Källhagsgatan 6A

Haga

Källhagsgatan 6A

Haga

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
995 000 kr

Charmig 2:a med balkong i soligt läge i populära Haga

RING FÖR VISNING! Välkommen till Källhagsgatan 6A - en charmig 2:a om 47 kvm belägen i ett trevligt område i Västerås. Lägenheten har ett renoverat kök som ger en modern och stilren känsla till din matlagning och umgänget med vänner och familj. Badrummet är väl underhållet med kakel och klinker, medan sovrummet är målat i en fräsch kulör. Från det rymliga vardagsrummet har du utgång till den inglasade balkongen som är i soligt västerläge, där du kan njuta av utsikten och frisk luft. Läget längst in i området är perfekt för dig som söker ett privat och fridfullt boende. Här slipper du trafik och har minimal insyn från grannar. Dessutom är grannarna villaområde vilket ger en extra känsla av lugn och ro. Närområdet har allt du behöver för en bekväm vardag, med närhet till mataffärer, pizzerior och andra nödvändiga butiker. Källhagsgatan 6A är en perfekt plats för dig som söker ett trivsamt och bekvämt boende i Västerås. RING FÖR VISNING!

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
2 rok
Boarea
47 kvm
Driftskostnad
6 000 kr/år
Våning
2 av 3
Avgift
3 469 kr/mån värme, vatten, kabel-tv samt internet.

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1945
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk frånluft
  Energideklarerades
  2019-06-04
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  F
  Energiprestanda
  175 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  HSB Bostadsrättsförening Hagaborg i Västerås
  Allmänt om föreningen
  Antal lägenheter: 33 st belägna på adresserna Källhagsgatan 4 och 6. Antal lokaler: 2 st. Föreningens hus byggdes 1945 och ombyggnad av dem skedde 1988. Ekonomisk och administrativ förvaltare är HSB Mälardalen.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel-TV via Tele2, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Telenor, ingår i månadsavgiften.
  Parkering
  Parkering utan el, 14 st, kostar 140 kr/mån. Parkering med el, 14 st, kostar 180 kr/mån. 1 ledig. (2023-05-05) Fria parkeringar finns längs gatan.
  Renoveringar
  1988-1989 Stamrenovering och fönsterbyte.
  Ekonomi
  Enligt samtal med föreningen 2023-05-05 finns inga beslutade avgiftsförändringar, avgiften höjdes 2% till 2023.
  Gemensamhets­utrymmen
  Tvättstuga, finns i källarplan på hus 6. Föreningslokal, gratis att använda. Snickarbod, belägen i källaren på hus 6.
  Överlåtelseavgift
  1 313 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  värme, vatten, kabel-tv samt internet.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  47 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  3 469 kr/mån värme, vatten, kabel-tv samt internet.
  Andel i föreningen
  2,5477%
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  229 007 kr
  Total driftskostnad
  500 kr/mån
  El: 400 kr/mån
  Försäkring: 100 kr/mån
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Endast uppskattade driftskostnader.
 • Balkong
  Inglasad balkong i västerläge med harmonisk utsikt mot villaområde.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Både skola och förskola finns i området. Det är även mycket nära till dagligvaruhandel, idrottsplan med is på vintern och hundrastgård.
  Kommunikation
  12:ans buss går från Rekylgatan nedanför huset.
  Närservice
  ICA Supermarket Haga samt Hemköp Malmaberg.
  Parkering
  Gästparkering via Easypark app.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.