Klockargatan 10A

Klockartorpet

Klockargatan 10A

Klockartorpet

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
1 250 000 kr

Tvåa med stor inglasad balkong på Klockartorpet

-- Kontakta mäklaren för bokning av visning -- Letar du efter ditt drömboende i Västerås? Då har vi den perfekta lägenheten för dig! Denna underbara tvåa på 65,9 kvm på tredje våningen är ett riktigt guldläge med sin inglasade balkong och närhet till grönområden. Välkommen till Klockartorpet, ett populärt område med allt du behöver inom räckhåll. Bostadsdetaljer: Yta: 65,9 kvm Våning: 3:e våningen Balkong: Inglasad med utsikt mot grönområde Rumsbeskrivning: Rymliga och ljusa rum med generösa fönster som släpper in massor av naturligt ljus. Läge: Klockartorpet är ett av Västerås mest eftertraktade områden. Här har du närhet till både Hälla Shoppingcenter och Västerås City. Oavsett om du är ute efter shopping, restauranger, eller rekreation i naturen, har du allt inom räckhåll. Förening: Bostadsrättsföreningen är stabil och har en låg månadsavgift. Bredband ingår i avgiften, vilket gör det enkelt att hålla sig uppkopplad i den digitala världen. Denna bostad är perfekt för dig som letar efter bekvämt boende i ett livligt och populärt område.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
2 rok
Boarea
65.9 kvm
Driftskostnad
5 750 kr/år
Våning
3 av 3
Avgift
3 718 kr/mån I avgiften ingår värme, kall- och varmvatten samt kabel-tv & bredband.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Planritning

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1962
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  D
  Energiprestanda
  114 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  BRF Rönnberga nr 4
  Allmänt om föreningen
  Föreningen är medlem i MBF Västerås som sköter den ekonomiska och administrativa förvaltningen. Föreningen har tecknat avtal med Jonas Warpman AB om fastighetsskötsel och lokalvård.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  TV och bredband via Telenor. 250/250 mbit
  Parkering
  P-plats: ca. 40 st. Kostnad: ca. 75 kr/mån. P-plats med el-stolpe ca. 150 kr/mån.
  Renoveringar
  Utförda: 1995: Rotrenovering 1998: Sophus förs upp 2006: Renovering av yttertak 2012: Byte av lägenhetsdörrar 2018: Fasadrenovering, målning och OVK-besiktning 2024: Relining av stommar
  Ekonomi
  Avgiften höjdes med 3% vid årsskiftet
  Gemensamhets­utrymmen
  - Tvättstuga - Ett förråd samt matkällarförråd - Cykelrum - Snickarbod
  Övrigt
  Lägenheten har 2 förråd i källarplan
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  I avgiften ingår värme, kall- och varmvatten samt kabel-tv & bredband.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  65.9 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  3 718 kr/mån I avgiften ingår värme, kall- och varmvatten samt kabel-tv & bredband.
  Andel i föreningen
  2,47088%
  Andel av årsavgift
  2,4723%
  Total driftskostnad
  479 kr/mån
  El: 354 kr/mån
  Försäkring: 125 kr/mån
 • Närområde
  Allmänt om området
  Centralt beläget område med cykelavstånd till det mesta. Fina promenadstråk ner till Öster mälarstrand och Mälaren, där du njuter av vatten och båtliv samt skridskobana på vintern. Promenera till Centrallasarettet på 5 min. Närmaste skolor är Storängsskolan F-6, Rotunda skolan F-9 samt Viksängsskolan 7-9. Flera förskolor finns i området. På Klockartorpsgatan finns även gym, solarium, pizzeria och frisör. Nära Circle K med butikssortiment samt Pizzeria.
  Kommunikation
  Bra bussförbindelser till city och station. 20 minuters promenad ner till City. Bra pendlarläge nära till E18.
  Närservice
  Hälla shopping 5 min med bil. Promenadavstånd till Coop Extra vid Pilgatan, även närhet till Viksängs centrum och Skiljebo centrum.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack, vi tar kontakt med er inom kort!