Lövhagsgatan 3

Råby

Lövhagsgatan 3

Råby

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
750 000 kr

Stor trea med extra sovrum och inglasad balkong!

Välkommen till denna bostad med en rad bekvämligheter som passar perfekt för ditt boendebehov! Här kan du njuta av följande faciliteter: - Ett rymligt kök med gott om plats för matbord där du kan njuta av gemensamma måltider. - Tre sovrum, varav ett med tillgång till en härlig balkong där du kan koppla av och njuta av frisk luft. - Ett generöst vardagsrum med en fransk balkong som släpper in naturligt ljus och skapar en inbjudande atmosfär. - Ursprungligen finns bara två sovrum men här har man gjort om tvättstugan till ett extra sovrum. - Lägenhetsinnehavaren disponerar över två källarförråd. Denna bostad erbjuder en perfekt balans mellan komfort och funktionalitet, och är en idealisk plats att kalla hemma. Missa inte chansen att uppleva allt detta och mer. Föreningen har festlokal, bubbelpool, bastu och övernattningsrum att använda om så önskas. Råby centrum har ett stort utbud av affärer och restauranger. Här finns även elljusspår, ishockeyrink, fotbollsplaner, lekplatser samt gångavstånd till förskolor och skolor. Från Råby är det nära till Erikslund shoppingcentra samt centrala Västerås.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
3 rok
Boarea
84 kvm
Driftskostnad
6 300 kr/år
Våning
1 av 3
Avgift
6 035 kr/mån inkl. vatten, värme och tv.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Planlösning

Fakta

 • Rumsbeskrivning
  Allmänt
  Tvättstugan är omgjord till ett extra sovrum, därav finns det idag 3 sovrum.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  F
  Energiprestanda
  158 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  Bredablick BRF Västeråshus nr 23
  Allmänt om föreningen
  Föreningen Västeråshus nr 23 bildades redan 1967 och innehar med tomträtt fastigheterna Lövhagen 7-14, 18 och 20-25 med därpå uppförda 28 st byggnader med totalt 762 lägenheter och 16 lokaler. Byggnaderna har adresserna Bofinksvägen 1-41, 2-18, Gråsparvsvägen 1-17, 4-36, Grönfinskvägen 1-17, 2-18 samt Lövhagsgatan 3-87. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick förvaltning. Besök gärna föreningens hemsida för ytterligare information: www.23an.se
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Föreningen är ansluten till två Internetleverantörer: Tele2 (gamla Comhem) Du bor i ett comhemhus för bredband, telefoni och tv. Stadsnätet (Fibra), eget abonnemang krävs.
  Parkering
  240 st garageplatser längs husen samt på stora parkeringen, 446 kr/mån. Separat garage längs Grönfinksvägen samt Bofinksvägen, 658 kr/mån. F.n. Finns garageplats ledig på de mindre garagen (446kr/mån). 60 st p-platser med motorvärmare, 266 kr/mån. Fn. Ingen kö. 40 st p-platser utan elstolpe 191 kr/mån. Fn. kö. 30 st p-platser med elbilsladdare, 318 kr + förbrukning. F.n. ingen kö. Man kontaktar expeditionen för att ställa sig i kö. Parkeringsinformation uppdaterad enligt samtal med styrelsen och föreningens hemsida 2024-01-25. Föreningen håller på att förbereda för ett antal laddstolpar. Meddela EXP om Ni har en sådan bil. Föreningen tillåter inte laddning av bilar i garagen. P-tillstånd för företagsbilar samt gäster (utan reg nr) kostar 3 750 kr/år. Är Ni intresserad av att hyra en plats så anmäl det till Bredablick, 010-177 59 00 (välj knappval nr 2) mellan 8,30-16 måndag-fredag eller mejla till info@bblick.se. Onumrerade platser finns för boende med tillstånd. Dessa kostar 1200 kr/år om bil är registrerad på adressen, annars 2400 kr/år. Vid stora parkeringen är kostnaderna 3 kr/timme.
  Renoveringar
  Planerade renoveringar: Ska renovera tvättstugorna, en per år. Gjorda renoveringar: 1995 - Fönsterbyte 2002/03 - Nybyggnation 36 garage. 2007/10 - Rotrenovering. 2009/10 - Standardförbättring badrum. Uppförande av nytt föreningshus. 2010 - Lekpark. Bastu/relax. Övernattningsrum. Festlokal. Grillplatser 2013 - Nya tvättmaskiner 2015 - Påbörjat renovering/inglasning av balkonger 2016 - Byte källarfönster, balkongrenovering 2018/19 - Byte avloppsledning 2018/19 - Målning trapphus 2018/19 - Ventilationsfläktar 2019/20 - Målning av trapphus 2019/20 - Installation kamera i källaringångar, där det finns behov. 2019/20 - Markytor 2019/20 - Elstolpar - installerat 10 stycken för elbilar. 2021 - Friköp av fastigheterna Lövhagen 7, 13 och 14. 2022 - Takbyte utfört på Lövhagsgatan, Gråsparvsvägen, Bofinksvägen och Grönfinskvägen Kommande/pågående: - Uppfräschning av tvättstugor, en per år. En är klar, två är kvar. Plantering av växter.
  Ekonomi
  Föreningen höjde avgiften med 2% vid årsskiftet.
  Gemensamhets­utrymmen
  Gym24 Gym med ca 10 st maskiner. Öppettider alla dagar från 8:00-20:00. Avgiften är 800kr per helår och 400kr per halvår, exklusive taggen som kostar 100kr. Relax, Bastu och bubbelpool Relaxavdelningen som rymmer ca 8-10 personer, består av en bastu och en bubbelpool, den hyrs i 3 timmar för totalt 250:- (mån-tors), 350:- (fre-sön+röda dagar samt helgdagar) och därefter kostar det 100 kr/timme. Det finns även ett litet kylskåp och en sittgrupp för 4 personer. Övernattningsrum Föreningen har ett övernattningsrum för 4 personer med pentry och handikapptoalett. 200kr/dygn 77:an Lokalen finns på Lövhagsgatan 93 och kan hyras av studiecirklar och liknande samt barnkalas. Bokning av lokalen sker på EXP. Det finns tre pass att välja mellan: 9-14, 14-19 eller 9-19. Priset är 200 kr för ett av de korta passen och 400 kr för det långa. Annars ca 800-1000 kr/dygn. Miljöhus Miljöhusen finns på infarten till Ditt bostadshus. Tvättstugor Behörighet erfordras och finns på samma passerbricka som går till källare och miljöhus. Det kostar 10:- per startad tvättmaskin och man betalar i förväg på EXP. Man kan ladda med valfritt belopp. Tvättstugorna är öppna dygnet runt. Det finns inget bokningssystem. Barnvagns- och cykelrum I de flesta av husen så finns det möjlighet att hyra plats i ett barnvagns- och cykelrum för 200:- per år. Matkällare Det finns möjlighet att hyra ett förråd i kylt rum för 200:- per år.
  Gård
  Föreningen har tillgång till stora markytor som används till parkering, garage, grönområden med fina träd, buskar och växter, odlingslotter (15 kr/kvm), flera välutrustade lekparker, flera grillplatser, många sittplatser, en inhägnad hundrastgård där man kan släppa sin hund lös, boulebana, tennisbana och utomhuspingis.
  Övrigt
  Ang friköpt tomt så äger förening marken på fastigheterna Lövhagen 7, 13 och 14. All information om föreningen finns att tillgå på https://23an.se/
  Överlåtelseavgift
  1 433 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  573 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter inte delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  inkl. vatten, värme och tv.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  84 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  6 035 kr/mån inkl. vatten, värme och tv.
  Andel i föreningen
  0,14783%
  Andel av årsavgift
  0,14783%
  Reparationsfond
  10 344 kr
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  326 277 kr
  Total driftskostnad
  525 kr/mån
  El: 400 kr/mån
  Försäkring: 125 kr/mån
 • Närområde
  Allmänt om området
  Råby är ett bostadsområde med stora grönområden och som kan erbjuda de boende fina fritidsaktiviteter. Utöver det finns det elljusspår, ishockeyrink, fotbollsplaner m m.
  Kommunikation
  Bra med kommunikationer längs Råbyleden med bussar som går ofta. Avstånd till city ca 3,5 km Buss till city ca 15 min Cykel till city ca 15-20 min.
  Närservice
  Ica butik, spelbutik, pizzeria och tandläkarmottagning på Råby centrum.
  Övrigt
  Närhet till Erikslund shoppingservice.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack, vi tar kontakt med er inom kort!