Såld

Knutsgatan 10C

Centralt
Såld

Knutsgatan 10C

Centralt

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
2 795 000 kr

Fräscht bostadsrättsradhus mitt i centrala Västerås.

Välkomna till denna mycket fräscha och väldisponerade bostad om 4 rok fördelat på 103 kvm i två plan, bekvämt belägen en trappa upp. På nedre boendeplanet finner ni en entré med klinkergolv med golvvärme, ett renoverat badrum med golvvärme, sovrum, rymligt vardagsrum samt köket med matplats och utgång till balkongen i söder-läge med utsikt över trivsam innergård. På övervåningen finns två sovrum samt ett renoverat badrum med golvvärme. Här bor du med radhuskänsla i ett lugnt område men med centrala Västerås fulla utbud i absolut närhet. Gångavstånd till både förskola, Herrgärdsskolan samt gymnasium och högskolan. Ett stenkast från bostaden finns den mycket uppskattade Rudbecksparken, en oas i centrala Västerås. Bo i en stabil förening med de större renoveringarna bakom sig, där 1000/1000mbit internet kommer ingå i avgiften preliminärt från och med 1 oktober. Detta populära, omtyckta och klassiska område är något för alla som vill bo centralt, familjevänligt och attraktivt. Här har du nära till allt vad vardagen kräver! Här förbereds en försäljning, kontakta mäklaren för mer information.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
4 rok
Boarea
103 kvm
Driftskostnad
6 600 kr/år
Våning
2 av 2
Avgift
5 472 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-tv samt internet.

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1978
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklarerades
  2019-12-04
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  E
  Energiprestanda
  144 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  MBF BRF Gunnar
  Allmänt om föreningen
  Brf Gunnar äger fastigheten Gunnar 17, Västerås med adress Knutsgatan 4-12, Karlsgatan 19- 23 samt 27. Föreningen bildades 2009. Fastigheten består av 8 huskroppar med totalt 129 lägenheter varav 16 hyreslägenheter (2018-03-16) Föreningen har tecknat avtal med MBF, Mälardalens Bostadsrättsförvaltning om ekonomisk och administrativ förvaltning. Avtal finns med LT-Konsult beträffande fastighetsskötsel Fastigheten är försäkrad till fullvärde hos Länsförsäkringar Bergslagen, Västerås. Tillägg såsom bostadsrättstillägg ingår inte i denna försäkring utan tecknas separat av respektive boende som komplement till hemförsäkringen.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Tele2, grundutbud ingår. Stadsnät, eget abonnemang krävs. Föreningen har ett nytt avtal med Bredband2. Boende kommer få uppkoppling via Fiber med hastighet 1000/1000. Detta kommer ingå i avgiften. Ny beräknad start är 2021-10-01, då kommer signalen övergå till Bredband2.
  Parkering
  Föreningen har två p-platser samt en garageplats. Lång kö. Boendeparkering via kommunen finns i området.
  Renoveringar
  2012 Alla i fastigheten befintliga fönster och balkongdörrar, utom på Karlsgatan 27, byttes ut och har numera treglasfönster. Karlsgatan 27 är byggd senare än övriga byggnader. 2012 Samtliga balkonger renoverades och trapphusen målades om invändigt på låghusen 2014 Alla utanpåliggande trapphustak på låghusen renoverades 2014 Montering av 3 st passagegrindar mellan husen efter Karlsgatan – Knutsgatan 2015-2016 Renovering av tak och takfot på Karlsgatan 19 2016 Målning av trapphus samt dränering på Karlsgatan 19 2016 Installation av ”droppe” nytt passersystem för hela kvarteret 2017 Byte av alla entrédörrar och dörrstängare till låghusen
  Ekonomi
  Föreningen har beslutat en fallande avgiftshöjning för stambytet som genomförts. Man höjde avgiften 4% till 2021. Sedan har man beslutat höjning om 3% till 2022. Inga större renoveringar planerade enligt samtal med föreningen 2021-09-07.
  Övrigt
  Tvättstuga finns i husen Karlsgatan 19 och 27 för boende i dessa hus. På Karlsgatan 21 finns tvättstuga för alla låghusen. Kontakta alltid styrelsen innan renovering påbörjas av kök/badrum/toalett. Se också föreningens hemsida och de regler som gäller. www.brfgunnar.se
  Överlåtelseavgift
  1 180 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  470 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  inkl. värme, vatten, kabel-tv samt internet.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  103 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  5 472 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-tv samt internet.
  Andel i föreningen
  1,02861%
  Total driftskostnad
  550 kr/mån
  El: 350 kr/mån
  Försäkring: 200 kr/mån
  Beräknat antal pers
  2
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.