Steget före

Lundbobergsvägen 66

Steget före

Lundbobergsvägen 66

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
1 595 000 kr

Radhus-känsla i ett plan i lugna Tortuna

Välkommen till Lundbobergsvägen 66 och denna bostadsrättslägenhet på 81 väldisponerade kvadratmeter. Allt förutom tvättstugan renoverades 2015-2016 och det finns dessutom vattenburen golvvärme i hela bostaden. En stor altan med kvällssol och en gräsmatta i soligt sydväst läge. Här bor ni med radhuskänsla fast med fördelarna av en bostadsrätt. En parkeringsplats med el-stolpe tillhör bostaden och föreningen har fler platser för gäster tillgängliga varpå samtliga kostnader ingår i avgiften till föreningen. Tortuna är ett tryggt och lugnt område med skola (F-ÅK6), motionsspår och kommunikationer nära till hands. Återvinningsstation, pizzeria samt att Hälla är 10 minuter bort med bil gör Tortuna verkligen attraktivt. Bo på landet med snabb access till Västerås kärna. BRF Lundbo är en aktiv förening som tar väl hand om sina fastigheter. Senast bytte föreningen takens vindskivor samt värmeväxlare. Till lägenheten hör av en egen bod för redskap samt en gemensam bod för föreningsmedlemmar. Välkommen på visning!

Fakta

Bostadstyp
Radhus
Rum
3 rok
Boarea
81 kvm
Driftskostnad
20 000 kr/år
Våning
1 av 1
Avgift
4 431 kr/mån Underhåll av värmepannan, underhåll av fastigheten. Parkering inkl el för motorvärmare, sophämtning.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Planskiss

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1-plans radhus
  Byggnadsår
  1992
  Fönster
  3-glas
  Energideklaration
  Ej utförd
 • Förening
  Namn
  BRF Lundbo
  Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheterna Tortuna-Sörby 3:34 i Västerås Kommun. Bostadshuset består av 9 lägenheter fördelade enligt följande: 2 st 2 RoK i radhus, 2 st 3 RoK i radhus samt 5 st 5 RoK i radhus. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Total boyta 867 kvm. Föreningens fastighet är försäkrad till fullvärde i LF. Fastighetsförsäkringen innefattar vatten- maskin- och ansvarighetsskada. Fullserviceavtal för ohyra ingår. Föreningen är medlem i MBF Västerås. Styrelsen har tecknat avtal med MBF om ekonomisk och administrativ förvaltning.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Fiber
  Parkering
  En plats med eluttag för varje bostad. Finns gästparkeringar.
  Renoveringar
  Luftvärmepump bytt. Tak nylagt Planerade: målning av fastighetens solsida där färgen bleknat.
  Ekonomi
  Inga planerade höjningar av avgiften.
  Övrigt
  Vid köp av nya vitvaror ger föreningen 2000 kr per maskin i ersättning.
  Överlåtelseavgift
  1 160 kr betalas av köpare
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter inte delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  Underhåll av värmepannan, underhåll av fastigheten. Parkering inkl el för motorvärmare, sophämtning.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  81 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  4 431 kr/mån Underhåll av värmepannan, underhåll av fastigheten. Parkering inkl el för motorvärmare, sophämtning.
  Andel i föreningen
  9,5652%
  Andel av årsavgift
  9,5652%
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  366 565 kr
  Total driftskostnad
  1 667 kr/mån
  El: 1 667 kr/mån
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Dokument & Länkar

Årsredovisning 2021 Stadgar

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack, vi tar kontakt med er inom kort!