Kommande

Julrosvägen 43

Gryta
Kommande

Julrosvägen 43

Gryta

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Utgångspris:
1 795 000 kr

Ostört toppläge på Julrosvägen 43!

Välkomna till denna fyra på populära Gryta. Bättre än såhär blir det inte. Hörnläge mot allmänning med ostörd och insynsskyddad omgivning. På Julrosvägen 43 välkomnas ni av en rymlig hall med anslutande kök med påkostade materialval. Genomgående parkettgolv genom hela lägenheten med undantag för ena sovrummet där en mjuk heltäckningsmatta finns. En välplanerad väggplacering i hallen skapar ett utrymme för skrivbord som kan användas som kontorsplats eller spelhörna för barnen. Tre rymliga sovrum med gott om förvaringsutrymmen. Vardagsrummet erbjuder god yta för fredagsmys framför TVn. Vid varmare grader finns det inglasade utrymmet nära till hands med stor altan dessutom. På tomten finns det gott om plats för studsmattor, odlingslådor och utemöbler. Lekytor för barnen året om! Julrosvägens bilfria gård är högt uppskattad av både föräldrar och barn. Gryta är ett familjevänligt och lugnt område. Här finns det flera lekparker inom gångavstånd, nära bussförbindelser som går frekvent, vårdcentral med BVC, apotek, bibliotek samt ICA Kvantum. Det finns även gott om skolor för barn från förskoleålder till högstadiet. Cykeln tar dig till Västerås centrala delar enkelt, dessutom finns Rocklundas motionsspår och isbana samt Bellevues fritidsaktiviteter nära till hands. Grönområden och småskogar finns det gott om för en vardagsutflykt med familjen. Den här bostaden måste upplevas, anmäl ert intresse idag för att hålla er uppdaterade! Fler bilder och mer information kommer att komma.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
4 rok
Boarea
109.5 kvm
Våning
1 av 2
Avgift
5 710 kr/mån
Planritning

Fakta

 • Rumsbeskrivning
  Entré
  Klinkergolv och vitmålade väggar
  Hall
  Ekparkett på golv och vitmålade väggar
  Kök
  Ekparkett på golv, tapetserade väggar samt delvis målad vägg i grön nyans, delvis industriplåt som stänkskydd, induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd micro och vita köksluckor.
  Tvättstuga
  Klinker på golv, ljusa ytskikt, torktumlare, tvättmaskin, diskho samt förvaring.
  Vardagsrum
  Ekparkett på golv samt heltapetserat med fondvägg.
  Sovrum 1
  Heltäckningsmatta på golv, fondvägg samt målade väggar.
  Sovrum 2
  Ekparkett på golv, tapetserade väggar och fondvägg samt god förvaring.
  Sovrum 3
  Ekparkett på golv, tapetserade väggar samt god förvaring.
  Badrum 1
  Klinker på golv, kakel på väggar, toalett, dusch, handfat med förvaring samt handdukstork.
  Badrum 2
  Klinker på golv, kakel på väggar, toalett, badkar, handfat med förvaring samt handdukstork.
 • Byggnad
  Byggnadsår
  1982
  Energideklaration
  Ej utförd
 • Förening
  Namn
  BRF Julrosen
  Allmänt om föreningen
  Förvaltas av Riksbyggen Föreningens namn: Julrosen Organisationsnummer: 716412-1548 Föreningsform: Bostadsrättsförening Antal lägenheter: 105
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Oäkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  TV och bredband: Grundutbud från ComHem (ingår i avgiften). Bredband via Telenor eller ComHem.
  Parkering
  Parkering: Parkering utan el-stolpe: ca 90 kr/mån, kö Parkering med el-stolpe: ca 180 kr/mån, kö. Garage: ca 380 kr/mån, kö. Det finns parkeringsmöjligheter tills man får en egen plats.
  Renoveringar
  Takrenovering gjordes under 2018. Utvändig målning utfördes under 2018. Under 2007-2008 byttes fönster. Ingen större planerad renovering i nuläget. (Bekräftat av ordförande 2019-07-02).
  Ekonomi
  Avgiften planeras att höjas mellan 1-2% inför 2020.
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger inte marken
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  109.5 kvm
  Avgift
  5 710 kr/mån Kabel-TV, uppvärmning & vatten ingår.
  Andel i föreningen
  1,05463%
  Andel av årsavgift
  1,03551%
  Total driftskostnad
  593 kr/mån
  El: 260 kr/mån
  Försäkring: 333 kr/mån
  Beräknat antal pers
  4
 • Uteplats
  Stor uteplats med altan och inglasat uterum
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Dokument & Länkar

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!