Budgivning pågår
VISNING 28/9

Knotavägen 17

Bjurhovda
Budgivning pågår
VISNING 28/9

Knotavägen 17

Bjurhovda

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din visningsanmälan!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
795 000 kr
Aktuellt bud: 795 000 kr

Totalrenoverad markplans 1:a med egen uteplats.

Hjärtligt välkomna till denna attraktiva totalrenoverade etta på ca 40 m2, med tomt som friköptes 2021, behagligt belägen i en av Bjurhovdas bästa lägen på vån 1 med hiss i en av en av de 2 entréerna. Lägenheten renoverades 2020 och karaktäriseras av harmoniska ytskikt, genomgående parkettgolv, dimbara spotslights och välvalda materialval. I entrén möts vi av kök och arbetshörna med plats för matbord. Vidare genom hallen finner ni det renoverade samt utbyggda badrummet som nu även rymmer egen tvättmaskin och torktumlare. Vardagsrummet är stort och ljust och leder ut till den tillbyggda terrassen i sydligt läge. Här bor du i en stabil förening med god ekonomi och låg avgift. I föreningen finns tillgång till gym. I källaren finns en trevlig och rymlig gästlägenhet med bastu samt en separat stor fest och konferanslokal som kan hyras till förmånligt pris. Stort och bra rymligt förråd i källaren. Parkeringsplatser till låga priser. Post/Mataffär, buss och bensinmack om hörnet – Hälla köpcentrum samt E18 som ligger inom nära räckhåll och når Stockholm snabbt och enkelt på ca 50 min. Utmärkta pendlingsförbindelser till Stockholm med tåg från Västerås centralstation. Anmäl ert intresse genom att kontakta mäklaren 073-643 42 72.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
1 rok
Boarea
39.9 kvm
Våning
1 av 4
Hiss
Ja
Avgift
2 748 kr/mån inkl. värme, vatten, Digital-TV , Bredband.

Visningar

Tisdag 28/9 kl 17:00 - 17:30
Anmälan krävs!
Visningsanmälan
Bastu i källaren
Övernattnings lägenhet
Övernattnings lägenhet
Festlokal
Festlokal

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1970
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklarerades
  2018-11-13
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  E
  Energiprestanda
  117 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  MBF BRF Riten
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Digital Tv via Telia, nya boxar ingår. Bredband 100 Mbit/s via Telia ingår i avgiften.
  Parkering
  60 st Garage 400 kr/mån, kort kö. 103 st Parkeringar Utan el 100 kr/mån, kort kö. Med el 200 kr/mån, kort kö.
  Renoveringar
  1992 Totalrenovering av fastigheten. 2002 Renovering tvättstugor. 2010 Bredband inkluderades i avgiften som även sänktes med 5%. 2011 Uppgradering värmesystem, nytt gym samt cykelhus. 2013 Byggnation av övernattnings lägenhet samt relaxavdelning. 2014 Installation av bokningssystem för tvättstuga, relax, gästrum samt föreningslokal. 2015 Bytt termostater. 2016 Nya säkerhetsdörrar samt låscylindrar. 2017 Avslutades större arbete med ventilation. 2018 Säkerhetsskydd på vindskontor. OKV besiktning. 2020 Byte av inkommande vatten ledningar samt renovering av loftgångar. Kommer ej att påverka avgiften.
  Ekonomi
  Inga planerade avgiftsförändringar enligt samtal med föreningen.
  Överlåtelseavgift
  1 180 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  470 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  inkl. värme, vatten, Digital-TV , Bredband.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  39.9 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  2 748 kr/mån inkl. värme, vatten, Digital-TV , Bredband.
  Andel i föreningen
  0,40479%
  Beräknat antal pers
  1
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.