Krutkällarvägen 1

Karlsdal

Krutkällarvägen 1

Karlsdal

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Utgångspris:
2 195 000 kr

Trea med fin utsikt över Västerås i högt läge!

Välkomna till denna högt belägna bostad på Krutkällarvägen 1. Ta hissen upp till tionde våningen och stig in i denna modernt renoverade bostad. Tre rum och kök som renoverats i snygg och tidlös stil. Köket som renoverades 2020 erbjuder plats för en större matgrupp, utrustning som induktionshäll, diskmaskin samt varmluftsugn för att förenkla vardagen. I det kaklade badrummet har ni gott om förvaring samt ett badkar. Hela boendedelen har målade väggar i stilfulla trendiga färgval. Vardagsrummet är gott om ljusinsläpp och det är även härifrån som ni tar er ut på den inglasade balkongen som har vy över Västerås. Allt detta till en riktigt låg avgift! Uppskattar ni att ha pulsen runt hörnet men vill bo med ett lugnt läge där ni kan koppla av? Då är Karlsdal och den här bostaden oslagbar! Gångavstånd till allt som önskas och en trevlig innergård med grillmöjligheter under sommaren, gott om parkeringar samt fyra gästparkeringar. Snickarbod finns gemensamt och ett lägenhetsförråd tillhör lägenheten. Här bor ni ett stenkast ifrån allt som önskas med Citys breda utbud, Högskolan, E18 samt vårdcentral. Välkommen på visning!

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
3 rok
Boarea
77.5 kvm
Driftskostnad
3 600 kr/år
Våning
10 av 12
Hiss
Ja
Avgift
3 304 kr/mån Inkl. uppvärmning, vatten & grundutbud av kabel-TV.

Fakta

 • Rumsbeskrivning
  Entré
  Parkettgolv, ljusa ytskikt samt klädkammare.
  Hall
  Parkettgolv samt ljusa ytskikt.
  Vardagsrum
  Parkettgolv, ljusa ytskikt samt ugång till balkong i sydläge.
  Badrum
  Våtrumsmatta på golv, kaklade väggar, toalett, badkar, spegelskåp, tvättställ med kommod samt spegel.
  Kök
  Laminatgolv, ljusa ytskikt, mattsvarta skåpsluckor, ljus bänkskiva, vitt kakel ovanför arbetsbänk, kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn, diskmaskin samt köksfläkt.
  Sovrum
  Laminatgolv, ljusa ytskikt samt förvaring.
  Sovrum
  Laminatgolv samt ljusa ytskikt.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1956
  Ventilation
  Självdrag
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  F
  Energiprestanda
  168 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  HSB BRF Krutkällaren i Västerås
  Allmänt om föreningen
  HSB BRF Krutkällaren I Västerås Antal lägenheter: 168 st belägna på adresserna Lovisebergsvägen 10 A-C, Lovisebergsvägen 12, Katrinelundsvägen 20 samt Krutkällarvägen 1. Antal lokaler: 3 st. Ekonomisk och administrativ förvaltare är HSB Mälardalen.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel-TV via Com Hem, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Comhem, eget abonnemang krävs.
  Parkering
  Parkering utan el, 28 st, kostar 150 kr/mån. Parkering med el, 58 st, kostar 200 kr/mån. Det är en och samma kö till båda parkeringsalternativen, kö Garage, 24 st, kostar 400 kr/mån, lång kö
  Renoveringar
  1998 Stamrenovering. 2002 Nya lägenhetsdörrar samt iordningställande av utemiljö. 2016 Nya hissar Föreningen har planer att byta tak på höghusen Byta nyckelsystem/blippar till Entré + cykelrum samt källare
  Ekonomi
  ,Överlåtelseavgift om 1 183 kr, debiteras köparen. Pantsättningsavgift om 473 kr per pant, debiteras köparen. Bostadsrättstilläggsförsäkring ingår i månadsavgiften. Varje lägenhet behöver dock teckna en egen hemförsäkring. Medlemsavgift till HSB betalas av varje ny medlem. Föreningen höjer månadsavgifterna med 2% varje år. Nästa höjning blir vid årsskiftet 2020/2021.
  Övrigt
  GEMENSAMMA UTRYMMEN: Tvättstuga och torkrum, finns i källaren/markplan på alla höghus. Övernattningsrum finns på Katrinelundsvägen 20, wc med dusch, kylskåp och spis. Kostar 100 kr/natt att hyra. Samlingslokal. Bastu, dusch och solarium, finns i källaren på Katrinelundsvägen 20, deposition om 500 kr som återfås vid återlämnande av nyckeln. På gården finns grill och uteplatser som de boende kan nyttja.
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  Inkl. uppvärmning, vatten & grundutbud av kabel-TV.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  77.5 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  3 304 kr/mån Inkl. uppvärmning, vatten & grundutbud av kabel-TV.
  Andel i föreningen
  0,65882%
  Andel av årsavgift
  0,65882%
  Total driftskostnad
  300 kr/mån
  El: 300 kr/mån
  Beräknat antal pers
  2
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!