönområden. Nära access till E18 som tar dig till stadens alla delar och Erikslunds shoppingcenter på några minuter. KONTAKTA MÄKLAREN FÖR VISNING!

Fakta

Bostadstyp
2-plansvilla i suterräng
Rum
5 rok
Sovrum
4
Boarea
111 kvm
Biarea
72 kvm
Fastighetsbeteckning
Bergakungen 9
Driftskostnad
44 150 kr/år
Tomtarea
1067 kvm
Förbesiktad
Ja

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Fakta

  • Byggnad
    Byggnadstyp
    2-plansvilla i suterräng
    Byggnadsår
    1961
    Fasad
    Tegel
    Stomme
    Träregelverk, lättbetong
    Grundmur
    Betong
    Fönster
    2-glas
    Tak
    Pulpettak, Papp
    Uppvärmning
    Fjärrvärme med vattenburna radiatorer.
    Ventilation
    Självdrag
    Vatten och avlopp
    Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
    Energideklarerades
    2022-03-18
    Energideklaration
    Utförd
    Energiprestanda
    228 kWh/m² (Atemp) och år
    Energiklass
    E
    Energiprestanda
    160 kWh/m² och år
    Fastighetsbeteckning
    Bergakungen 9
    Övrigt
    Bostaden är del i ett dödsbo och säljs med friskrivningsklausul, kontakta mäklaren för mer information. Eldstaden sotades 2019. Eldstaden skall sotas och brandskyddskontrolleras Juni 2022.
  • Allmänt om fastigheten
    Adress
    Jakobsgatan 13
    Område
    Jakobsberg
    Kommun
    Västerås
    Upplåtelseform
    Tomträtt
    Tomträttsavgälld
    43 592 kr/år
    Total Driftskostnad
    44 150 kr/år
    Uppvärmning: 28 300 kr/år
    El: 5 200 kr/år
    VA: 2 600 kr/år
    Renhållning: 3 250 kr/år
    Försäkring: 4 500 kr/år
    Sotning: 300 kr/år
    Beräknat antal pers
    2
    Kommentar
    Driftskostnader enligt schablon.
    Taxeringsvärde
    3 146 000 kr
    Summa pantbrev
    237 000 kr
  • Tomt
    Typ av tomt
    Tomträtt
    Tomtyta
    1067 kvm
  • Rättigheter & Belastningar
    Ett av de skriftliga pantbreven om 65.000 kr är förkommet och kommer dödas.
    Planbestämmelser
    Stadsplan Tomtindelning
  • Allmänt
    Information

    Föreliggande objektbeskrivning är upprättad i enlighet med information från ägaren och Lantmäteriets fastighetsinfo. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter i enlighet med köparens undersökningsplikt. Areauppgiften är hämtad från Lantmäteriets fastighetsinfo. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    Pris

    I Mälarfast bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälarfast tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen

    Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig.

    Köparens undersökningsplikt

    Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.

    Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvud taget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.

    Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t o m kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

    Anlitande av besiktningsman

    Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s k besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är det därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar m m varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.

    Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske för köpet, d v s innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.

    Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, s k köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet. Om säljarens förtigande innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det finns dock även andra situationer där säljaren är skyldig att upplysa om förhållanden som han har vetskap om och som köparen borde ha upptäckt men förbisett. Det är främst fråga om situationer där omständigheterna är sådana att säljaren måste förstå att köparen är i villfarelse avseende ett förhållande och där han vidare inser att förhållandet kan vara avgörande för köparens köpbeslut. Säljaren får med andra ord inte medvetet utnyttja köparens okunskap om ett visst förhållande.

    Avtalsfrihet friskrivning

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack, vi tar kontakt med er inom kort!