Kaserngatan 53

Viksäng

Kaserngatan 53

Viksäng

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
2 395 000 kr
Välkomna till Kaserngatan 53. Här har ni en ljus och fin lägenhet på hela 106 kvm fördelat på 4 rum och kök bekvämt belägen en trapp upp i huset. Helkaklat badrum med klinker samt toalett med klinkergolv. Kök med plats för matgrupp. Tre rymliga sovrum samt ett stort vardagsrum med parkettgolv. Balkong i sydläge. Denna fyra går med enkla medel att göra om till en femma med ett extra sovrum i vardagsrummet. Utanför finns en mysig innegård med en lugn atmosfär. BRF Kompaniet är en trygg och stabil förening med sina 249 bostadsrätt samt 14 lokaler och låga belåning på endast 1285 kr/kvm (2021). Trots den låga belåningen är stora renoveringar gjorda som tex rotrenovering som skedde under 2009-2014. I föreningen finns övernattningsrum, fritidslokal, bastu samt hobbyrum. Viksäng och Kaserngatan är ett populärt och lugnt område. Här bor allt från studenter till pensionärer och i närområdet finns Viksäng centrum med bland annat apotek, postombud, ICA samt pizzeria. I området finns även grönområden, isbana och lekparker. Anmäl er till visningen direkt!

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
4 rok
Boarea
106 kvm
Driftskostnad
6 300 kr/år
Våning
2 av 4
Avgift
5 334 kr/mån Inkl vatten, värme samt kabel-TV.
Planritning

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1964
  Ventilation
  Mekanisk frånluft
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  E
  Energiprestanda
  143 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  SBC BRF Kompaniet
  Allmänt om föreningen
  Föreningen upplåter 249 lägenheter med bostadsrätt samt 14 lokaler med hyresrätt.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  TV via ComHem Bredband via Telenor
  Parkering
  Det finns parkeringsplatser för medlemmar att hyra till en kostnad av 60 kr/mån. Parkering med motorvärmare finns och är ngt dyrare. Föreningen har kösystem för parkeringar och garage. Information finns i varje entré. Föreningen har så gott som alltid parkeringsplatser lediga. Till garage och förråd har vi kö. Info över köansökan finns i entrén. Gästparkeringar används endast för besökande, ej boende. De kräver tillstånd och varje lgh har 3 gästparkeringstillstånd som ska följa med vid överlåtelse. Föreningen tar ut en avgift för komplettering.
  Renoveringar
  PLANERADE 2021-2023 - Upprustning av gårdarna 2021-2022 - Laddplatser för elbilar 2022 - Värmesystem 2022 - Översyn av husgrunder 2022-2023 - Målning av trapphus 2022-2024 Uppgradering av Fibernät 2025 - Elutrustning,belysning,solceller UTFÖRDA 2021 - Byte av termostater 2021 - Byte av stamventiler 2021 - Byte av garageportar 2020 - Värmesystem 2020 - Upprustning av gårdarna 2020 - Översyn av husgrunder 2021 - Målning av trapphus 2021 - Elutrustning, belysning, solceller 2022 - Uppgradering av fibernät 2019 - Renovering av gemensamhetslokal 2019 - Trädgård 2018 - Byte av fönster 2018 - Tvättstugor 2016 - 2017 - Byte av portar 2009 - 2014 - ROT-renovering 2019-2020 - Reparation och målning källare Inga större renoveringsprojekt som påverkar lägenheterna invändigt är planerade. Underhållsprojekt i enlighet med underhållsplanen pågår eller projekteras kontinuerligt Källarmålning är genomfört. Gårdupprustning pågår och sker etappvis. Trappmålning, energibesparande åtgärder, trappmålning är under projektering.
  Ekonomi
  Inga avgiftshöjningar är planerade för 2021.
  Övrigt
  Till varje lägenhet finns ett källarförråd. Föreningen har tre fristående Miljöbodar, Övernattningsrum, Fritidslokal Dessa går att hyra till en kostnad av 150 - 200 kr/dygn. Vi har bastu och hobbyrum som kan bokas kostnadsfritt. I föreningen finns fyra tvättstugor. Dessa bokas med markör på bokningstavla.
  Överlåtelseavgift
  1 208 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  483 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  Inkl vatten, värme samt kabel-TV.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  106 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  5 334 kr/mån Inkl vatten, värme samt kabel-TV.
  Andel i föreningen
  0,0058534%
  Andel av årsavgift
  0,58579%
  Total driftskostnad
  525 kr/mån
  El: 400 kr/mån
  Försäkring: 125 kr/mån
 • Närområde
  Allmänt om området
  Viksäng är ett omåttligt populärt område och har närhet till det mesta. Cykelavstånd till City och tågstationen, men även till grönområden såsom Björnön, Mälarparken och promenadstråk längs Mälaren. Här finns bra med kommunikationer. Mycket brett utbud av skolor, från förskolor till högstadieskolor. Viksäng erbjuder även ett mycket rikt föreningsliv.
  Närservice
  Viksäng centrum med stort serviceutbud, bland annat ICA, vårdcentral, apotek och bibliotek.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.