Såld

Lövhagsgatan 67

Råby
Såld

Lövhagsgatan 67

Råby

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
795 000 kr

Välplanerad 3:a med inglasad balkong.

Varmt välkomna till Lövhagsgatan 67 och denna välplanerade 3:a om hela 84 kvm. En genomgående ljus och fin bostadsrätt med stambytt badrum med badkar, kök med plats för stort bord samt egen tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Två sovrum och ett rymligt vardagsrum där ni från ena sovrummet når den inglasade balkongen. Sätt er egen prägel på bostaden med hjälp av renoveringsfonden på 9849 kr. En bra föreningen som kontinuerligt renoverar och håller efter fastigheterna. Det finns möjlighet att hyra föreningslokal, övernattningsrum samt i relaxavdelningen både bastu samt bubbelpool. Bilfritt och barnvänligt med gott om grönytor för friluftsliv och välskötta lekparker. Gångavstånd till kommunikationer samt dagligvaruhandel. Erikslund shoppingcenter når ni på några minuter med bil. Kontakta mäklaren eller gör en intresseanmälan för visning!

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
3 rok
Boarea
84 kvm
Driftskostnad
4 800 kr/år
Våning
3 av 3
Avgift
5 788 kr/mån vatten, värme kabel-tv basutbud.
Tillträde
Enl. ök.

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1967
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk (endast frånluft)
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  F
  Energiprestanda
  158 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  Bredablick BRF Västeråshus nr 23
  Allmänt om föreningen
  Västeråshus nr 23 bildades redan 1967 och innehar med tomträtt fastigheterna Lövhagen 7-14, 18 och 20-25 med därpå uppförda 28 st byggnader med totalt 762 lägenheter och 16 lokaler. Byggnaderna har adresserna Bofinksvägen 1-41, 2-18, Gråsparvsvägen 1-17, 4-36, Grönfinskvägen 1-17, 2-18 samt Lövhagsgatan 3-87. Därtill kommer 240 garage, 2 MC-garage samt 60 MV-platser. Total bostadsarea är 56 719 kvm och total lokalarea är 552,5 kvm.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel TV via ComHem Bredband via Stadsnät och ComHem
  Parkering
  Parkeringstillstånd för gemensamma p-platser kostar fr. 300 kr/år. 240 garageplatser. Går att hyra för fr. 400 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö, lång kö. 60 parkeringsplatser med eluttag. Går att hyra för 135 kr/mån. Separat kö, lång kö. Parkeringsplats utan eluttag. Går att hyra för 85 kr/mån
  Renoveringar
  Planerade renoveringar: Takbyte, planerad start hösten 2019 Gjorda renoveringar: 1996/1997: Ventilationsanläggning 1997/1998: Uppförande av miljöbodar 2002/2003: Nybyggnation av 36 garage 2009/2010: Standardförbättring av samtliga badrum/stambyte 2010: Uppförande av nytt föreningshus 2015: Byte av låssystem i samtliga lgh 2015: Byte av betalningssystem i alla tvättstugor 2016/2017: balkongrenovering (utbyggnad och inglasning) 2018: OVK 2019-2022 - Pågående takbyten.
  Ekonomi
  Avgiften höjdes i januari med 3%, föreningen har inte beslutat några höjningar för i år men det brukar vara 3% per år.
  Överlåtelseavgift
  1 183 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  473 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger inte marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  vatten, värme kabel-tv basutbud.
  Övriga utrymmen/byggnader
  - Möjlighet att hyra plats i ett barnvagns- och cykelrum för 100:- per år - Fest-/fritidslokal - Relaxavdelning - Flertalet tvättstugor - Övernattningsrum - Till lägenheten hör två förråd, till vissa lägenheter ingår ett hobbyförråd istället.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  84 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  5 788 kr/mån vatten, värme kabel-tv basutbud.
  Andel i föreningen
  0,14857%
  Reparationsfond
  10 213 kr
  Total driftskostnad
  400 kr/mån
  El: 300 kr/mån
  Försäkring: 100 kr/mån
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Endast uppskattade driftskostnader.
  Övrigt
  Spisen har ett elfel och behöver bytas.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Råby är ett bostadsområde med stora grönområden och som kan erbjuda de boende fina fritidsaktiviteter. Utöver det finns det elljusspår, ishockeyrink, fotbollsplaner m m.
  Kommunikation
  Bra med kommunikationer längs Råbyleden med bussar som går ofta.
  Närservice
  Ica butik, spelbutik, pizzeria och tandläkarmottagning på Råby centrum.
  Övrigt
  Närhet till Erikslund shoppingservice.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.