Verksgatan 17
Verksgatan 17

Rymlig 2:a på populära Lillåudden med utsikt över Mälaren!

Välkomna till Verksgatan 17 och denna ljusa 2:a i toppskick om hela 73,5 kvm. I hallen kliver ni in på mörkt klinkergolv som övergår till ljus parkett omringat av ljusa ytskikt. Vänster om entrédörren har ni en porttelefon med kameradisplay för att se vilka ni släpper in. Rakt fram har ni det helkaklade badrummet med egen tvättmaskin/torktumlare samt golvvärme. Till vänster har ni allrummet i öppen planlösning mot köket med inbyggda vitvaror i rostfritt samt tillval som bänkskiva i sten. Allrummet huserar även utgången till den inglasade balkongen, vart ifrån ni ser segelbåtarna alternativt skridskoåkarna glida förbi beroende på årstid. I BRF Kummeln finns övernattningslägenhet samt bastu att hyra och till varje lägenhet hör även ett källarförråd. Bo med absolut närhet till Mälaren, centralstationen samt centrala Västerås och dess fulla utbud. Varmt välkomna till en visning utöver det vanliga!

Ansvarig Mäklare

Michel Pettersson
 • Utgångspris:
  2 650 000 kr
 • Typ:
  Lägenhet
 • Boarea:
  73.5 kvm
 • Hiss:
  Ja
 • Rum:
  2
 • Våning:
  2
 • Avgift: 3 653 kr/månad

  Inklusive värme, kabel-TV och Internet

Ansvarig Mäklare

Michel Pettersson

Intresserad av bostaden?

Dela objekt

Bilder

Planritning

Fakta & Dokument

 • Beskrivning
  HALL med klinkergolv i övergång till ljust parkettgolv, ljusa ytskikt samt ingång till klädkammare. BADRUM med klinkergolv, kaklade väggar, dusch med duschvägg i glas, handdukstork, wc, tvättmaskin, torktumlare, tvättställ med kommod, badrumsspegel med belysning, förvaringsskåp samt spotlights. KÖK med ljust parkettgolv, ljusa ytskikt, ljusa köksluckor ovan arbetsytor, mörk bänkskiva i sten, integrerad diskmaskin, induktionshäll med fläkt i rostfritt, integrerad mikro, integrerad varmluftsugn, kombinerad kyl & frys samt spotlights. ALLRUM med ljust parkettgolv, ljusa ytskikt samt utgång till den inglasade balkongen. SOVRUM med ljust parkettgolv samt ljusa ytskikt.
 • Fakta
  Tillträde
  Enligt överenskommelse
  Fastighetsbeteckning
  Verksgatan 17
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr
  1202
  Lgh.nmr. LM
  1202
  Adress
  Verksgatan 17
  Postnummer
  722 10
  Postort
  Västerås
  Område
  Lillåudden
  Boarea
  73.5 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  2
  Bostadsrättsföreningen
  Namn
  Riksbyggen BRF Kummeln
  Bildades
  2013
  Byggår
  2016
  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  2
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond saknas
  Andelstal
  2,15498%
  Andelstal avgift
  2,15498%
  Markägare
  Föreningen äger marken
  Byggnaden
  Allmän information
  Antal lägenheter: 36 st. Ekonomisk och administrativ förvaltare är Riksbyggen. BRF Kummeln är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen accepterar delat ägande till exempel vid barn/förälder/släkt. Föreningen kan, efter godkännande från styrelsen, acceptera andrahandsuthyrning under begränsad tid.
  Renoveringar
  Enligt samtal med föreningen 2019-09-06 finns inga genomförda renoveringar.
  Planerade renoveringar
  Enligt samtal med föreningen 2019-09-06 finns inga planerade renoveringar.
  Övriga utrymmen
  Samlingslokal Gästlägenhet Bastu Restauranglokal som är uthyrd Källarförråd tillhörande lägenheterna
  TV/Internet
  Bredband ingår. Grundutbud TV ingår. För tillfället Viasat som leverantör, kan komma att ändras.
 • Parkering
  • P-plats:
   Kostnad: 450 kr/månad.
  • Garage:
   Kostnad: 875 kr/månad.

  • Separat kö till båda parkeringstyper. 9 st parkeringsplatser samt 21 st garageplatser. I övrigt kommunens boendeparkering.
 • Kostnader
  Avgiftsändringar
  Enligt samtal med föreningen 2019-09-06 finns planerad avgiftsförändring till årsskiftet enligt ekonomisk plan.
  Hushållsel
  160 kr/månad
  Hemförsäkring
  195 kr/månad
  Varmvatten
  30 kr/månad
  Summa driftskostnader
  385 kr/månad
  Personer i hushållet
  1
  Pantsättningsavgift
  465 kr
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Karta

Verksgatan 17

Verksgatan 17

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!