Jonasborgsvägen 29

Skiljebo

Jonasborgsvägen 29

Skiljebo

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Utgångspris:
4 995 000 kr

Stor familjevilla i populärt område

Välkomna till Jonasborgsvägen 29. Här har ni ett suterränghus på hela 162 + 52 kvm, renoverad och underhållen väl under senaste åren. Många rum till en stor familj alternativt möjligheter till hemmakontor. Uterum med spabad från 2020 utanför och en stor grönskande insynsskyddad tomt som bjuder in till lek eller solande. Insidan erbjuder en mängd med ytor, 8 rum och kök totalt med möjlighet för 7 st sovrum. Vackert marmorgolv i källarplan där också tvättstuga och bastu finns. På övre plan har vi golvvärme under ett fint parkettgolv som finns i samtliga rum. Stora badrummet samt gästtoaletten på övre plan är gjorda 2016, samma år som köket också gjordes. Köket är i modern stil, ett mörkt klinker på golvet, ljust kök med allt ett kök behöver. Mysigt vardagsrum med gott om plats kring en härlig eldstad i mörkrött tegel. Skiljebo är ett harmoniskt och populärt område. Här finns goda kommunikationer till stadens andra delar, närhet till sjukhus och även Hälla Shoppingcenter där ICA Maxi och stort utbud av restauranger och butiker finns. Anmäl ert intresse idag för löpande information!

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

Bostadstyp
1-familjs friliggande villa
Rum
8 rok
Sovrum
6
Boarea
162 kvm
Biarea
52 kvm
Fastighetsbeteckning
Trollsländan 5
Driftskostnad
36 476 kr/år
Tomtarea
1065 kvm
Förbesiktad
Ja
Säljarförsäkring
Ja
Mark-/källarplan
Övervåning

Fakta

 • Rumsbeskrivning
  Allmänt
  Välkomnas in i en hall med vackert marmorgolv och ljusa ytskikt vid ingången har vi en gästtoalett dessutom. Till höger och vänster finns två sovrum alt kontorsplatser. Vidare går ni ner ett par trappsteg för att nå matkällare, tvättstuga med bastu samt ytterligare ett stort rum att utnyttja. Om vi istället går upp från entrén når vi bostadsdelen med golvvärme som värmer bostaden bekvämt. Här finns också en in-/utgång till tomtens härligt stora gräsmatta. Också intill den en fräsch gästtoalett från 2016. Går vi vidare i korridoren kommer vi till husets övriga 3 sovrum som har god förvaring och storlek. Här är också det stora badrummet som renoverades 2016. Om man istället fortsätter en halvtrappa upp ytterligare så har vi det rymliga köket som stod färdigt under 2016, modern och tidslös stil med utrymme för en matgrupp åt hela familjen. Bredvid har vi ett stort vardagsrum med en mysig eldstad i mörkrött tegel. Här tar ni er ut till den inglasade balkongen med utsikt åt syd. Källarplanet har marmorgolv i hallen och målade ytskikt. Sovrummen har parkettgolv och målade ytskikt med förvaring i rummen. Förrådsutrymmet har klinkergolv, likaså tvättstugan. På övre planet har samtliga rum parkettgolv och målade ytskikt, Köket har allt som ett kök ska ha, induktionshäll, inbyggd ugn och micro, diskmaskin, kyl, frys med ismaskin, klinker på golv och kakel ovanför arbetsbänk samt gott om förvaring. Badrummen på övre plan har klinker, kakel samt förvaringskommoder med tvättställ.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Suterränghus
  Byggnadsår
  1970
  Fasad
  Mexisten & liggande träpanel
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Betongplatta
  Plåtarbeten
  Lackerad plåt
  Fönster
  3-glas
  Tak
  Plåt. Bandtäckning.
  Uppvärmning
  Fjärrvärme samt luftvärmepump.
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Energideklarerades
  2011-01-20
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  193 kWh/m² (Atemp) och år
  Energiklass
  None
  Fastighetsbeteckning
  Trollsländan 5
  Övrigt
  2014 - Eldstad 2016 - Fönster 2016 - Kök 2016 - Stora badrummet 2016 - Lilla WC uppe 2016 - Golvvärme uppe 2020 - Spabad utomhus Fiber är anslutet till fastigheten.
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Jonasborgsvägen 29
  Postnummer
  72341
  Ort
  Västerås
  Område
  Skiljebo
  Kommun
  Västerås
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  36 476 kr/år
  Uppvärmning: 18 538 kr/år
  El: 12 938 kr/år
  Försäkring: 5 000 kr/år
  Beräknat antal pers
  7
  Taxeringsvärde
  3 428 000 kr
  Summa pantbrev
  3 685 800 kr
 • Tomt
  Typ av tomt
  Friköpt
  Tomtyta
  1065 kvm
 • Rättigheter & Belastningar
  Avtalsservitut Avloppsledning Mm Last: Avtalsservitut: Avloppsledning Mm, 19-IM1-52/170.1
  Planbestämmelser
  Tomtindelning Stadsplan
 • Allmänt
  Information

  Föreliggande objektbeskrivning är upprättad i enlighet med information från ägaren och Lantmäteriets fastighetsinfo. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter i enlighet med köparens undersökningsplikt. Areauppgiften är hämtad från Lantmäteriets fastighetsinfo. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

  Pris

  I Mälarfast bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälarfast tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen

  Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig.

  Köparens undersökningsplikt

  Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.

  Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvud taget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.

  Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t o m kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

  Anlitande av besiktningsman

  Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s k besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är det därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar m m varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.

  Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske för köpet, d v s innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.

  Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, s k köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet. Om säljarens förtigande innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det finns dock även andra situationer där säljaren är skyldig att upplysa om förhållanden som han har vetskap om och som köparen borde ha upptäckt men förbisett. Det är främst fråga om situationer där omständigheterna är sådana att säljaren måste förstå att köparen är i villfarelse avseende ett förhållande och där han vidare inser att förhållandet kan vara avgörande för köparens köpbeslut. Säljaren får med andra ord inte medvetet utnyttja köparens okunskap om ett visst förhållande.

  Avtalsfrihet friskrivning

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Dokument & Länkar

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!