Budgivning pågår
Steget före

Kaserngatan 63

Viksäng
Budgivning pågår
Steget före

Kaserngatan 63

Viksäng

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
2 195 000 kr
Aktuellt bud:

Tryggt boende i stor 4:a med inglasad balkong i obelånad förening!

Varmt välkomna till populära Viksäng och denna rymliga 4 om hela 94,5 kvm på våning 3 i hörnläge med stor inglasad balkong i sydvästligt läge. Lägenheten är i fint skick med ett fräscht kök, ett helkaklat badrum med duschvägg i glas samt en praktisk gästtoalett. I badrummet finns även en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Här har ni ett stort kök med matplats, tre sovrum samt ett rymligt vardagsrum med utgång till den inglasade balkongen som är utrustad med markiser för soliga sommardagar. Boendet erbjuder bra och billigt boende genom en låg avgift som förutom värme, vatten och kabel-tv även inkluderar bredband. Föreningen HSB BRF Soldaten är en av Västerås bästa föreningar eftersom den är skuldfri och har genomfört många av de större renoveringarna. Föreningen har även trivsellokal, hobbyrum, bastu, övernattningsrum samt ett gym. Här bor du med absolut närhet till Viksäng centrum med ICA-butik, apotek, vårdcentral, bibliotek, frisör och busshållplats samt med gångavstånd till Öster Mälarstrand och centrala Västerås fulla utbud. Här planeras en försäljning efter sommaren, anmäl ett intresse nu på mäklarens hemsida!

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
4 rok
Boarea
94.5 kvm
Driftskostnad
6 600 kr/år
Våning
3 av 3
Avgift
4 773 kr/mån Värme, vatten, kabel-TV samt bredband ingår i avgiften.
Tillträde
Enl. ök.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1963
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk
  Energideklarerades
  2020-01-28
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  E
  Energiprestanda
  127 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  HSB BRF Soldaten i Västerås
  Allmänt om föreningen
  Bostadsrättsföreningen bildades 1962 och bostäderna byggdes under åren 1963-1964. Föreningen omfattas av fastigheterna Rekryten 1 och Plutonen 1, och består av 323 lägenheter i 10 hus med adresserna Kaserngatan 63-95, Viksängsgatan 3-21 och Soldatgatan 20-54. Ekonomisk förvaltare är HSB. Total yta 24 037,5 kvm. För mer information besök föreningens hemsida www.brfsoldaten.se
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Bredband och TV via Telenor (med tillhörande digitalbox) ingår i månadsavgiften. Tillgång till Tele2 finns, men eget abonnemang krävs.
  Parkering
  Centralgarage Bilplats – 300 kr/mån (finns 86 st) MC-plats – 200 kr/mån (finns 6 st) Enskilt garage MC 12-13 kvm – 300 kr/mån 46 st bilplatser i separat garage med olika kvm/priser 14-16,9 kvm – 400 kr/mån 17-18,9 kvm – 450 kr/mån 19-20,9 kvm – 500 kr/mån 21-22,9 kvm – 550 kr/mån 23-26 kvm – 600 kr/mån El-stolpe 89 bilplatser – 200 kr/mån Husvagn/Husbil 5 husvagnsplatser – 200 kr/mån 7 Husbilsplatser – 200 kr/mån Fria parkeringar 115 st och p-kort 600 kr/st (max 2 st/lägenhet/år) inköpes på expeditionen
  Renoveringar
  1998: Stamrenovering 2006: Utbyggnad balkonger 2010: Fönsterbyte 2018: Bredbandsavtal med Telenor 2019: Byte till säkerhetsdörrar 2019: Bastu/relax 2019: Föreningslokal 2019: Lekpark på Kaserngatan 2020: Passersystem 2021: Stampolning av samtliga avloppssystem 2021: Rökluckor magnetstyrda 2023: Förlängning bredbandsavtal Telenor 2023: Centralgarage
  Ekonomi
  Inga planerade ändringar i avgiften.
  Gemensamhets­utrymmen
  Inom föreningen finns 12st tvättstugor (med 3st grovtvättstugor) Cykelrum i alla hus Barnvagnsrum finns i källare Föreningslokal på Viksängsgatan 19, 100 kr/dygn Gym 200kr/år på Soldatgatan 40 Bastu med relax 200kr/år på Kaserngatan 73 Hobbyrum för snickerier finns gratis att använda i 14 dagar Övernattningsrum att hyra för 4st gäster WC/dusch och pentry för 250 kr/natt på Viksängsgatan 9 Övernattningsrum att hyra för 2st gäster med WC/dusch i anslutning för 100 kr/natt Lekpark finns på Kaserngatan, Viksängsgatan och Soldatgatan Grillplatser finns utplacerade på området att använda Bord och stolar finns för allas trevnad (under april-oktober)
  Överlåtelseavgift
  1 433 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  573 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter inte delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  Värme, vatten, kabel-TV samt bredband ingår i avgiften.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  94.5 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  4 773 kr/mån Värme, vatten, kabel-TV samt bredband ingår i avgiften.
  Andel i föreningen
  0,3929%
  Andel av årsavgift
  0,3929%
  Reparationsfond
  6 234 kr
  Kommentar nettoskuldsättning
  Föreningen tillhandahåller inte detta nyckeltal.
  Total driftskostnad
  550 kr/mån
  El: 400 kr/mån
  Försäkring: 150 kr/mån
  Beräknat antal pers
  4
  Kommentar
  Endast uppskattade driftskostnader.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Viksäng är ett omåttligt populärt område och har närhet till det mesta. Cykelavstånd till City och tågstationen, men även till grönområden såsom Björnön, Mälarparken och promenadstråk längs Mälaren. Här finns bra med kommunikationer. Mycket brett utbud av skolor, från förskolor till högstadieskolor. Viksäng erbjuder även ett mycket rikt föreningsliv.
  Närservice
  Viksäng centrum med stort serviceutbud, bland annat ICA, vårdcentral, apotek och bibliotek.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack, vi tar kontakt med er inom kort!