Steget före

Knotavägen 50

Bjurhovda
Steget före

Knotavägen 50

Bjurhovda

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
1 095 000 kr

Renoverad 4:a med stor balkong i söderläge.

Välkomna till Knotavägen 50 och denna renoverade 4:a om 86,7 kvm med stor balkong i soligt söderläge. Här behöver ni inte göra nåt, bara flytta in och njut. Bostaden har ett renoverat kök, genomgående fina golv och ljusa ytskikt samt ett mycket fint renoverat badrum med golvvärme. I avgiften ingår förutom värme, vatten och TV även bredband. Bo i en stabil förening med bra ekonomi med närhet till skola, förskola, butik samt goda kommunikationer in till centrum samt Hälla Shoppingcenter. Säljarna söker nytt boende och här planeras en försäljning under hösten. Anmäl ert intresse på vår hemsida eller kontakta mäklaren för mer information.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
4 rok
Boarea
86.7 kvm
Driftskostnad
4 800 kr/år
Våning
3 av 3
Avgift
6 179 kr/mån Inkl. värme, vatten, tv samt bredband.

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1967
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk frånluft
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  E
  Energiprestanda
  135 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  MBF BRF Runan
  Allmänt om föreningen
  Antal lägenheter: 68 st. Ekonomisk och administrativ förvaltare är MBF.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel-TV via Tele2, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Telenor, ingår i månadsavgiften.
  Parkering
  Alla hushåll får 1 parkeringslapp för parkering utan el. Vill man ha fler kostar de 200kr/år. Parkering med el, totalt 35 st, kostar ca 110 kr/mån, finns lediga. (2022-08-05) Garage, totalt 16 st, kostar ca 330 kr/mån, ca 7 st i kö (2-3 års väntetid). Gästparkeringar finns mot avgift.
  Renoveringar
  1992 Stamrenovering 1992 Bytt värmesystem 2017 Bytt låssystem 2022 Bytt balofix och termostater på element Inga stora renoveringar beslutade enligt samtal med föreningen 2022-08-05.
  Ekonomi
  Avgiften höjdes 1% Januari 2022. Inga andra ändringar beslutade enligt samtal med föreningen 2022-08-05.
  Gemensamhets­utrymmen
  2 st tvättstugor. Bastu, kostar 50 kr/mån.
  Överlåtelseavgift
  1 200 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  480 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger inte marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  Inkl. värme, vatten, tv samt bredband.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  86.7 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  6 179 kr/mån Inkl. värme, vatten, tv samt bredband.
  Andel i föreningen
  1,439%
  Reparationsfond
  1 201 kr
  Total driftskostnad
  400 kr/mån
  El: 300 kr/mån
  Försäkring: 100 kr/mån
  Beräknat antal pers
  2
 • Balkong
  Stor balkong i soligt läge.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.