Knotavägen 10

Bjurhovda

Knotavägen 10

Bjurhovda

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
595 000 kr

Utrymme utöver det vanliga i denna fräscha tvåa!

Välkomna till Knotavägen 10. En stor tvåa på hela 79 kvm, fördelat mellan badrum, ett stort sovrum, kök och vardagsrum samtliga i fräscht skick. Då det tidigare varit ett serviceboende så är det väl tilltagna rum i hela bostaden. Allt handikappanpassat med låga trösklar och handtag. Det här är en bostad som måste upplevas på plats! Den rymliga balkongen ligger i ett soligt söderläge. Allt detta i högt läge med hiss tillgängligt. Bra läge i området med närhet till parkering, grönområden, skatepark samt motionsspår med utegym. Skola, förskola, fritidsgård, matvarubutik samt allmänna kommunikationer på gångavstånd samt Hälla shoppingcenter på 5 minuters avstånd med bil.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
2 rok
Boarea
79 kvm
Driftskostnad
3 600 kr/år
Våning
2 av 3
Hiss
Ja
Avgift
5 411 kr/mån I avgiften ingår: Uppvärmning, vatten samt kabel-TV.

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1968
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  F
  Energiprestanda
  162 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  HSB BRF Röda Fjädern i Västerås
  Allmänt om föreningen
  FÖRENING: Antal lägenheter: 27 st. Fastigheten byggdes 1968-69 och ombildades 2006 till en bostadsrättsförening. 2 st lägenheter är fortfarande hyresrätter. Ekonomisk och administrativ förvaltare är HSB. GEMENSAMMA UTRYMMEN: Föreningslokal med uteplats att låna för medlemmar. Kök/utrustning och plats för 20 pers. Uteplats med 2 grillar. 1 st övernattningslägenhet, 2 bäddar, kostar 100 kr/natt.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  KABEL-TV/BEDBAND/UP-TELEFONI: Kabel-TV via ComHem, grundutbud ingår i månadsavgiften. Kanalpaket Digital TV-small ingår via föreningen, beställning görs separat för att få tillgång till box. Bredband via ComHem, eget abonnemang krävs.
  Parkering
  PARKERING: Parkering utan el, 7 st, kostar 75 kr/mån. Parkering med el, 3 st, kostar 100 kr/mån. Parkering med el i carport, 6 st, kostar 125 kr/mån. Gästparkeringar, 6 st.
  Renoveringar
  UTFÖRDA STÖRRE RENOVERINGAR: 2014 – Asfaltsarbeten på infart och ommålning av linjer för parkeringsplatser. 2014 – Ny trappbelysning 2014 – Upprustning av hissarnas elsystem. 2016 – OVK-besiktning av lokaler. 2018 - Målningsarbeten på tak. KOMMANDE RENOVERINGAR: Enligt samtal med föreningen finns inga större renoveringar eller ombyggnationer planerade eller beslutade. Underhållsplanen uppdaterades under 2018. AVGIFTÄNDRINGAR: Enligt samtal med föreningen finns i dagsläget inga planer eller beslut på att förändra månadsavgiften.
  Ekonomi
  Inga planerade förändringar.
  Övrigt
  ÖVRIGT: Medlemsavgift till HSB betalas av varje ny medlem (500 kr). Denna måste vara erlagd innan föreningen behandlar medlemskapsansökan. I månadsavgiften ingår bostadsrättstillägg. Accepteras juridisk person som medlem i BRF: Beslut tas om aktuellt. Föreningen godkänner ägarandelar vid föräldrar-, släkt-, och barnägande. Information om de Vicevärds- och Bonäratjänster som ingår i avtalet mellan HSB och BRF Röda Fjädern och utföres av Anke. Expeditions öppettider: Mån, ons, fredag: 10:00-12:00 Adress: Knotavägen 4, tel. 021-13522, mob. 0730-702483 Expeditionens tjänster: Social Kontroll, trygghetsblankett förvaras på expeditionen. Handhavande av handkassa och kassabok. Allmän kontorsservice, blanketter, avtal, nyckelhantering, m.m. Utforma infobladet månadsbulletinen. Kontakt med myndigheter. Ombesörja uthyrning av gästlägenheter. Allmänna Vicevärds- och Bonäratjänster m.m: Bortforsling av tidningar. Blomvattning och postintagning vid frånvaro. Hjälp i bostaden med lyft av tillhörigheter och lösöre m.m. Hjälpa de boende medlemmarna med inköp av livsmedel och varor. Hämtning av medlemmar (rullstolsburna m.m.) till samlingar. Hjälp med att pumpa luft i däck på rullatorer och rullstolar. Småreparationer, hämta och lämna post, kasta sopor, lampbyten, fixa telefoner, fixa nycklar, vattna blommor m.m. Månadsstädning av gemensamhetslokalen. Som medlem i en bostadsrättsförening har du både rättigheter och skyldigheter. Skyldigheterna handlar om att vårda och sköta om. Rättigheterna handlar om att själv få göra vissa förändringar i lägenheten. Ansvarsfördelningen mellan dig och föreningen är reglerade i stadgarna och Bostadsrättslagen. I stadgarna anges hur föreningens verksamhet ska vara organiserad, vilken beslutsordning som ska gälla och vilka krav som ställs på dig som medlem. Ta del av stadgarna innan du blir medlem. Som medlem åtar du dig att följa stadgarna.
  Överlåtelseavgift
  1 182 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  473 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  I avgiften ingår: Uppvärmning, vatten samt kabel-TV.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  79 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  5 411 kr/mån I avgiften ingår: Uppvärmning, vatten samt kabel-TV.
  Andel i föreningen
  3,67657%
  Andel av årsavgift
  3,62225%
  Total driftskostnad
  300 kr/mån
  El: 300 kr/mån
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.